Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Υπ. Εργασίας: Το “αύριο” που υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης, είναι η επιστροφή στο πιο σκληρό “χθες”

Υπ. Εργασίας: Το “αύριο” που υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης, είναι η επιστροφή στο πιο σκληρό “χθες”

«Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε καθαρά για θέσπιση επταήμερης εργασίας. Αυτό είναι σαφές από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Στη συνέχεια, το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ επιδόθηκε σε μία αστεία προσπάθεια, με στόχο να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Κατανοούμε την ανάγκη τους να διαψεύσουν τα όσα ο ίδιος ο αρχηγός τους είπε, όμως, η πραγματικότητα είναι συγκεκριμένη» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η δυνατότητα συνεχούς επταήμερης λειτουργίας επιχειρήσεων, βιομηχανιών και εταιρειών, ισχύει διαχρονικά και δεν έχει καμία σχέση με την επταήμερη εργασία για την οποία μίλησε ο κ. Μητσοτάκης. «Η σύμβαση στην επιχείρηση Παπαστράτος προβλέπει ότι, εφόσον η επιχείρηση πάρει άδεια συνεχούς λειτουργίας και εφόσον εισαχθεί στην παραγωγή ένα νέο προϊόν, εργαζόμενοι και εργοδότης θα συμφωνήσουν την οργάνωση του χρόνου εργασίας σε βάρδιες και δεν προβλέπει επταήμερη εργασία. Οι εργαζόμενοι, δηλαδή και με επταήμερη λειτουργία, θα εξακολουθούν να δουλεύουν με βάση, όσα προβλέπει η εργατική νομοθεσία και σε καμία περίπτωση επταήμερο. Για την ιστορία, η επιχείρηση, αυτήν τη στιγμή, δουλεύει Δευτέρα έως Παρασκευή, με οκτάωρη εργασία» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας.

Όπως επισημαίνει, επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας υπήρχαν και θα υπάρχουν. «Εργαζόμενοι συνεχούς και εξοντωτικής εργασίας υπάρχουν μόνο στα σχέδια του κ. Μητσοτάκη. Εκεί όπου, επίσης, οι Συλλογικές Συμβάσεις είναι ιδεοληψίες και αγκυλώσεις, το 8ωρο ξεπερασμένο, τα κοινωνικά επιδόματα πελατειακές παροχές εξαγοράς, εκεί όπου το δώρο Χριστουγέννων και η 13η σύνταξη δεν πρέπει να υπάρχουν. Το “αύριο” που υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης, είναι κυριολεκτικά επιστροφή στο πιο σκληρό και εκμεταλλευτικό χθες για τους εργαζόμενους» τονίζει το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, σημειώνει: «Νόμιζα ότι, μετά την εξαγγελία του για το τέλος του 8ώρου, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μας επιφύλασσε άλλες εκπλήξεις. Αλλά ναι, τελικά, σήμερα, κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του. Εξήγγειλε την 7ήμερη εργασία».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις