Πολιτική

Υπηκοότητα Εβραίων: “Ντροπή” είπε ο Τσίπρας, “εκ παραδρομής” απάντησε η ΝΔ

Κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας για το ζήτημα της υπηκοότητας των κατιόντων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Η οργισμένη ανάρτηση του πρωθυπουργού στο Twitter και η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με μια σειρά από tweets, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επιτέθηκε χθες Παρασκευή 17.03.2017 στη Νέα Δημοκρατία σχετικά με το “παρών” της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την απόφαση του ελληνικού Κοινοβουλίου να αποδώσει την ιθαγένεια σε απογόνους Ελλήνων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε: “Η απόφαση της Βουλής να αποδώσει την ιθαγένεια σε απογόνους Ελλήνων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος αποκαθιστά ένα ιστορικό χρέος. Η απόφαση αυτή αποτελεί πράξη ισχυρού συμβολισμού εν μέσω ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Δεν εκπλήσσει κανέναν η καταψήφιση από τη ΧΑ. H Νέα Δημοκρατία όμως οφείλει να ντρέπεται για την υποκριτική της στάση“.

Δείτε τα tweets

 

 

Η απάντηση της ΝΔ

«Για μία ακόμα φορά, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Το Κόμμα που συγκυβερνά με τον γνωστό για τα αντισημιτικά του σχόλια, κ. Καμμένο, κάνει κήρυγμα περί αντισημιτισμού. Θράσος χωρίς μέτρο…», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Πειραιώς σημειώνει πως το ζήτημα της υπηκοότητας των κατιόντων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος έχει ρυθμιστεί, κατά μείζονα τρόπο, από νόμο του 2011, επί υπουργίας κ. Χάρη Καστανίδη, τον οποίο είχε υπερψηφίσει η Νέα Δημοκρατία.

Σχετικά με τη χθεσινή τροπολογία, η Νέα Δημοκρατία προσθέτει πως εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της, κάτι που αποτυπώνεται με σαφήνεια στα πρακτικά της Βουλής από την τοποθέτηση του Κοινοβουλευτικού της Εκπροσώπου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Παραθέτει επ’αυτού τα συγκεκριμένα αποσπάσματα από τα πρακτικά:

«ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: “Μια αναφορά θα κάνω, απλώς για να ξέρουν τη στάση μας, για την τροπολογία που έχει καταθέσει – και ευτυχώς είναι και παρών εδώ – ο κ. Μηταφίδης. Επειδή, σε εμάς τουλάχιστον, δεν έχει έρθει εις γνώσιν μας κάποια θεσμική πρόταση από πλευράς της εβραϊκής κοινότητας ή από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, πρέπει πραγματικά να μας πείτε γι’ αυτό, για να μη βρεθεί κανείς κακοπροαίρετος να πει ότι είναι «φωτογραφική» η συγκεκριμένη τροπολογία”.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ: “Έγινε σε συνεργασία με την ισραηλινή κοινότητα…”.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: “Εντάξει, απλώς, σαν παράταξη, δεν μας έχει έρθει. Εμείς θα είμαστε θετικοί, εφόσον υπάρχει αυτό το θεσμικό αίτημα”.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ: “Και είναι και αίτημα του Δήμου Θεσσαλονίκης”.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: “Μάλιστα, εντάξει. Ύστερα απ’ αυτήν τη διευκρίνιση, εμείς είμαστε θετικοί”.»

Ωστόσο, προσθέτει πως «μέσα σε ένα κυκεώνα τροπολογιών της Κυβέρνησης και των στελεχών της», η ψήφος της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς εκ παραδρομής, κατεγράφη ως παρών, παρά τη σαφώς διατυπωμένη σύμφωνη γνώμη της.

«Τέλος, αφού θυμίσουμε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν εκείνη που αναγνώρισε το Κράτος του Ισραήλ το 1990 – σε αντίθεση με τα Κόμματα της Αριστεράς της εποχής εκείνης – να επισημάνουμε ότι πρόσφατα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση μνήμης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επισυνάπτει εκείνη την ομιλία του κ. Μητσοτάκη «η οποία αποτελεί την καλύτερη απάντηση στους απελπισμένους γκεμπελίσκους της Κυβέρνησης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων για την τρομοκρατική επίθεση στην Ιορδανία
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας καταδίκασε απερίφραστα την αποτρόπαιη τρομοκρατική επίθεση και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων
Ο Νίκος Δένδιας
Ο Αλέξης Τσίπρας στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας: Να αποκλειστεί κάθε κίνδυνος, να γυρίσουν πίσω με ασφάλεια στις αίθουσες οι μαθητές
«Χιλιάδες "Γκράβες" υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, όχι στο μέγεθος αυτό, αλλά είναι το ίδιο πράγμα» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ σε ανάρτησή του
Ο Αλέξης Τσίπρας 5
Έφη Αχτσιόγλου στο newsit.gr: «Η ΕΛΑΣ δεν είναι κόμμα για τη δεύτερη θέση» – Στόχος η διακυβέρνηση με τον Τσίπρα
Η πρώην υπουργός Εργασίας μιλά στο Left Side Story για την πορεία της από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Αριστερά, την απόφαση να παραδώσει τη βουλευτική της έδρα, τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού και την ανάγκη η Αριστερά να διεκδικήσει την εξουσία
Έφη Αχτσίογλου, ΕΛΑΣ
24
Μητσοτάκης για Ιορδανία: Οι επιθέσεις σε αθώους ανθρώπους και τόπους λατρείας αποτελούν προσβολή για την κοινή μας ανθρωπιά
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία και να εξαλείψουμε τον φανατισμό, στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο» επισημαίνει ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης