Πολιτική

Υποψήφιος για την Κεντροαριστερά και ο Γιάννης Μανιάτης

Την υποψηφιότητά του, όπως αναμενόταν, για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, ανακοίνωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός, Γιάννης Μανιάτης. Δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ ενός νέου, ενιαίου, πλειοψηφικού Κινήματος Προοδευτικών Πολιτών που θα έχει ισχυρούς θεσμούς και δημοκρατικές διαδικασίες, όπως σε όλη την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Μανιάτης πρόσθεσε ότι προσβλέπει στην υπέρβαση των σημερινών κομμάτων με σημαντική διεύρυνση και ανανέωση, απέναντι στον αριστερό και δεξιό συντηρητισμό ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

«Τώρα, ήρθε η ώρα της νέας αλλαγής. Η ώρα να μετεξελίξουμε την παράταξη. Να υπερασπιστούμε την κοινωνία και την πατρίδα πολύ καλύτερα από τον ιδεοληπτικό, αποτυχημένο κ. Τσίπρα και τον άναυδο κ. Μητσοτάκη» ανέφερε.

Μίλησε για «ένα Κίνημα, σημείο αναφοράς κι έκφρασης όλων των πολιτών, από το προοδευτικό Κέντρο, μέχρι την Κεντροαριστερά και τον κοινωνικό ακτιβισμό της Πολιτικής Οικολογίας».

«Το έργο μου είναι η υπογραφή της αξιοπιστίας μου» συμπλήρωσε.

Κάλεσε όσους θέσουν υποψηφιότητα να δεσμευτούν ότι θα μείνουν όλοι μαζί ενωμένοι και μετά τις εσωκομματικές εκλογές.

«Για να επαναφέρουμε την Κεντροαριστερά στο προσκήνιο, ως παιδί της κοινωνίας. Όχι του νεποτισμού, της αναξιοκρατίας, των κομματικών μηχανισμών, των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων. Κανένας προοδευτικός πολίτης να μην εγκλωβιστεί ανάμεσα στον δημαγωγικό τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ και το νεοφιλελεύθερο συντηρητισμό της ΝΔ, όπως τόνισε».

Ως βασικούς άξονες της πολιτικής του πρότασης, ο κ. Μανιάτης ανέφερε:

την εκπόνηση πρότασης για νέες πηγές εθνικού πλούτου, τη μεγάλη θεσμική επανάσταση, για ένα σύγχρονο, επιτελικό, έξυπνο κράτος, που σέβεται τον πολίτη και τους φόρους του, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και του ορυκτού πλούτου και τη γεωστρατηγική σημασία της χώρας για την ενεργειακή, αμυντική και οικονομική ασφάλεια της Ευρώπης.

Δήλωσε ότι εμπιστεύεται την Επιτροπή, υπό τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο και τάχθηκε υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και της διεξαγωγής ανοικτών συζητήσεων των υποψηφίων στις 13 Περιφέρειες.

Είπε επίσης ότι δεν είναι πρόβλημα οι πολλές υποψηφιότητες, αλλά η σύγκριση των όσων θα προτείνει ο καθένας και υποστήριξε ότι η προοδευτική παράταξη μπορεί να είναι το βράδυ των επόμενων εκλογών, αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε ό,τι αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, επεισήμανε ότι ο νέος φορέας δεν θα είναι συμπλήρωμα κανενός και προέβλεψε ότι ο νέος ενιαίος φορέας θα είναι το δεύτερο κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ο κ. Μανιάτης εκτίμησε ότι η διαδικασία εκλογής θα καταφέρει να προσελκύσει πάνω από 150 χιλιάδες πολίτες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κατσαφάδος από Σαλαμίνα: Προτεραιότητα η γρήγορη καταγραφή των ζημιών και οι αποζημιώσεις, την Τρίτη ξεκινούν οι αυτοψίες
Στο νησί ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - Περίπου 600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν διά θαλάσσης - Στο Πυροσβεστικό Σώμα η έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών
Κατσαφάδος Σαλαμίνα
Αντώνης Σαμαράς για τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα: Μια ακόμη διεθνής πειρατεία από την Άγκυρα, αυτά είναι τα κατά φαντασία «ήρεμα νερά»
«Τι ακριβώς κάνουμε; Ποια είναι η στρατηγική μας; Δεν βλέπουμε πως η Τουρκία προσπαθεί να μας αποκόψει από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο;» διερωτάται στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός
Ο Αντώνης Σαμαράς 128
Θαλάσσια πάρκα: Σκληρή κριτική της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς απέναντι στην Τουρκία
Παράνομη χαρακτηρίζει την τουρκική κίνηση η ΕΛ.Α.Σ - Ζητεί ευρωπαϊκή αντίδραση και κυρώσεις, εγκατάλειψη της πολιτικής των «ήρεμων νερών» και επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα 5
Η Ελλάδα απαντά στις τουρκικές προκλήσεις με τα θαλάσσια πάρκα σε βόρειο Αιγαίο και Καστελόριζο: Είναι παράνομα και δεν δημιουργούν τετελεσμένα
Το υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενεργεί «με συνέπεια και αποφασιστικότητα» για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της
Φρεγάτα 100