Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία ο Δημήτρης Παπανικολάου

Υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία ο Δημήτρης Παπανικολάου

“Τρίποντο” στις εκλογές με έναν πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα θέλει να βάλει η Νέα Δημοκρατία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι ο Δημήτρης Παπανικολάου θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου, όπως αναφέρει η Νέα Δημοκρατία, θα είναι υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών.

Ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας συναντήθηκε την Παρασκευή (01.02.2019) με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συνέχεια αποφασίστηκε πως θα είναι στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Δημήτρης Παπανικολάου και Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίστηκαν πριν από σχεδόν ένα χρόνο σε αγώνα μπάσκετ ανάμεσα σε βουλευτές και παλαίμαχους μπασκετμπολίστες. Από τότε, η επικοινωνία τους ήταν… συνεχής και την Παρασκευή “έδωσαν τα χέρια” για να είναι ο πρώην διεθνής παίκτης υποψήφιος για μια θέση στη Βουλή.

“Ένας σπουδαίος αθλητής θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές. Ο Δημήτρης Παπανικολάου που έχει διακριθεί όχι μόνον με μεγάλες ελληνικές ομάδες, αλλά και με τη φανέλα της εθνικής θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στο Νότιο τομέα της Β Αθηνών.

Η γνωριμία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε πριν από ένα χρόνο στο πλαίσιο ένα αγώνα μπάσκετ βουλευτών με παλαίμαχους παίκτες. Έκτοτε είχαν τακτική επικοινωνία κυρίως για θέματα αθλητισμού και στη σημερινή τους συνάντηση οριστικοποιήθηκε να διεκδικήσει μια θέση στη βουλή και να συμβάλει και εκείνος στην επόμενη μέρα της χώρας μας, στους τομείς που γνωρίζει καλύτερα”, αναφέρει η ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αστέρα Ζωοδόχου Πηγή και συνέχισε στον Σπόρτινγκ. Αφού φόρεσε τη φανέλα του Μακεδονικού, έκανε το μεγάλο άλμα. Μετά την κατάκτηση του Μουντομπάσκετ των Εφήβων το 1995, ο “Φον Δημητράκης” ντύθηκε στα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού. Η Κίντερ Μπολόνια θέλησε να τον εντάξει στο δυναμικό της, αλλά επειδή δεν είχε συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας του, δεν μπόρεσε να παίξει στην Ιταλία. Τότε, μάλιστα, είχε αρνηθεί να επιστρέψει στον Ολυμπιακό κι έμεινε μήνες εκτός γηπέδων. Τελικά, γύρισε στον Πειραιά και στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 1999 στη Ρώμη.

Αργότερα, όμως, έκανε το πέρασμα στην αντίπερα όχθη και εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Έπαιξε επίσης σε ΑΕΚ, Πανιώνιο, Περιστέρι και έκλεισε την καριέρα του στον Ηλυσιακό.

Με ανάρτησή του στο instagram ο Δημήτρης Παπανικολάου, αφού ευχαριστεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απαντά στο “γιατί τώρα” και “γιατί με τη ΝΔ”.

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με έχει πείσει ότι είναι αποφασισμένος να φέρει μια διαφορετική νοοτροπία στην πολιτική, με νέα πρόσωπα, σύγχρονες ιδέες, αλλά και με έναν λόγο μετριοπαθή”, αναφέρει μεταξύ άλλων.

Δείτε την ανάρτηση του Δημήτρη Παπανικολάου:

View this post on Instagram

Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει στους υποψηφίους βουλευτές του στις επόμενες εκλογές στο Νότιο τομέα της Β Αθηνών. Ως πατέρας, εδώ και καιρό νιώθω την αγωνία όλων μας για το αύριο. Καιρό τώρα σκεφτόμουν ότι μπορώ κι εγώ να συμβάλω με τις όποιες δυνάμεις μου ώστε η επόμενη μέρα για τον τόπο μας να είναι καλύτερη. Θα με ρωτήσουν κάποιοι «γιατί τώρα» και «γιατί με τη ΝΔ»; Την απάντηση σας την έδωσα ήδη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με έχει πείσει ότι είναι αποφασισμένος να φέρει μία διαφορετική νοοτροπία στην πολιτική, με νέα πρόσωπα, σύγχρονες ιδέες, αλλά και με ένα λόγο μετριοπαθή. Χαίρομαι δε ιδιαίτερα γιατί είναι και λάτρης του αθλητισμού και αντιλαμβάνεται τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας. Έχοντας αγωνιστεί σε πολύ μεγάλες ομάδες έμαθα από μικρός ότι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα απ’ ό,τι ο καθένας μόνος του, ενώ ως μέλος και της Εθνικής Ελλάδας, έχω νιώσει την τιμή να φοράς το εθνόσημο και να αγωνίζεσαι για την πατρίδα. Κάπως έτσι αποφάσισα να μπω σε ένα «άθλημα» που θα το γνωρίσω για πρώτη φορά. Και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα μας στους τομείς που γνωρίζω. Με τιμή, Δημήτρης Παπανικολάου

A post shared by Dimitris Papanikolaou (@papanikolaou_dim) on

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις