Πολιτική

Το υπ. Εξωτερικών “απαντά” στον Μπουσάτι: Δεν θα συζητήσουμε κανένα “Τσάμικο ζήτημα”

Απάντηση στα όσα είπε ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών δίνουν κύκλοι του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Ο Ντιτμίρ Μπουσάτι δήλωσε ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στην συνάντηση που θα έχει με τον Νίκο Κοτζιά θα είναι το "τσάμικο ζήτημα".
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών πάγια ελληνική θέση, την οποία έχει ξεκαθαρίσει εδώ και χρόνια ο Νίκος Κοτζιάς σε επίσκεψή του, στα Τίρανα, είναι ότι δεν υφίσταται “τσάμικο ζήτημα” για την Ελλάδα.

Παράλληλα αναφέρουν ότι ουδεμία συζήτηση σχετικά με αυτή την άποψη της αλβανικής πλευράς έχει γίνει και ότι τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν την διαδικασία διαλόγου, την οποία ξεκίνησε η Ελλάδα, ως υπεύθυνη δύναμη στην περιοχή και στην ΕΕ.

“Τέτοιες δηλώσεις ουδόλως συμβάλλουν στην προώθηση της όποιος μελλοντικής ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας” σημειώνουν οι πηγές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Θαλάσσια πάρκα: Σκληρή κριτική της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς απέναντι στην Τουρκία
Παράνομη χαρακτηρίζει την τουρκική κίνηση η ΕΛ.Α.Σ - Ζητεί ευρωπαϊκή αντίδραση και κυρώσεις, εγκατάλειψη της πολιτικής των «ήρεμων νερών» και επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα
Η Ελλάδα απαντά στις τουρκικές προκλήσεις με τα θαλάσσια πάρκα σε βόρειο Αιγαίο και Καστελόριζο: Είναι παράνομα και δεν δημιουργούν τετελεσμένα
Το υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενεργεί «με συνέπεια και αποφασιστικότητα» για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της
Φρεγάτα 87