Πολιτική

ΥΠΕΞ για τουρκικούς ισχυρισμούς: Οι εταίροι θα μάθουν την αλήθεια

Το υπουργείο Εξωτερικών απαντά στον Ερντογάν που υποστήριξε ότι η Ελλάδα "πήρε την πρώτη απάντηση" μετά την προειδοποίηση της Άγκυρας να μην επιχειρηθεί επίθεση στο Oruc Reis.

Τέλος στην σεναριολογία των τελευταίων ωρών βάζει το υπουργείο Εξωτερικών. 

Σε επίσημη ανακοίνωσή του, αναφέρει:

“Σχετικά με ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του στο αυριανό έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., μεταξύ άλλων, για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή”.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών απαντά προφανώς στους “λεονταρισμούς” του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι δήθεν σήμερα “η Ελλάδα πήρε την πρώτη απάντηση” μετά την προειδοποίηση της Άγκυρας να μην επιχειρηθεί επίθεση στο Oruc Reis.

Click4more: Επικοινωνία Μέρκελ – Μητσοτάκη για την τουρκική προκλητικότητα

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος AKP, ο Ερντογάν είπε επί λέξει: «Και σήμερα είπαμε μην τυχόν επιτεθείτε στο Oruc Reis, αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και πήρανε την πρώτη απάντηση», υποστηρίζοντας ουσιαστικά πως υπήρξε κάποιου είδους “επεισόδιο” μεταξύ του Oruc Reis και ελληνικού πλοίου.

Υπενθυμίζεται πως ήδη κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα σχολίαζαν πως τα λόγια του Ερντογάν αποτελούν επικοινωνιακά παιχνίδια “εσωτερικής κατανάλωσης”.

Ανάλογη ήταν και η αντίδραση του ΓΕΕΘΑ, πηγές του οποίου ανέφεραν πως δεν υπήρξε οποιοδήποτε περιστατικό με το Oruc Reis.

Όσο για κάποιους ισχυρισμούς τουρκικών μέσων ενημέρωσης -απολύτως ελεγχόμενων από το καθεστώς Ερντογάν- περί δήθεν “επεισοδίου” κατά το οποίο μάλιστα υπέστη ζημιές η φρεγάτα “Λήμνος”, η εικόνα της φρεγάτας στην κοινή άσκηση με πλοία του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού και τα αεροσκάφη Rafale, τους διαψεύδει πανηγυρικά:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τέμπη: Τον Δεκέμβριο οι απολογίες Τριαντόπουλου, Αγοραστού και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων για το «μπάζωμα»
Αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για λάθη και παραλείψεις στο σημείο της τραγωδίας, τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο χώρος και να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία
Τέμπη
Τελευταία προδημοσίευση για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα - «Υπέγραψα έναν επώδυνο συμβιβασμό, αλλά έθεσα τα θεμέλια για οριστική έξοδο από τα Μνημόνια»
«Το “Μύθοι και Αλήθειες” είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία όσων περιγράφω σε αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω την “Ιθάκη”»
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 7
Η ΝΔ εκλέγει την Κυριακή τον «κομματικό στρατό» της με το βλέμμα στο συνέδριο της άνοιξης: Στις κάλπες πάνω από 120.000 πολίτες
Αυτές οι εσωκομματικές εκλογές έχουν και μία ακόμη ιδιαιτερότητα, πραγματοποιούνται σε ένα περιβάλλον μετά τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, με ζωηρά τα σενάρια για ίδρυση νέου κόμματος
τα γραφεία της ΝΔ
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συνάντησε την Λίνα Μενδώνη: Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών
Συζητήθηκαν, επίσης, οι τρέχουσες και μελλοντικές συνεργασίες του Υπουργείου Πολιτισμού με κορυφαία μουσεία των ΗΠΑ, όπως το Getty, το MET, το Museum of the Bible και τη National Gallery of Art
Λίνα Μενδώνη και Κίμπερλι Γκιλφόιλ
«Χωρίς έρεισμα» οι αντιδράσεις της Τουρκίας για τον ελληνικό θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό, λέει το υπουργείο Εξωτερικών
Νωρίτερα, η τουρκική διπλωματία κατηγόρησε την Ελλάδα ότι πέτυχε την έγκριση από την ΕΕ ενός συμπληρωματικού χάρτη θαλάσσιου σχεδιασμού που επεκτείνεται πάνω σε περιοχές τουρκικής διεκδίκησης
ÓõíÜíôçóç ôïõ õðïõñãïý Åîùôåñéêþí Íßêïõ ÄÝíäéá ìå ôïí Ãåíéêü ÃñáììáôÝá ôïõ ÍÁÔÏ ÃÝíò Óôüëôåíìðåñãê, ôçí Ôñßôç 6 Ïêôùâñßïõ 2020. 
(EUROKINISSI