Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Χριστούγεννα με παράπονα για την ακρίβεια – Η παρέμβαση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Χριστούγεννα με παράπονα για την ακρίβεια – Η παρέμβαση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Αντιμέτωποι με τη δυσαρέσκεια των πολιτών για τη μεγάλη μάστιγα της αισχροκέρδειας και την ακρίβεια είναι οι βουλευτές, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στις περιφέρειες τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Η πρόσφατη δημοσκόπηση της Metron Analysis (για το Mega) λίγο πριν τα Χριστούγεννα αποτυπώνει ανάγλυφα ότι μεταξύ των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών η ακρίβεια έρχεται πρώτη στην ιεράρχηση και έπονται άλλα θέματα, όπως η εγκληματικότητα, η ανεργία κτλ.

Ενδεικτικές για την κατάσταση στην αγορά σε σχέση με το κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού φέτος είναι οι εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Το γιορτινό τραπέζι θα είναι αυξημένο κατά 10,8% έως 11,4%, ενώ για ένα γεύμα 6 ως 8 ατόμων, θα χρειαστούν 140,76 ευρώ έναντι 103,10 πέρυσι.

“Περισσότερες παρεμβάσεις”

Εποχές μνημονίων θύμισε σε πρώην υπουργό της ΝΔ η κατάσταση στην αγορά, με τα μισοάδεια καρότσια και τις αγορές σε μικρές ποσότητες, βασικών προϊόντων.

Στις επαφές τους με τους πολίτες οι βουλευτές επιχειρούν να επικοινωνήσουν τα μέτρα και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να “δαμάσει” την ακρίβεια και να αντιμετωπίσει με αυξημένους ελέγχους και πρόστιμα την αισχροκέρδεια, ωστόσο οι πολίτες, οι οποίοι βλέπουν καθημερινά το κόστος ζωής να μην μειώνεται, ζητούν περισσότερες και πιο στοχευμένες παρεμβάσεις.

Το μήνυμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

“Το μεγάλο στοίχημα παραμένει η καθημερινότητα των πολιτών, η ακρίβεια. Είναι πολύ σημαντικό να δίνεται το μήνυμα ότι λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και να ξέρουν όλοι, να είναι πολύ προσεκτικοί” δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην μηνιαία συνάντηση της με τον Πρωθυπουργό.

Μητσοτάκης: Με αμείωτη ένταση οι έλεγχοι

“Οι έλεγχοι που γίνονται στην αγορά θα συνεχίσουν με αμείωτη ένταση. Δεν είναι δυνατόν μια εισαγόμενη κρίση ακριβείας να είναι ευκαιρία για κερδοσκοπία” δήλωσε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Ξέρουμε καλά ότι η ακρίβεια είναι το πρώτο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν σήμερα τα νοικοκυριά και εξακολουθούμε να τα στηρίζουμε όχι μόνο με έκτακτα μέτρα αλλά με μόνιμα μέτρα στήριξης του διαθέσιμου εισοδήματος” πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός κάνοντας αναφορά, μεταξύ άλλων, στην αύξηση από 1.1.2024 των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και την άρση της παρακράτησης 30% σε συνταξιούχους που εργάζονται.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις