Πολιτική

Υπ. Δικαιοσύνης: Η ΝΔ… ανακάλυψε τις φυλακές Νιγρίτας

Με μια ειρωνική ανακοίνωση, το υπουργείο Δικαιοσύνης "επιτίθεται" στην Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως... επιτέλους ανακάλυψε ότι υπάρχουν φυλακές στην Νιγρίτα.

Παράλληλα τονίζει ότι η κατάσταση στις φυλακές έχει βελτιωθεί και πως έχουν ικανοποιηθεί όλα τα αιτήματα των εργαζομένων.

«Επιτέλους η Νέα Δημοκρατία ανακάλυψε τις φυλακές, με την επίσκεψη του αρμόδιου τομεάρχη στις φυλακές Νιγρίτας (Σερρών)» σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Αναφέρει ότι… καταλαβαίνει την απόγνωση και το όψιμο ενδιαφέρον της ΝΔ, καθώς «βλέπει η χώρα να προοδεύει και σ’ αυτό τον τομέα και να βγαίνει από τη μιζέρια», αλλά και «οι εργαζόμενοι της φυλακής ξέρουν ότι τα αιτήματά τους έχουν ακουστεί και ικανοποιηθεί με τις κινήσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης».

Η φυλακή Νιγρίτας υπολειτουργούσε εδώ και επτά χρόνια, καθώς μόνο οι τρεις από τις πέντε πτέρυγες ήταν ανοικτές, τονίζει  το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ όπως σημειώνει, «την ίδια ώρα κρατούμενοι κοιμόντουσαν στο πάτωμα και η χώρα μας ήταν διαρκώς υπόλογη στα διεθνή δικαστήρια».

Όμως, επισημαίνει, «εδώ και ένα χρόνο, με μεθοδικές ενέργειες της κυβέρνησης, με νομοθετικές παρεμβάσεις, με τη σωστή διαχείριση των πόρων και του προσωπικού, είναι πια δυνατό να ανοίξει μια ακόμα πτέρυγα με 120 επιπλέον θέσεις κράτησης».

Ακόμη, σημειώνει το υπουργείο Δικαιοσύνης, «οι βελτιώσεις στις υποδομές ολοκληρώνονται και το απαραίτητο επιπλέον προσωπικό φύλαξης εξασφαλίστηκε και είναι ήδη στη θέση του (αύξηση κατά 20%)», ενώ «προχωράει και η διαδικασία για την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ, ακόμα 33 υπαλλήλων φύλαξης».

Τέλος, το υπουργείο Δικαιοσύνης «καλεί τη Νέα Δημοκρατία σε λίγες μέρες στη Νιγρίτα, για να δει τις φυλακές να βγαίνουν από την εγκατάλειψη, και ελπίζουμε να προσέλθει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21