Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Υποψήφιοι πρόεδροι Νέας Δημοκρατίας: Συμφώνησαν για… φρένο σε εντάσεις και διχόνοια

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Μήνυμα ενότητας έστειλαν οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, αμέσως μετά τη συνάντησή τους σήμερα το απόγευμα στη Βουλή. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας θα διεκδικήσουν την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας στις 22 Νοεμβρίου.

“Ενόψει της εκλογικής διαδικασίας της 22ας Νοεμβρίου, οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, συναντηθήκαμε και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας της Παράταξης, διαφάνειας της διαδικασίας και πιστής τήρησης του Καταστατικού. Αντίπαλος μας είναι μόνο ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνησή του και τα προβλήματα του τόπου”, ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις υποψήφοι συμφώνησαν στη διατήρηση ενός ενωτικού κλίματος μακριά απο “μαχαιρώματα”, κατά τη συνάντηση που είχαν στο γραφείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στη Βουλή. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύτηκαν να μπει φρένο σε κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να καλλιεργήσει κλίμα έντασης και να πυροδοτήσει τη διχόνοια στο εσωτερικό της παράταξης, ενώ κατέληξαν πως πρέπει να τηρηθεί πιστά η εκλογική διαδικασία, η οποία έχει οριστεί από την κεντρική εφορευτική επιτροπή, καθώς και τα κομματικά όργανα, σύμφωνα με το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας.

Οι τέσσερις υποψήφιοι “γαλάζιοι” αρχηγοί φάνηκε πως τηρούν κοινή γραμμή και στο ζήτημα της ημερομηνίας της εκλογής νέου προέδρου, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα στα επιτελεία τους δεν υπάρχει σκέψη για αναβολή ή έκτακτο συνέδριο.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στους δημοσιογράφους: “Συναντηθηκαμε σε εξαιρετικά καλό κλίμα και είναι παρελθόν η χθεσινή ημέρα. Συμφωνήσαμε στη συνέχιση της διαδικασίας και στέλνουμε ισχυρό μήνυμα ενότητας…”.

 

Νωρίτερα, με δήλωση κατά την άφιξή του στη Βουλή, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προανήγγειλε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε