Πολιτική

Χρυσοχοϊδης: “Αυτοί έκαψαν 100 ανθρώπους στο Μάτι, εμείς βάζουμε πάνω απ’ όλα την ανθρώπινη ζωή”

Οργισμένη αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την διαχείριση της κακοκαιρίας Μήδεια. Σκληρή απάντηση στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ. Υπεραμύνθηκε την απόφασή του να κλείσει την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Με σκληρό τρόπο απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην ερώτηση 46 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του Νίκου Φίλη, όπου τον κατηγορούν πως με το προληπτικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού εξυπηρέτησε ιδιωτικά συμφέροντα, ώστε ο ιδιώτης-διαχειριστής του αυτοκινητόδρομου να αποφύγει πρόστιμο έως ενός εκατ. ευρώ βάσει του νόμου 4663 του 2020 εφόσον η κυκλοφορία διακοπεί για περισσότερη από μία ώρα.

«Είναι τόσο ψευδής και γελοίος πολιτικά αυτός ο ισχυρισμός που δεν στέκεται πουθενά. Ο δρόμος έκλεισε έπειτα από γνωμοδότηση των υπηρεσιών που από τον Νόμο είναι αυτές που παίρνουν αποφάσεις. Αυτό δεν στέκεται, δεν έχει καμία σχέση», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Ένα πράγμα θέλω να πω εδώ. Αυτοί που βάζουν αυτό το θέμα ως κριτική, έχουν σκεφτεί τι έκαναν στο Μάτι. Το γεγονός ότι βάζουν αυτό θέμα, σημαίνει ότι δεν έχουν καταλάβει. Εμείς προκρίνουμε την ανθρώπινη ζωή, εμείς βάζουμε πάνω απ’ όλα την ανθρώπινη ζωή».

Ο κ.Χρυσοχοϊδης τόνισε πως « αν με ρωτάτε αν θα ξαναέκλεινα την Εθνική Οδό, θα το ξαναέκανα. Δεν πρόκειται να διακινδυνεύσω ποτέ ανθρώπινες ζωές. Ας αναρωτηθούν αυτοί που έκαψαν 100 ανθρώπους στο Μάτι. Κάνουν σπέκουλα!».

Αναφορικά με τη διαχείριση της κακοκαιρίας Μήδεια από την κυβέρνηση, είπε ότι αρχικά ήταν άψογη, αλλά σίγουρα στη συνέχεια τα προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης που παρουσιάστηκαν σε χιλιάδες νοικοκυριά, είναι πολύ σημαντικά.

Διευκρίνισε όμως ότι ο μηχανισμός του ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα τέτοιου μεγέθους και μάλιστα άμεσα, καθώς τη Δευτέρα και την Τρίτη, έπεφτε ένα δέντρο κάθε 2,5 λεπτά.

«Έγινε το ανθρωπίνως δυνατό κι ακόμη παραπάνω», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, αλλά «ήταν αντικειμενικά αδύνατο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο σύνολο τους»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέα επίθεση από την Τουρκία: Οι ελληνικοί χάρτες αλιείας χαράσσουν «φανταστικά σύνορα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει «άκυρες» και «χωρίς νομική ισχύ» τις ελληνικές απαγορεύσεις πέραν των 6 ναυτικών μιλίων, επαναφέροντας τη ρητορική περί παραβίασης της τουρκικής θαλάσσιας δικαιοδοσίας
Έλληνας ψαράς
Βουλή: Πέρασαν από την Επιτροπή οι συμφωνίες με Ιταλία και Πολωνία για διαβαθμισμένες πληροφορίες
Κατά τη συζήτηση, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης υποστήριξε ότι αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση για την περαιτέρω εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας
Βουλή
Στα άκρα η κόντρα Γεωργιάδη και ΠΑΣΟΚ: «Η συμπεριφορά του είναι σύμφυτη με την αλαζονεία και τον καθεστωτισμό της διακυβέρνησης Μητσοτάκη»
Η  Χαρ.Τρικούπη ανεβάζει κι άλλο τους τόνους μετά την επίθεση του υπουργού Υγείας στον Ν. Ανδρουλάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «Σάντσο Πάντσα κατά των διεφθαρμένων» και «ψεύτη, φαρισαίο, υποκριτή»
Ανδρουλάκης, Χρυσοχοϊδης, Ανδρουλάκης
Μαρινάκης για το beef Οικονόμου – Σκέρτσου σχετικά με τις «πελατειακές σχέσεις» ψηφοφόρων και βουλευτών: Εγώ είμαι υπέρ του σταυρού προτίμησης
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να χαμηλώσει τους τόνους, απορρίπτοντας το «τσουβάλιασμα» και επιμένοντας ότι η διαίρεση στο εσωτερικό της ΚΟ δεν προσφέρει τίποτα
Οικονόμου, Μαρινάκης, Σκέρτσος