Πολιτική

Χρυσή Αυγή: Τι θα συμβεί με τον Γιάννη Λαγό – Τι προβλέπεται για την ασυλία του

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός καταδικάστηκε και αυτός στη δίκη της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Λαγός προστατεύεται προς το παρόν από ασυλία καθώς είναι ευρωβουλευτής ωστόσο πολύ σύντομα αναμένεται να αρθεί και αυτό θα συμβεί στην περίπτωση που η ποινή που θα του επιβληθεί προβλέπει φυλάκιση.

Τότε αυτό που θα χρειαστεί είναι ένα επίσημο αίτημα από τις ελληνικές αρχές στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, ο οποίος με τη σειρά του θα το προωθήσει στην ειδική επιτροπή προς εξέταση, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει ψηφοφορία με ανάταση χεριού.

«Ζαλισμένος» από την ομόφωνη απόφαση ενοχής παραληρεί ο Λαγός!

Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και με την… βούλα της Ελληνικής Δικαιοσύνης και ο Γιάννης Λαγός δυσκολεύεται να το αποδεχθεί.

Ο Γιάννης Λαγός είναι μεταξύ των ηγετικών στελεχών που κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι και για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, κάτι που σημαίνει από πέντε έως και δεκαπέντε χρόνια φυλακή.

Και στο άκουσμά της ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής… παραληρεί. Με ανάρτησή του στο Twitter χαρακτηρίζει την Ελληνική Δικαιοσύνη “τσιράκι και δουλικό σκυλάκι του συστήματος”, ενώ στην ίδια πρόταση βάζει το σήμα κατατεθέν της Χούντας των Συνταγματαρχών, το “Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών” κι αμέσως μετά μιλά για… Χούντα της ΝΔ!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΛ.Α.Σ. ζητά νέο πλαίσιο για τις φυσικές καταστροφές με μόνιμο ταμείο και μηχανισμό αποκατάστασης
Στον σχεδιασμό προτείνεται να περιλαμβάνονται επίσης μέτρα στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας στις πληγείσες περιοχές και έργα που μειώνουν τον κίνδυνο από μελλοντικά καταστροφικά φαινόμενα
O Αλέξης Τσίπρας 9
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 11
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της – «Έλα ξανά του χρόνου»
Το βράδυ της Πέμπτης η Μαντόνα ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από φωτογραφίες και βίντεο από το εορταστικό κλίμα με τον Μητσοτάκη να το αναδημοσιεύει με στόρι
Κυριάκος Μητσοτάκης 27