Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ύμνοι Κατάινεν στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ύμνοι Κατάινεν στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις
photo eurokinissi

Το καπέλο στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις έβγαλε πριν λίγο στην Βουλή των Ελλήνων ο αντιπρόεδρος της ΕΕ, αρμόδιος για θέματα Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας, Γιούρι Κατάινεν, σχετικά με την μεγάλη απορροφητικότητα από το Ταμείο Γιούνκερ.

Ο κ. Κατάινεν ενημερώνοντας τους Έλληνες βουλευτές κατά την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, υποκλίθηκε στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν σπεύσει να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες χρηματοδότησης του Ταμείου Γιούνκερ.

Χαρακτηριστικά είπε ότι« είναι πολύ θετικό πως η Ελλάδα είναι πρώτη στον κατάλογο της απορροφητικότητας . Εάν φορούσα καπέλο θα το έβγαζα στις ελληνικές επιχειρήσεις, που έχουν προσχωρήσει τόσο πολύ . Το ταμείο Γιούνκερ είναι ένα καλό εργαλείο για να καλυφθεί το κενό της χρηματοδότησης και δανειοδότησης επιχειρήσεων».

Ο Επίτροπος Κατάινεν είπε ότι από αυτή την χρηματοδότηση ήδη 22.000 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν επωφεληθεί και εάν τις αθροίσουμε με τις ενισχύσεις για επενδύσεις έχουμε 11 δισ. ευρώ επιπλέον επενδύσεις για την Ελλάδα.

Παράλληλα ο κ. Κατάινεν είχε καλά λόγια να πει και για την ευρωβουλευτή της ΝΔ ,Μαρία Σπυράκη, λέγοντας ότι έχει αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες και έχει οργανώσει πολλές εκδηλώσεις ενημέρωσης για το πώς θα λάβει κανείς χρηματοδότηση από το Ταμείο Γιούνκερ, γιατί όπως είπε είναι πολύ σημαντικό να έχουν οι επιχειρήσεις σωστή πληροφόρηση.

Ο Επίτροπος βέβαια ζήτησε να γίνουν ακόμα μεγαλύτερα βήματα σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας καθώς όπως είπε «το 25% των πολιτών σας έχει πτυχίο και αυτό το δυναμικό δεν έχει αξιοποιηθεί πλήρως. Ταξιδεύοντας στον κόσμο βλέπω νέους ανθρώπους που έχουν καινοτόμες επιχειρήσεις» .

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις