Πολιτική

Υπ. Εργασίας: Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις τίθενται ξανά σε ισχύ τον Σεπτέμβριο

Απάντηση σε δημοσίευμα δίνει το Υπουργείο Εργασίας, σχετικά με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τις συμβάσεις εργασίας, που όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει αθετώντας τις υποσχέσεις της.

Το υπουργείο Εργασίας σημειώνει χαρακτηριστικά πως “βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να τους στερήσουμε τη χαρά: οι δύο βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων θα τεθούν ξανά σε ισχύ τον Σεπτέμβριο του 2018. Σημειωτέον, δε, ότι αυτό δεν αποτελεί υπόσχεση αλλά ψηφισμένο νόμο του κράτους”

Η ανακοίνωση απαντά σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής”, στο οποίο γίνεται λόγος για “εγκατάλειψη υποσχέσεων” σε ό,τι αφορά την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

“Είμαστε βέβαιοι ότι μια τέτοια εξέλιξη θα χαροποιούσε ιδιαίτερα τους εκδότες και τους ιδιοκτήτες της ιστορικής κατά τα άλλα εφημερίδας. Δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για τα σχετικά συναισθήματα των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένου του υπογράφοντος το δημοσίευμα”, προσθέτει η ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Το δίλημμα δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος» λέει ο Πρωθυπουργός - Τα μηνύματα που στέλνει στην Τουρκία
Κρατώ τη δήλωση Φιντάν ως μια θετική αναγνώριση ότι η Τουρκία μπορεί και να εξετάζει κάποια από τα πάγια θέματά της, να μην τα αναδεικνύει με την ίδια ένταση που το έκανε στο παρελθόν» τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης