Πολιτική

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Με την θετική ψήφο συμπολίτευσης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και άλλες διατάξεις αναπτυξιακού χαρακτήρα».

Επί της αρχής και του συνόλου του νομοσχεδίου, «υπέρ» τάχθηκαν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισαν ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 ενώ η Ελληνική Λύση τάχθηκε με το «παρών».

Η σύγκλιση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ επιτεύχθηκε μετά την αποδοχή από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της τροπολογίας που κατέθεσε ως προαπαιτούμενο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο να υπάρξει ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για το τελικό σχέδιο εξυγίανσης των ναυπηγείων της Ελευσίνας, πριν αυτό κατατεθεί στο δικαστήριο, όπως και να υπάρξει προσθήκη στο άρθρο 2 που νομοσχέδιου, που να αναφέρει πως οι απαιτήσεις των εργαζομένων «θα καταβληθούν εντός 120 ημερών από την οριστική και αμετάκλητη ημερομηνία των μεταβιβάσεων».

 

Το τροποποιημένο άρθρο 2 του νομοσχεδίου, υπερψηφίσθηκε από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25 καταψήφισαν. Η Ελληνική Λύση τάχθηκε με το «παρών». Η βουλευτική τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίσθηκε από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση και την καταψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ολική επαναφορά» του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί ο Φάμελλος με Στέργιο Καλπάκη και νέα πρόσωπα στην Πολιτική Γραμματεία
Στα όργανα μετέχουν νέα ηλικιακά και κομματικά στελέχη ενώ και οι παλαιότεροι που βρίσκονται στην ηγετική ομάδα δεν έχουν απασχολήσει την δημοσιότητα αρνητικά
Ο Σωκράτης Φάμελλος με τον Στέργιο Καλπάκη
Γεραπετρίτης μετά τη συνάντηση με τον Χαφτάρ στη Βεγγάζη: Με τη Λιβύη μας συνδέει η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο
Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο των διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και στέλνει μήνυμα αποτροπής δημιουργίας νέου δρόμου για τις μεταναστευτικές ροές από την Αφρική προς την Ευρώπη
Γιώργος Γεραπετρίτης - Χαλίφα Χαφτάρ
9
Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας – Δεν διορθώσαμε εγκαίρως τα κακώς κείμενα
«Αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες κρίσεις, αλλά δεν παρεκκλίναμε από τον βασικό μας στόχο: να γίνει η Ελλάδα πιο ισχυρή» γράφει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του επισημαίνοντας πως «θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 26