Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Χρυσοχοϊδης: «Θα κάνουμε διεθνές το αεροδρόμιο Πάρου – Προσλήψεις 600 αστυνομικών στα νησιά»

Χρυσοχοϊδης: «Θα κάνουμε διεθνές το αεροδρόμιο Πάρου – Προσλήψεις 600 αστυνομικών στα νησιά»

O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πάρο τονίζοντας πως το αεροδρόμιο του νησιού θα γίνει διεθνές, ενώ προανήγγειλε την πρόσληψη άμεσα 600 αστυνομικών στα νησιά.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης, εκφράζοντας τη χαρά του που βρίσκεται στο νησί, τόνισε ότι η επίσκεψή του αφορά σε θέματα ασφάλειας και αστυνόμευσης ενόψει ειδικά της τουριστικής περιόδου. Τόνισε επίσης, ότι αναφέρεται και σε θέματα υγειονομικής ασφάλειας τα οποία θα διασφαλιστούν με το «πράσινο διαβατήριο» και τα self test για τους επισκέπτες των νησιών γράφει το parianotypos.gr.

Στόχος του Υπουργού είναι όπως σημείωσε ο ίδιος, η ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων όλων των νησιών, ώστε οι Κυκλάδες να καταστούν μια ασφαλής περιοχή. Για την Πάρο συγκεκριμένα ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε ότι με την επέκταση του αεροδρομίου θα εισηγηθεί ώστε αυτό να γίνει διεθνές και να δέχεται πτήσεις από χώρες της συνθήκης Σένγκεν και εκτός Σένγκεν, καθιστώντας το νησί ελκυστικό για Ευρωπαίους και μη Ευρωπαίους τουρίστες.

Τέλος, ο Υπουργός εξήγγειλε την άμεση πρόσληψη 600 αστυνομικών στα νησιά του Αιγαίου ώστε να στελεχωθούν τα αεροδρόμιά τους με επαρκές προσωπικό για τους διαβατηριακούς ελέγχους.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος του έθεσε τα αιτήματά του τα οποία συνοψίζονται ως εξής:

Ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου για την επιτήρηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ενίσχυση των μέτρων αστυνόμευσης στο νέο αεροδρόμιο Πάρου για την απευθείας υποδοχή πτήσεων από χώρες της συνθήκης Σένγκεν.

Ο Δήμαρχος ζήτησε επίσης η είσοδος σε πλοίο ή αεροπλάνο με προορισμό την Πάρο να γίνεται με αρνητικό τεστ για Covid – 19 ενώ επίσης αιτήθηκε τη δημιουργία κέντρων διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό σε πολυσύχναστα σημεία του νησιού

Ο κ. Κωβαίος ζήτησε επίσης το σταδιακό άνοιγμα της εστίασης με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας για την διενέργεια μοριακών τεστ, την επιτάχυνση των εμβολιασμών στην Πάρο και τέλος την ενημέρωση των επαγγελματιών του τουρισμού για τις διαδικασίες εισόδου στη χώρα μας των τουριστών, ώστε οι τελευταίοι να ενημερώνονται με ασφάλεια και αξιοπιστία.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και πήρε το λόγο και ο Έπαρχος Πάρου – Αντιπάρου κ. Κώστας Μπιζάς ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα παραεμπορίου και εγκληματικότητας και τόνισε την ανάγκη αύξησης της δυναμικότητας του Α.Τ. Πάρου.

Επίσης ο Αστυνομικός Δ/ντής Κυκλάδων κ. Κωνσταντίνος Ανθούλης σημείωσε ότι οι κλοπές, τα τροχαία και το παραεμπόριο είναι προβλήματα της καλοκαιρινής περιόδου στα νησιά και τόνισε ότι θα γίνει στελέχωση των Α.Τ. ώστε να μπορούν οι αστυνομικοί να κάνουν τη δουλειά τους.

Τέλος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος εστιάστηκε στην αντιμετώπιση του παραεμπορίου, ζήτησε τη συνεργασία Α.Τ. με το Λιμενικό και έθιξε επιπλέον το θέμα του οριζόντιου εμβολιασμού σε δημοφιλή νησιά με πληθυσμό μέχρι 15.000 κατοίκους.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις