Πολιτική

Χρυσοχοϊδης: “Αυτοί έκαψαν 100 ανθρώπους στο Μάτι, εμείς βάζουμε πάνω απ’ όλα την ανθρώπινη ζωή”

Οργισμένη αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την διαχείριση της κακοκαιρίας Μήδεια. Σκληρή απάντηση στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ. Υπεραμύνθηκε την απόφασή του να κλείσει την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με σκληρό τρόπο απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην ερώτηση 46 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του Νίκου Φίλη, όπου τον κατηγορούν πως με το προληπτικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού εξυπηρέτησε ιδιωτικά συμφέροντα, ώστε ο ιδιώτης-διαχειριστής του αυτοκινητόδρομου να αποφύγει πρόστιμο έως ενός εκατ. ευρώ βάσει του νόμου 4663 του 2020 εφόσον η κυκλοφορία διακοπεί για περισσότερη από μία ώρα.

«Είναι τόσο ψευδής και γελοίος πολιτικά αυτός ο ισχυρισμός που δεν στέκεται πουθενά. Ο δρόμος έκλεισε έπειτα από γνωμοδότηση των υπηρεσιών που από τον Νόμο είναι αυτές που παίρνουν αποφάσεις. Αυτό δεν στέκεται, δεν έχει καμία σχέση», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Ένα πράγμα θέλω να πω εδώ. Αυτοί που βάζουν αυτό το θέμα ως κριτική, έχουν σκεφτεί τι έκαναν στο Μάτι. Το γεγονός ότι βάζουν αυτό θέμα, σημαίνει ότι δεν έχουν καταλάβει. Εμείς προκρίνουμε την ανθρώπινη ζωή, εμείς βάζουμε πάνω απ’ όλα την ανθρώπινη ζωή».

Ο κ.Χρυσοχοϊδης τόνισε πως « αν με ρωτάτε αν θα ξαναέκλεινα την Εθνική Οδό, θα το ξαναέκανα. Δεν πρόκειται να διακινδυνεύσω ποτέ ανθρώπινες ζωές. Ας αναρωτηθούν αυτοί που έκαψαν 100 ανθρώπους στο Μάτι. Κάνουν σπέκουλα!».

Αναφορικά με τη διαχείριση της κακοκαιρίας Μήδεια από την κυβέρνηση, είπε ότι αρχικά ήταν άψογη, αλλά σίγουρα στη συνέχεια τα προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης που παρουσιάστηκαν σε χιλιάδες νοικοκυριά, είναι πολύ σημαντικά.

Διευκρίνισε όμως ότι ο μηχανισμός του ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα τέτοιου μεγέθους και μάλιστα άμεσα, καθώς τη Δευτέρα και την Τρίτη, έπεφτε ένα δέντρο κάθε 2,5 λεπτά.

«Έγινε το ανθρωπίνως δυνατό κι ακόμη παραπάνω», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, αλλά «ήταν αντικειμενικά αδύνατο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο σύνολο τους»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: «Κάλπη ανατροπής» η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση – Έτοιμα στο 80% τα ψηφοδέλτια της ΕΛΑΣ
Η εκλογική στρατηγική, οι συνεργασίες και η απάντηση για τη χρηματοδότηση - Πώς περιγράφει τον δρόμο προς μια προοδευτική κυβέρνηση και γιατί δίνει ιδιαίτερο βάρος στη δεύτερη κάλπη
O Αλέξης Τσίπρας 67
Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει «παρών» και ξαναστήνει τον μηχανισμό του – Restart με 70.000 μέλη και πλώρη για τη ΔΕΘ
Δούρου, Παππάς και Πολάκης μπαίνουν μπροστά στη νέα καμπάνια, σε μια κίνηση με σαφή συμβολισμό ενότητας - Η Κουμουνδούρου απαντά στα σενάρια περί «τέλους εποχής» με ανασυγκρότηση των Νομαρχιακών
Η Ρένα Δούρου και ο Παύλος Πολάκης 7
Φλωρίδης κατά Τσίπρα για τη Δικαιοσύνη: «Μετά από όσα διέπραξε, θα έπρεπε να την αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι»
Ο υπουργός Δικαιοσύνης σηκώνει το γάντι μετά τις αιχμές του πρώην πρωθυπουργού – Ο νόμος Παρασκευόπουλου, η Novartis, οι τηλεοπτικές άδειες και οι «αρμοί της εξουσίας» στο επίκεντρο της επίθεσης
Γιώργος Φλωρίδης 5