Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χρυσοχοϊδης, Μενδώνη και Πιερρακάκος οι τρεις εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί!

Φωτογραφίες από: Intime

Στο νέο υπουργικό συμβούλιο μετέχουν 21 εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, μεταξύ των οποίων και τρεις εξωκοινοβουλευτικοί που αναλαμβάνουν χρέη υπουργού. Σε… γνώριμα μονοπάτια ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Τρεις είναι οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και 18 οι υφυπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δηλαδή το 40% του υπουργικού σχήματος. Από αυτούς, οι περισσότεροι δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με την ενεργό πολιτική, ενώ κάποιοι εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στον ιδιωτικό τομέα για να στηρίξουν την προσπάθεια του προέδρου της ΝΔ. Μεταξύ των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν σχετικά τα εξής:

«Την δέσμευσή του να φέρει νέα πρόσωπα στην πολιτική και να αξιοποιήσει επιτυχημένα στελέχη τόσο από τον ιδιωτικό τομέα και το δημόσιο τομέα, όσο και ανθρώπους που έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό σε θέσεις ευθύνης, κάνει πράξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ανακοίνωση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Είναι ενδεικτικό ότι 21 (από τα 51) στελέχη της νέας κυβέρνησης, δηλαδή το 40% του υπουργικού σχήματος, είναι πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική και πολλά απ’ αυτά εγκατέλειψαν τις θέσεις τους για να στηρίξουν την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να γυρίσει η χώρα σελίδα.

Οι 3 εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και οι 18 εξωκοινοβουλευτικοί υφυπουργοί μαζί με τα έμπειρα πολιτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θα υλοποιήσουν το σχέδιο της ΝΔ στο οποίο έδωσαν ισχυρή εντολή την Κυριακή οι πολίτες, προκειμένου η χώρα να αφήσει οριστικά πίσω της την πολυετή κρίση και να ξημερώσει μια φωτεινή Ελλάδα.

Τα εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα που αναλαμβάνουν κυβερνητικό ρόλο.

Χρυσοχοϊδης, Πιερρακάκης και Μενδώνη οι τρεις εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί:

O Kυριάκος Πιερρακάκης που αναλαμβάνει υπουργός Επικρατείας – Ψηφιακής Διακυβέρνησης και θα αναλάβει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους με στόχο την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, είναι απόφοιτος του Harvard, καθηγητής στο Athens Tech College και, από το 2015, διευθυντής ερευνών του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης διαΝΕΟσις.

Χρυσοχοϊδης

Η νέα υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις για το χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει, καθώς από το 1999 έως το 2004 κατείχε τη θέση της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού. Είναι Δρ. Αρχαιολογίας και εργάζεται από το 1988 στο Κέντρο Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, ενώ μεγάλος αριθμός άρθρων της έχει δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είναι ο τρίτος εξωκοινοβουλευτικός υπουργός της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος επιστρέφει σε ένα υπουργείο που γνωρίζει όσο λίγοι πολιτικοί, και που επί των ημερών του η αστυνομία σημείωσε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της με κορυφαία τη σύλληψη των μελών της 17 Νοέμβρη. Θα αναλάβει να υλοποιήσει τον κεντρικό στόχο της ΝΔ να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, αλλά και την εφαρμογή της κατάργησης του ασύλου ανομίας στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Χρυσοχοϊδης

Δείτε την ανακοίνωση ολόκληρου του κυβερνητικού σχήματος

Φωτογραφίες: Intime

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις