Πολιτική

Υπ. Πολιτισμού: Αυξημένα έσοδα μετά την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου

«Η αποτελεσματικότητα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε 11 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας αποτυπώνεται και στα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για το β' εξάμηνο του 2018 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ).

«Συγκεκριμένα», πληροφορεί το ΥΠΠΟΑ, «σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Δεκεμβρίου 2018 στους 11 χώρους του ηλεκτρονικού εισιτηρίου καταγράφηκε αυξημένο ποσοστό επισκεπτών κατά 16,31%, ενώ στους υπόλοιπους χώρους η αύξηση ήταν 6,85%».

«Όσον αφορά τα έσοδα», συμπληρώνει το ΥΠΠΟΑ, «στους 11 χώρους του ηλεκτρονικού εισιτηρίου καταγράφηκε αύξηση των εισπράξεων κατά 10,01% σε σύγκριση με το 2017, ενώ η αύξηση στους υπόλοιπους χώρους ήταν 7,16%. Δηλαδή, η επιπρόσθετη αύξηση των εσόδων στους χώρους του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ήταν 2,85%, που μεταφράζεται σε επιπλέον έσοδα 950 χιλιάδων ευρώ», τονίζει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

«Υπενθυμίζεται», σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ, «ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα επέκτασης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών στη Βεργίνα, ενώ θα ακολουθήσουν τα μεγάλα μνημεία και μουσεία της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, υπάρχουν θετικές προοπτικές για πολιτιστική χορηγία για την Αρχαία Ολυμπία, ενώ στους υπόλοιπους χώρους το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα επεκταθεί μέσω στρατηγικής συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού με το Υπουργείο Παιδείας και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7