Πολιτική

Υποκλοπές: O ΣΥΡΙΖΑ ζητά όλα τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών των 5 εταιρειών του Predator

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Να δοθούν τα συμπληρωματικά στοιχεία λογαριασμών των INTELLEXA, APOLLO, HERMES, FEROVENO, και KRIKEL, εταιρειών που σχετίζονται με τις υποκλοπές, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.  

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης, Γ. Κατρούγκαλος, Θ. Ξανθόπουλος, Σπ. Λάππας και Π. Πολάκης, που συμμετέχουν στην επιτροπή για τις υποκλοπές, αιτούνται από τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, δυνάμει του άρθρου 43 Α παρ. 2α του Κανονισμού της Βουλής, να ζητήσει, μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας, να συμπληρωθούν νόμιμα τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών των εταιρειών αυτών, τα οποία προσκομίσθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή με ελλείψεις, ως προς τα στοιχεία καταθετών ή δικαιούχων αρκετών συναλλαγών.

Αναφέρουν ότι θα πρέπει να συμπληρωθούν τα ονόματα καταθετών, εντολέων μεταφορών και των αντίστοιχων δικαιούχων σε όλες τις συναλλαγές SEPA, SWIFT ή άλλες, όπου υπάρχουν κενά στα στοιχεία που έχουν ήδη προσκομιστεί. Αυτό είναι αναγκαίο για να μπορέσει η Επιτροπή να έχει πλήρη εικόνα για τις συναλλαγές που σχετίζονται με το Predator, ορισμένες από τις οποίες έχουν ήδη αναδειχθεί από τη δημοσιογραφική έρευνα, σημειώνουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Θέλω να πιστεύω πως δεν θα έχουμε εντάσεις για το καλώδιο – Δεν χρειάζεται άδεια για να προχωρήσει το έργο»
«Καταρχάς, επειδή είπε ο κύριος Σαμαράς ότι 100 χρόνια η επιστροφή των οστών του Σαμουήλ αποτελεί τον πόθο των Βουλγάρων. Να πούμε ότι τα οστά ανακαλύφθηκαν το 1965»
Παύλος Μαρινάκης
Νέο χτύπημα Σαμαρά κατά της ΝΔ, ανήμερα των γενεθλίων της - «Τους πήρε το ποτάμι, αυτή τη φορά δεν μπορούν να το μπαζώσουν»
Η καυστική συζήτηση με τον Νίκο Τσούτσια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη δημιουργία νέου κόμματος, την ακρίβεια και το «μπάζωμα» μετά την παρέμβασή του για την επιστροφή των οστών του τσάρου Σαμουήλ στη Βουλγαρία
Αντώνης Σαμαράς
265