Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Έλεγχοι παντού για να μειώσουμε την εξάπλωση του κορονοϊού (video)

Την εντατικοποίηση των ελέγχων της ελληνικής αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Κωνσταντίνο Σκούμα, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Λάζαρο Μαυρόπουλο και τον επικεφαλής του αυτόνομου Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπη Στεργιάδη.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο κ. Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης τόνισε ότι πρέπει να δοθεί μια «ανάσα» 10 ημερών στο Ε.Σ.Υ. για την άμεση αποφόρτισή του.

«Έχουμε τη δυνατότητα και την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύψει. Η Θεσσαλονίκη και η κεντρική Μακεδονία δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία. Αντέχουμε και θα συνεχίσουμε να αντέχουμε γιατί έχουμε πάρει όλα τα μέτρα, επιτηρούμε και εφαρμόζουμε όλες τις διατάξεις προκειμένου να περιορίσουμε τον κορονοϊο. Η συνεργασία μας με τον κ. Τζιτζικώστα είναι άριστη και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πεδίο πιο στοχευμένων ελέγχων», ανέφερε αρχικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Και πρόσθεσε: «Άμεσος στόχος είναι να δώσουμε καιρό δέκα μέρες στο Ε.Σ.Υ., εμείς έξω στους δρόμους και οι πολίτες στα σπίτια τους. Θα κάνουμε ελέγχους σε κάθε σημείο συνάθροισης, θα πάμε από πόλη σε πόλη και από νόμο σε νόμο όπου χρειαστεί, ώστε να μηδενίσουμε εστίες μόλυνσης από τον ιό. Το ζήτημα δεν είναι να κόβουμε πρόστιμα, αλλά να κόψουμε τον δρόμο του ιού».

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε έκκληση προς τους πολίτες τονίζοντας ότι είναι στο χέρι όλων μας για το πότε θα φύγουμε από αυτόν τον εφιάλτη και το πόσο σύντομα θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. «Πρέπει το επόμενο διάστημα να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «μένουμε σπίτι και η μετακίνηση να είναι μόνο αν κρίνεται απαραίτητη. Πρέπει να βοηθήσουμε τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας διότι δίνουν μια τεράστια μάχη με τον ιό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στο Euronews: Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της – Οι διατλαντικές σχέσεις γίνονται περίπλοκες
«Η συναίνεση είναι ότι αυτό που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ υπερβαίνει κατά πολύ την εντολή του του ΣΑ του ΟΗΕ. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό οι ΗΠΑ να συμμετέχουν στην ανοικοδόμηση της Γάζας»
O Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Τραμπ: «Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους» – «Μόνο η Δανία και η Γροιλανδία αποφασίζουν για την τύχη τους»
«Η ανάγκη η Ευρώπη να επενδύσει στη στρατηγική της αυτονομία έχει γίνει πια κοινός τόπος», ενώ τόνισε ότι αυτή περνά τόσο από την άμυνα όσο και από την ανταγωνιστικότητα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 34
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 16 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Στο 50% η δημοτικότητα της Καρυστιανού 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος σε καταλληλότητα για πρωθυπουργός - Πως βλέπουν οι πολίτες νέα κόμματα από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αντώνη Σαμαρά - Η οικονομία παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα
Η Μαρία Καρυστιανού 147