Πολιτική

Yπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Υποδοχή Κουρουμπλή σε Γεροβασίλη με ανθοδέσμη [pics]

Μία μία ανθοδέσμη υποδέχτηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής την Όλγα Γεροβασίλη, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Στόχος μας είναι μια σοβαρή, αποτελεσματική, γρήγορη και λειτουργική δημόσια διοίκηση που θα στέκεται δίπλα κι όχι απέναντι από τον πολίτη», τόνισε η νέα υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Όπως σημείωσε η κ. Γεροβασίλη, «ο οδικός μας χάρτης είναι η διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού δημόσιου τομέα, μέσα από τον δημοκρατικό προγραμματισμό και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό, με σταθερές αρχές τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Μια δημόσια διοίκηση φιλική κι ανοιχτή σε όλους, χωρίς προνομιακά συναλλασσόμενους με αυτήν. Με την παράλληλη θεσμική θωράκιση εργασιακών συνθηκών και λειτουργιών που θα απελευθερώνουν το πλούσιο και έμπειρο επιστημονικό δυναμικό και με την αποκατάσταση του ρόλου του δημόσιου λειτουργού ως παραγωγική μονάδα κι όχι ως γραφειοκρατικό εμπόδιο».
Η ίδια αναφέρθηκε στα κακώς κείμενα του παρελθόντος (γραφειοκρατία, αντιπαραγωγικότητα, αναξιοκρατία κ.λπ.), τα οποία, όπως είπε, «καθορίστηκαν από συγκεκριμένες πολιτικές που σχεδιάζονταν πίσω από κλειστές πόρτες». Έκανε λόγο για «πολιτική εμμονή» της ηγεσίας του υπουργείου το 2014 με τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, «μια απόφαση», τόνισε, «που δεν είναι γραμμένη με χρυσά γράμματα στην ιστορία του υπουργείου μας».
«Η δική μας πολιτική στόχευση και πρακτική», προσέθεσε, «βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα. Κι έχει ήδη διαφανεί από την πολιτική και από τις πρακτικές που ακλούθησαν οι προκάτοχοί μου».

Η νέα υπουργός παρέλαβε από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και νυν υπουργό Επικρατείας, Χριστόφορο Βερναρδάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο και τις δράσεις του υπουργείου και κυρίως στους νόμους για την αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών και τη δημιουργία Μητρώου Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, στην επανασύσταση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, στην υποχρεωτική Ηλεκτρονική Διακίνηση Εγγράφων στο Δημόσιο, στην επέκταση και αναβάθμιση της βάσης των ανοιχτών δεδομένων του Δημοσίου καθώς και στο προς ψήφιση νόμο για την κινητικότητα στο Δημόσιο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κατάργηση των ιδιωτικών συμβάσεων στον τομέα του καθαρισμού, στο Δημόσιο.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρθηκε στις διαχρονικές παθογένειες του δημοσίου τομέα, έκανε σύντομο απολογισμό των δράσεων του υπουργείου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η νέα υπουργός, με το ηπειρώτικο πείσμα που τη διακατέχει, θα συμβάλει ώστε να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια».

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Λατινοπούλου: «Όχι» σαν του Μεταξά στις συνεργασίες με άλλα κόμματα – «Τεράστια αποδοχή από τις μανούλες» στη στολή στα σχολεία
«Το ότι υπάρχει μια Ευρώπη που αντί να προστατεύει την βιομηχανία και τον πρωτογενή τομέα ή να αντιμετωπίζει το δημογραφικό, προτιμά επιδόματα σε λαθρομετανάστες και να δίνει χρήματα για χάρτινα καλαμάκια, είναι η απόδειξη»
Αφροδίτη Λατινοπούλου
13
Το ΠΑΣΟΚ δίπλα στους πολίτες για την ακρίβεια: Η αλαζονεία της ΝΔ και τα καθυστερημένα μέτρα για το πετρέλαιο
Ο στόχος για πρωτιά έστω και με μία ψήφο, εξάλλου παραμένει, αν δεν ενισχύεται κιόλας, από τη στιγμή που κανένας άλλος συνδυασμός, χωρίς το πρώτο κόμμα, δεν μπορεί να φέρει πολιτική αλλαγή
ΠΑΣΟΚ, γραφεία
Αλέξης Τσίπρας: Οι δέκα παρεμβάσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι αιχμές για τα καρτέλ και τις τράπεζες
Πολιτική αλλαγή, άνοιγμα των αγορών και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία ζήτησε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο - Αιχμές για τις τράπεζες, εξαγγελίες για φόρους, χρέη και ενέργεια
Ο Αλέξης Τσίπρας 18
Μαρία Καρυστιανού σε Άδωνι Γεωργιάδη για το ιατρείο της: «Κάθε έλεγχος καλοδεχούμενος και πρώτα από όλους για τα μέλη της κυβέρνησης»
Στην αντεπίθεση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, που αποκάλυψε ότι μέσω του Medwatch στο ιατρείο της έχει εντοπιστεί μηχάνημα βιοανάδρασης, εξαπέλυσε...
Άδωνις Γεωργιάδης και Μαρία Καρυστιανού 45