Πολιτική

Χρυσοχοϊδης: “Αυτοί έκαψαν 100 ανθρώπους στο Μάτι, εμείς βάζουμε πάνω απ’ όλα την ανθρώπινη ζωή”

Οργισμένη αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την διαχείριση της κακοκαιρίας Μήδεια. Σκληρή απάντηση στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ. Υπεραμύνθηκε την απόφασή του να κλείσει την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με σκληρό τρόπο απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην ερώτηση 46 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του Νίκου Φίλη, όπου τον κατηγορούν πως με το προληπτικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού εξυπηρέτησε ιδιωτικά συμφέροντα, ώστε ο ιδιώτης-διαχειριστής του αυτοκινητόδρομου να αποφύγει πρόστιμο έως ενός εκατ. ευρώ βάσει του νόμου 4663 του 2020 εφόσον η κυκλοφορία διακοπεί για περισσότερη από μία ώρα.

«Είναι τόσο ψευδής και γελοίος πολιτικά αυτός ο ισχυρισμός που δεν στέκεται πουθενά. Ο δρόμος έκλεισε έπειτα από γνωμοδότηση των υπηρεσιών που από τον Νόμο είναι αυτές που παίρνουν αποφάσεις. Αυτό δεν στέκεται, δεν έχει καμία σχέση», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Ένα πράγμα θέλω να πω εδώ. Αυτοί που βάζουν αυτό το θέμα ως κριτική, έχουν σκεφτεί τι έκαναν στο Μάτι. Το γεγονός ότι βάζουν αυτό θέμα, σημαίνει ότι δεν έχουν καταλάβει. Εμείς προκρίνουμε την ανθρώπινη ζωή, εμείς βάζουμε πάνω απ’ όλα την ανθρώπινη ζωή».

Ο κ.Χρυσοχοϊδης τόνισε πως « αν με ρωτάτε αν θα ξαναέκλεινα την Εθνική Οδό, θα το ξαναέκανα. Δεν πρόκειται να διακινδυνεύσω ποτέ ανθρώπινες ζωές. Ας αναρωτηθούν αυτοί που έκαψαν 100 ανθρώπους στο Μάτι. Κάνουν σπέκουλα!».

Αναφορικά με τη διαχείριση της κακοκαιρίας Μήδεια από την κυβέρνηση, είπε ότι αρχικά ήταν άψογη, αλλά σίγουρα στη συνέχεια τα προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης που παρουσιάστηκαν σε χιλιάδες νοικοκυριά, είναι πολύ σημαντικά.

Διευκρίνισε όμως ότι ο μηχανισμός του ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα τέτοιου μεγέθους και μάλιστα άμεσα, καθώς τη Δευτέρα και την Τρίτη, έπεφτε ένα δέντρο κάθε 2,5 λεπτά.

«Έγινε το ανθρωπίνως δυνατό κι ακόμη παραπάνω», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, αλλά «ήταν αντικειμενικά αδύνατο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο σύνολο τους»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πυρ ομαδόν» από την αντιπολίτευση κατά Μητσοτάκη για το επίδομα θέρμανσης: «Πενιχρές εξαγγελίες» και «επικοινωνιακή αριθμητική»
ΠΑΣΟΚ, ΕΛΑΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας ανεβάζουν τους τόνους μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ - Από την ακρίβεια και τα καύσιμα έως το επίδομα ανεργίας
Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής
Δημοσκοπήσεις MRB και Marc: Από 11,6 έως 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΕΛΑΣ – «Βουτιά» για Καρυστιανού, τι καταγράφεται για ένα ενδεχόμενο κόμμα Σαμαρά
Αρνητικό το ισοζύγιο για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ανδρουλάκη - Το 53,7% θεωρεί ότι τα μέτρα της ΔΕΘ είναι λιγότερα από όσα επιτρέπουν οι δυνατότητες της οικονομίας
Τσίπρας, Καρυστιανού, Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης
34
Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Ellinikon Sports Park: «Το Ελληνικό παίρνει ήδη νέα μορφή» – Το μήνυμα για τις μεγάλες αναπλάσεις σε Τατόι και ΔΕΘ
«Δεν δημιουργείται μια περίκλειστη πόλη για λίγους, αλλά ένας φιλόξενος προορισμός για όλους», τόνισε ο πρωθυπουργός – «Η άσκηση είναι το καλύτερο αντίδοτο στις οθόνες»
Μητσοτάκης, Ελληνικό