Πολιτική

Υπ. Δικαιοσύνης: Η ΝΔ… ανακάλυψε τις φυλακές Νιγρίτας

Με μια ειρωνική ανακοίνωση, το υπουργείο Δικαιοσύνης "επιτίθεται" στην Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως... επιτέλους ανακάλυψε ότι υπάρχουν φυλακές στην Νιγρίτα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Παράλληλα τονίζει ότι η κατάσταση στις φυλακές έχει βελτιωθεί και πως έχουν ικανοποιηθεί όλα τα αιτήματα των εργαζομένων.

«Επιτέλους η Νέα Δημοκρατία ανακάλυψε τις φυλακές, με την επίσκεψη του αρμόδιου τομεάρχη στις φυλακές Νιγρίτας (Σερρών)» σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Αναφέρει ότι… καταλαβαίνει την απόγνωση και το όψιμο ενδιαφέρον της ΝΔ, καθώς «βλέπει η χώρα να προοδεύει και σ’ αυτό τον τομέα και να βγαίνει από τη μιζέρια», αλλά και «οι εργαζόμενοι της φυλακής ξέρουν ότι τα αιτήματά τους έχουν ακουστεί και ικανοποιηθεί με τις κινήσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης».

Η φυλακή Νιγρίτας υπολειτουργούσε εδώ και επτά χρόνια, καθώς μόνο οι τρεις από τις πέντε πτέρυγες ήταν ανοικτές, τονίζει  το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ όπως σημειώνει, «την ίδια ώρα κρατούμενοι κοιμόντουσαν στο πάτωμα και η χώρα μας ήταν διαρκώς υπόλογη στα διεθνή δικαστήρια».

Όμως, επισημαίνει, «εδώ και ένα χρόνο, με μεθοδικές ενέργειες της κυβέρνησης, με νομοθετικές παρεμβάσεις, με τη σωστή διαχείριση των πόρων και του προσωπικού, είναι πια δυνατό να ανοίξει μια ακόμα πτέρυγα με 120 επιπλέον θέσεις κράτησης».

Ακόμη, σημειώνει το υπουργείο Δικαιοσύνης, «οι βελτιώσεις στις υποδομές ολοκληρώνονται και το απαραίτητο επιπλέον προσωπικό φύλαξης εξασφαλίστηκε και είναι ήδη στη θέση του (αύξηση κατά 20%)», ενώ «προχωράει και η διαδικασία για την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ, ακόμα 33 υπαλλήλων φύλαξης».

Τέλος, το υπουργείο Δικαιοσύνης «καλεί τη Νέα Δημοκρατία σε λίγες μέρες στη Νιγρίτα, για να δει τις φυλακές να βγαίνουν από την εγκατάλειψη, και ελπίζουμε να προσέλθει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης για Ηλία Κασιδιάρη: Δίνεται η δυνατότητα στον Άρειο Πάγο να εγκρίνει ή να απορρίψει κάποιον που κατεβάζει κόμμα
«Υπάρχει κόσμος που ακούει τις απόψεις ενός ανθρώπου που εξέφραζε ιδέες ναζιστικές, οφείλουμε να εξηγούμε ότι τα πολιτικά άκρα δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα», επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Μητσοτάκης στον Κεραμεικό: «Εδώ ξανασυναντιόμαστε με τη Δημοκρατία που 2.500 χρόνια μετά εξακολουθεί να αντέχει»
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, επισημαίνοντας ότι διατίθενται 350 εκατομμύρια ευρώ για περισσότερα από 100 διαφορετικά έργα
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια για τα έργα αναβάθμισης των υποδομών στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού
34
Σπύρος Χαλβατζής: Το τελευταίο «αντίο» στο ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ – Ποιοι έδωσαν το «παρών»
Στο προαύλιο του ΣΦΕΑ για το ύστατο «χαίρε» στον πρώην γραμματέα της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ - Κουτσούμπας, πολιτικοί και σύντροφοι στην τελετή - Με την κόκκινη σημαία και τον «Ριζοσπάστη» το φέρετρό του
Σπύρος Χαλβατζής, ΚΚΕ, πολιτική κηδεία
Το ΠΑΣΟΚ απαντά στον Μαρινάκη για το «δορυφόρος του Τσίπρα»: «Προσωπικές απόψεις οι δηλώσεις Πάνα» – «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται»
Η Χαριλάου Τρικούπη επιστρέφει τα πυρά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον χαρακτηρίζει «λαγό» της κυβερνητικής ατζέντας για το επίδομα ανεργίας
Παύλος Μαρινάκης
Μαρινάκης: «Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη έχει γίνει δορυφόρος του Τσίπρα» – Η δήλωση Πάνα για τις συνεργασίες που άναψε φωτιές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «διαβάζει» τη δήλωση του βουλευτή της Χαριλάου Τρικούπη για την ΕΛΑΣ ως άνοιγμα - «Κάλυψε το υπόλοιπο 20% που τους χωρίζει»
Απόστολος Πάνας