Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Χρυσή Αυγή: Ο Μπαρμπαρούσης έδωσε επικοινωνιακή ανάσα στον ΣΥΡΙΖΑ

Μιχαλολιάκος Χρυσή Αυγή Μπαρμπαρούσης

Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης κάλεσε σε πραξικόπημα. Οι διαδικασίες κινήθηκαν, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου επενέβη και η Χρυσή Αυγή βγάζει την ουρά της απέξω, προφανώς γιατί «τρέμει» μια νέα δικαστική δίωξη.

Τα όσα είπε ο Μπαρμπαρούσης στην ομιλία του για την πρόταση μομφής προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση. Και η Χρυσή Αυγή δεν δίστασε να αποκηρύξει τον βουλευτή της για να μην την… πάρουν τα “σκάγια” των αντιδράσεων. Και όχι μόνο ο Νίκος Μιχαλολιάκος πήρε αποστάσεις και καταδίκασε όσα είπε ο βουλευτής του. Λίγο αργότερα, τον διέγραψε κιόλας.

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, λόγω της δηλώσεως του βουλευτού Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, δηλώσεως η οποία βρίσκεται εκτός γραμμής της ΧΑ, αποφάσισα, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου της ΚΟ του κόμματος το εξής: Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης τίθεται εκτός ΚΟ του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή» αναφέρει ο Μιχαλολιάκος στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Το έγγραφο της διαγραφής Μπαρμπαρούσης

«Ο Μπαρμπαρούσης δίνει ανάσα στον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, με σχεδόν όλη την Κ.Ο. δίπλα του για να δείξει ότι όλο το κόμμα τον στηρίζει, εμφανίστηκε να κάνει δηλώσεις για να καταδικάσει τα αδιανόητα που είπε ο Μπαρμπαρούσης.

Κατηγόρησε τον (πρώην πλέον) βουλευτή της Χρυσής Αυγής πως τα όσα είπε περί πραξικοπήματος είναι «εκτός γραμμής γι’ αυτό και τα όσα είπε καταδικάζονται από το κόμμα. Γιατί η (υπόδικη) Χρυσή Αυγή είναι «πολιτικό Κίνημα». Και γιατί «ο βουλευτής Μπαρμπαρούσης με την δήλωση του αυτή έδωσε μια βαθιά επικοινωνιακή ανάσα στο ΣΥΡΙΖΑ».

«Σήμερα όλα τα ΜΜΕ αντί να μιλάνε για την προδοσία της Μακεδονίας που είναι ένα πραγματικό γεγονός, μιλάνε για τα κατά φαντασίαν πραξικοπήματα που δεν υπάρχουν», είπε ο Μιχαλολιάκος.

Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής κατηγόρησε πως ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία απέκλεισαν το κόμμα του από τη συζήτηση. Και μίλησε για «εθνική μειοδοσία» στις Πρέσπες (σ.σ. εκεί θα υπογραφεί την Κυριακή η συμφωνία για την ΠΓΔΜ).

Χειροκροτήματα; Ποια χειροκροτήματα;

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος μίλησε για αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική συμπεριφορά σε βάρος του κόμματος του (!). Και αφού μίλησε για φασίστες, για τυράννους και για αυταρχικό καθεστώς, δεν είπε τίποτα για τα χειροκροτήματα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής με τα οποία έγινε δεκτός ο Μπαρμπαρούσης όταν ζήτησε πραξικόπημα και «κεφάλια στις Πρέσπες»…

Ούτε φυσικά το ότι οι βουλευτές του μαζί με τον αποκηρυγμένο Μπαρμπαρούση βγήκαν από τη Βουλή και πήγαν, μαζί, στο Σύνταγμα για συμμετάσχουν στη συγκέντρωση για τη Μακεδονία.

Δείτε τι είπε ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις