Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Χρυσή Αυγή: Δίκης… συνέχεια – Τι αναμένεται σήμερα – Το “ερώτημα” για τους δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν

Χρυσή Αυγή: Δίκης… συνέχεια – Τι αναμένεται σήμερα – Το “ερώτημα” για τους δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν

Άλλη μια μέρα στην πολύκροτη δίκη για την Χρυσή Αυγή. Ποιοι πήραν ελαφρυντικά και ποιοι αντιμετωπίζουν πιο βαριές ποινές. Η διαδικασία που προβλέπεται να ακολουθηθεί σήμερα.

Αντίστροφα μέτρα ο χρόνος για τις ποινές από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τους 57 καταδικασθέντες μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Σήμερα, στις 11 το πρωί η εισαγγελέας της έδρας θα προτείνει τις ποινές που πρέπει να επιβληθούν σε όσους το δικαστήριο έκρινε ενόχους για συμμετοχή στην Χρυσή Αυγή και για τη διεύθυνσή της.

Στη συνέχεια θα τοποθετηθούν επί των ποινών οι συνήγοροι υπεράσπισης και το δικαστήριο θα αποσυρθεί  σε διάσκεψη προκειμένου να αποφασίσει ποιες ποινές θα επιβληθούν στους καταδικασθέντες.

Το δικαστήριο έκρινε πως δεν δικαιούνται την αναγνώριση ελαφρυντικού η συντριπτική πλειοψηφία των ενόχων για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, δείχνοντας το δρόμο για την επιβολή των βαρύτερων ποινών στον «σκληρό» ηγετικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής.

Οι ποινές που αντιμετωπίζουν

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και τα πρώην και νυν πρωτοπαλίκαρα της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Χρήστος Παππάς, ο Γιώργος Γερμενής και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος βρίσκονται ένα βήμα από την επιβολή κάθειρξης από 5 έως 15 χρόνια.

Την ίδια στιγμή, ακόμη επτά πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και το δικαστήριο έκρινε πως δε δικαιούνται ελαφρυντικού, βρίσκονται αντιμέτωποι με την επιβολή κάθειρξης από 5 έως 10 έτη.

click4more: Έγκλημα πάθους η διπλή δολοφονία στο Λουτράκι – Ψάχνουν τα κινητά του νεκρού ζευγαριού

Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ελένη Ζαρούλια, Νίκο Κούζηλο, Δημήτρη Κουκούτση, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Αντώνη Γρέγο οι οποίοι αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης από 5 έως 10 έτη.

Αντίθετα, οι τέσσερις πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής στους οποίους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, δηλαδή οι Ευστάθιος Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Νίκος Μίχος και Μιχάλης Αρβανίτης βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινές από 1 έως 5 έτη.

Αντιμέτωπος με τα ισόβια ο Ρουπακιάς

Το Δικαστήριο επίσης δεν έδωσε ελαφρυντικό στο δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία και επιπλέον ποινή κάθειρξης μέχρι δέκα έτη για την ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.Τ

ην ίδια στιγμή, θα του επιβληθούν και επιπλέον ποινές φυλάκισης για τα πλημμελήματα της οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Ποινές οι κάθειρξης μέχρι δέκα έτη αντιμετωπίζουν και οι Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής, πυρηνάρχες της Νίκαιας και του Περάματος αντίστοιχα.

Στους δύο πυρηνάρχες θα επιβληθούν και ποινές για τις εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής που έχουν καταδικαστεί, τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο Γιώργος Πατέλης και τις επιθέσεις σε βάρος Αιγυπτίων αλιεργατών και μελών του ΠΑΜΕ, ο Αναστάσιος Πανταζής.

Ένοχος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, χωρίς μάλιστα την αναγνώριση ελαφρυντικού κρίθηκε και ο πυρηνάρχης Ιεράπετρας, Αριστόδημος Δασκαλάκης ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης από 5 έως 10 χρόνια.

Θα επιστρέψουν στη φυλακή οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμαν;

Χωρίς ελαφρυντικό καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και οι δύο δράστες της δολοφονίας του Σαχζατ Λουκμαν τον Ιανουάριο του 2013 στα Πετράλώνα.

Οι Χρήστος Στεργιόπουλος και Διονύσης Λιακόπουλος έχουν αποφυλακιστεί καθώς το ΜΟΕ «έσπασε» την ποινή της ισόβιας κάθειρξης που τους είχε επιβληθεί πρωτοδίκως, αναγνωρίζοντας τους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και επιβάλλοντας τους, ποινή κάθειρξης 21 ετών και πέντε μηνών.

Πλέον, αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης από 5 έως 10 χρόνια για την ένταξη τους στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και ο δρόμος για την επιστροφή τους στη φυλακή ,εάν το δικαστήριο δεν χορηγήσει στη έφεση τους αναστέλλουσα δύναμη, είναι ανοικτός.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις