Πολιτική

Υπ. Δικαιοσύνης: Η ΝΔ… ανακάλυψε τις φυλακές Νιγρίτας

Με μια ειρωνική ανακοίνωση, το υπουργείο Δικαιοσύνης "επιτίθεται" στην Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως... επιτέλους ανακάλυψε ότι υπάρχουν φυλακές στην Νιγρίτα.

Παράλληλα τονίζει ότι η κατάσταση στις φυλακές έχει βελτιωθεί και πως έχουν ικανοποιηθεί όλα τα αιτήματα των εργαζομένων.

«Επιτέλους η Νέα Δημοκρατία ανακάλυψε τις φυλακές, με την επίσκεψη του αρμόδιου τομεάρχη στις φυλακές Νιγρίτας (Σερρών)» σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Αναφέρει ότι… καταλαβαίνει την απόγνωση και το όψιμο ενδιαφέρον της ΝΔ, καθώς «βλέπει η χώρα να προοδεύει και σ’ αυτό τον τομέα και να βγαίνει από τη μιζέρια», αλλά και «οι εργαζόμενοι της φυλακής ξέρουν ότι τα αιτήματά τους έχουν ακουστεί και ικανοποιηθεί με τις κινήσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης».

Η φυλακή Νιγρίτας υπολειτουργούσε εδώ και επτά χρόνια, καθώς μόνο οι τρεις από τις πέντε πτέρυγες ήταν ανοικτές, τονίζει  το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ όπως σημειώνει, «την ίδια ώρα κρατούμενοι κοιμόντουσαν στο πάτωμα και η χώρα μας ήταν διαρκώς υπόλογη στα διεθνή δικαστήρια».

Όμως, επισημαίνει, «εδώ και ένα χρόνο, με μεθοδικές ενέργειες της κυβέρνησης, με νομοθετικές παρεμβάσεις, με τη σωστή διαχείριση των πόρων και του προσωπικού, είναι πια δυνατό να ανοίξει μια ακόμα πτέρυγα με 120 επιπλέον θέσεις κράτησης».

Ακόμη, σημειώνει το υπουργείο Δικαιοσύνης, «οι βελτιώσεις στις υποδομές ολοκληρώνονται και το απαραίτητο επιπλέον προσωπικό φύλαξης εξασφαλίστηκε και είναι ήδη στη θέση του (αύξηση κατά 20%)», ενώ «προχωράει και η διαδικασία για την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ, ακόμα 33 υπαλλήλων φύλαξης».

Τέλος, το υπουργείο Δικαιοσύνης «καλεί τη Νέα Δημοκρατία σε λίγες μέρες στη Νιγρίτα, για να δει τις φυλακές να βγαίνουν από την εγκατάλειψη, και ελπίζουμε να προσέλθει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Σε τροχιά «απογείωσης» οι ελληνοαμερικανικές συνεργασίες – Προανήγγειλε επίσκεψη του Ρούμπιο στην Αθήνα
Η Αμερικανίδα πρέσβης στην Ελλάδα μίλησε για «απογείωση» των διμερών συνεργασιών και γνωστοποίησε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, θα επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοιλ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Πέρασαν οι εποχές που μπορούσατε να τάζετε φύκια για μεταξωτές κορδέλες - Νίκος Ανδρουλάκης: Επιτρέψατε το πάρτι στα μονοπώλια
«Απέναντι σε αυτήν την επίμονη ακρίβεια, εμείς έχουμε πει πως η καλύτερη απάντηση στην ακρίβεια είναι η μόνιμη αύξηση των εισοδημάτων και έχουμε επιτυχίες» είπε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
62