Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Υποκλοπές: O ΣΥΡΙΖΑ ζητά όλα τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών των 5 εταιρειών του Predator

Υποκλοπές: O ΣΥΡΙΖΑ ζητά όλα τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών των 5 εταιρειών του Predator

Να δοθούν τα συμπληρωματικά στοιχεία λογαριασμών των INTELLEXA, APOLLO, HERMES, FEROVENO, και KRIKEL, εταιρειών που σχετίζονται με τις υποκλοπές, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.  

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης, Γ. Κατρούγκαλος, Θ. Ξανθόπουλος, Σπ. Λάππας και Π. Πολάκης, που συμμετέχουν στην επιτροπή για τις υποκλοπές, αιτούνται από τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, δυνάμει του άρθρου 43 Α παρ. 2α του Κανονισμού της Βουλής, να ζητήσει, μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας, να συμπληρωθούν νόμιμα τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών των εταιρειών αυτών, τα οποία προσκομίσθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή με ελλείψεις, ως προς τα στοιχεία καταθετών ή δικαιούχων αρκετών συναλλαγών.

Αναφέρουν ότι θα πρέπει να συμπληρωθούν τα ονόματα καταθετών, εντολέων μεταφορών και των αντίστοιχων δικαιούχων σε όλες τις συναλλαγές SEPA, SWIFT ή άλλες, όπου υπάρχουν κενά στα στοιχεία που έχουν ήδη προσκομιστεί. Αυτό είναι αναγκαίο για να μπορέσει η Επιτροπή να έχει πλήρη εικόνα για τις συναλλαγές που σχετίζονται με το Predator, ορισμένες από τις οποίες έχουν ήδη αναδειχθεί από τη δημοσιογραφική έρευνα, σημειώνουν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις