weather-icon °C AΘΗΝΑ

Υποψήφιοι με τη ΝΔ τα στελέχη της Δράσης Αβραντίνης και Αϊβαλιώτης

Υποψήφιοι με τη ΝΔ τα στελέχη της Δράσης Αβραντίνης και Αϊβαλιώτης

Δύο στελέχη της “Δράσης”, ο Τάσος Αβραντίνης και ο Τέλης Αϊβαλιώτης, θα δώσουν τη μάχη των εθνικών εκλογών με τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με ενημέρωση από την Πειραιώς.

Πριν από λίγο συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, στο γραφείο του στη Βουλή, και συμφωνήθηκε να είναι υποψήφιοι, ο Τάσος Αβραντίνης στην Α’ Πειραιά και ο Τέλης Αϊβαλιώτης στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών.

«Η εξέλιξη αυτή ενισχύει ακόμη περισσότερο την ειλημμένη απόφαση διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας με προσωπικότητες και δυνάμεις του ευρύτερου μεταρρυθμιστικού χώρου. Σημειώνεται ότι οι υποψηφιότητες των δύο στελεχών αποτελούν την απαρχή μια ευρύτερης συνεργασίας, καθώς ήδη από την περασμένη Κυριακή η Δράση ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση των οργάνων της για την αναστολή της κομματικής της λειτουργίας, προκειμένου να μπορούν τα στελέχη της να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», τονίζουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα βιογραφικά των δύο υποψηφίων

Τάσος (Αναστάσιος) Αβραντίνης

Γεννήθηκε το 1969. Είναι δικηγόρος με ειδίκευση στο εμπορικό και φορολογικό δίκαιο και

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοσιονομικών Μελετών. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της «Δράσης». Υπήρξε, μεταξύ άλλων, γενικός γραμματέας του Φιλελεύθερου Forum (1991), μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ (1991-1995) και του κόμματος “Οι Φιλελεύθεροι” (1999). Το 2010 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με το Γιώργο Καμίνη και διετέλεσε αντιδήμαρχος και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αθηναίων.

Από το Μάιο του 2017 με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη συμμετέχει στην συγκροτηθείσα Ομάδα Δράσης για την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση της εξωστρέφειας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Εχει συγγράψει βιβλία για την εκπαίδευση και την οικονομία και αρθρογραφεί τακτικά σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Είναι παντρεμένος με τη Μαργαρίτα Τσαπόγα και έχουν τρία παιδιά.

Τέλης (Αριστοτέλης) Αϊβαλιώτης

Γεννήθηκε στην Ικαρία και από την εφηβεία του και για 30 χρόνια έζησε στην Καλλιθέα. Φοίτησε στη Βαρβάκειο και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη σχολή Χημικών Μηχανικών. Από το 1983 ίδρυσε εταιρεία στον κλάδο των χημικών που αναπτύχθηκε και κατόρθωσε να βγει αλώβητη από την κρίση διατηρώντας μέχρι και σήμερα 35 θέσεις εργασίας. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και είναι επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικότητας, που δημιούργησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπήρξε μέλος του πρώτου μεταδικτατορικού Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, το 1975, και αργότερα εντάχθηκε πολιτικά σε κόμματα με φιλελεύθερο προσανατολισμό, όπως οι «Φιλελεύθεροι» και η «Δράση» της οποίας διετέλεσε και αντιπρόεδρος.

Με τη σύζυγό του Άννα έχουν δύο παιδιά και δύο εγγόνια.

Αναστολή δραστηριότητας και στήριξη σε ΝΔ

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, η Κεντρική Επιτροπή της Δράσης αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή της δραστηριότητας του κόμματος για να μπορέσουν τα στελέχη της να συνδράμουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό στην εκλογική προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις επερχόμενες εκλογές.

Όπως αναφέρει, η σχετική απόφαση θα γνωστοποιηθεί αμέσως στον Άρειο Πάγο με έγγραφη δήλωση του Προέδρου της.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε σε εκτέλεση της απόφασης του πρόσφατου Συνεδρίου της Δράσης.

Στο σκεπτικό της απόφασής της η Κεντρική Επιτροπή της Δράσης αναφέρει: «Η πράξη αυτή αποτελεί για μας μονόδρομο στην παρούσα συγκυρία. Δεν αποτελεί απόφαση της στήριξης ενός κόμματος αλλά μιας πολύ ευρύτερης συσπείρωσης, που αποτελεί και την τελευταία και μοναδική ελπίδα για την Ελλάδα να αποκολληθεί από τα θολά και βουρκωμένα νερά στα οποία έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια. Το νόημα της συνεργασίας αυτής, όπως εμείς το αντιλαμβανόμαστε, δεν είναι η αλλαγή της πολιτικής μας ταυτότητας, ή η οποιαδήποτε υπαναχώρηση σε σχέση με τις ιδέες και τα πιστεύω μας. Είναι η, συμβατή με τις ιδέες μας και την συστατική μας αποστολή, έμπρακτη συνεισφορά μας στην μοναδική μεταρρυθμιστική προσπάθεια κυβερνητικής διεξόδου που σήμερα υπάρχει».

#TAGS MM