Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Χρυσόγονος: Έχει καταλυθεί η δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ – Δεν παραδίδω την έδρα

Χρυσόγονος: Έχει καταλυθεί η δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ – Δεν παραδίδω την έδρα

Ανοιχτά εξέφρασε για ακόμα μια φορά την επιθυμία του να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος. Μιλώντας στην εκπομπή “Live News” με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο κανάλι “E”, τόνισε ότι έχει χαθεί η εσωκομματική δημοκρατία”.

Σημείωσε μάλιστα χαρακτηριστικά πως δεν γίνεται ένα κόμμα με 2.000.000 ψηφοφόρους να διαθέτει τον αριθμό μελών που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ του 4%, κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα για απροθυμία “ανοίγματος” στον κόσμο και εγγραφή νέων μελών. Κάτι που όπως είπε έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του 2013, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ενιαίο κόμμα και είχε θέση ως σκοπό την μαζικοποίησή του.

Ανέφερε επίσης ότι ακόμα και σε αυτή την οργανωτική δομή, έχει καταλυθεί η εσωκομματική δημοκρατία πολλές αποφάσεις δεν παίρνονται συλλογικά, αλλά έρχονται κατευθείαν από την ηγεσία, κάτι που δεν επιτρέπει στην “Σοσιαλιστική Τάση” να έχει την απήχηση που θέλει στην λήψη αυτών των αποφάσεων.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν θα παραχωρήσει την έδρα του στην Ευρωβουλή, καθώς υποστήριξε πως δεν γίνεται να παραδώσει την έδρα στο κόμμα μιας και ο εκλογικός νόμος δεν προβλέπει κάτι τέτοιο. Αυτό που ισχύει είναι ότι την έδρα θα την παραλάβει επιλαχών των βουλευτικών εκλογών, σημειώνοντας όμως ότι και ο πρώτος επιλαχών (Στέλιος Κούλογλου) και ο δεύτερος (Νίκος Χουντής) έχουν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στα σενάρια συνεργασίας του με την Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο κ. Χρυσόγονος επί της ουσίας… δεν απέκλεισε τίποτα, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η απόσχιση αυτή δεν έγινε γι αυτόν τον λόγο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις