Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Υπόθεση NOVARTIS: Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος καλείται σε απολογία

Υπόθεση NOVARTIS: Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος καλείται σε απολογία

Στην τελική ευθεία μπαίνει η έρευνα για την «σκευωρία» της Novartis στον Άρειο Πάγο. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, έλαβε κλήση σε απολογία από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος καλείται για τις 15 Μαρτίου προκειμένου να περάσει το «κατώφλι» του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με το πόρισμα της πλειοψηφίας της βουλής βάση του οποίου παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη ο κ. Παπαγγελόπουλος , στον πρώην υπουργό εκτός από παρεμβάσεις στο έργο των εισαγγελέων κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis, του αποδίδεται και απόπειρα εκβίασης του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή μετά από καταγγελία του τελευταίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τα εξής αδικήματα : Ηθική Αυτουργία σε Κακουργηματική Κατάχρηση Εξουσίας (αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με αρ. 239 ΠΚ), Ηθική Αυτουργία σε Πλημμεληματική Κατάχρηση εξουσίας (αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με αρ. 239 ΠΚ), Ηθική Αυτουργία σε Παράβαση Καθήκοντος (αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με ΠΚ 259 ), Παράβαση Καθήκοντος κατά εξακολούθηση (ΠΚ 259 αυτοτελώς), Απόπειρα Εκβίασης. (αρ. 385 παρ. 1 περ. Γ παλαιού ΠΚ του άρθρου 385 παρ. 1 και 3 Π.Κ. ως ισχύει μετά τη θέση σε ισχύ του Ν. 4619/2019), Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου (αρ. 159 παρ. 1 παλαιού και νέου ΠΚ) , Δωροληψία Υπαλλήλου. (αρ. 235 ΠΚ) και Εγκληματική οργάνωση (Συμμορία) – αρ. 187 παρ. 5 παλαιού ΠΚ και παρ. 3 νέου ΠΚ).

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις