Πολιτική

Υπόθεση NOVARTIS: Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος καλείται σε απολογία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην τελική ευθεία μπαίνει η έρευνα για την «σκευωρία» της Novartis στον Άρειο Πάγο. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, έλαβε κλήση σε απολογία από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος καλείται για τις 15 Μαρτίου προκειμένου να περάσει το «κατώφλι» του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με το πόρισμα της πλειοψηφίας της βουλής βάση του οποίου παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη ο κ. Παπαγγελόπουλος , στον πρώην υπουργό εκτός από παρεμβάσεις στο έργο των εισαγγελέων κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis, του αποδίδεται και απόπειρα εκβίασης του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή μετά από καταγγελία του τελευταίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τα εξής αδικήματα : Ηθική Αυτουργία σε Κακουργηματική Κατάχρηση Εξουσίας (αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με αρ. 239 ΠΚ), Ηθική Αυτουργία σε Πλημμεληματική Κατάχρηση εξουσίας (αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με αρ. 239 ΠΚ), Ηθική Αυτουργία σε Παράβαση Καθήκοντος (αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με ΠΚ 259 ), Παράβαση Καθήκοντος κατά εξακολούθηση (ΠΚ 259 αυτοτελώς), Απόπειρα Εκβίασης. (αρ. 385 παρ. 1 περ. Γ παλαιού ΠΚ του άρθρου 385 παρ. 1 και 3 Π.Κ. ως ισχύει μετά τη θέση σε ισχύ του Ν. 4619/2019), Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου (αρ. 159 παρ. 1 παλαιού και νέου ΠΚ) , Δωροληψία Υπαλλήλου. (αρ. 235 ΠΚ) και Εγκληματική οργάνωση (Συμμορία) – αρ. 187 παρ. 5 παλαιού ΠΚ και παρ. 3 νέου ΠΚ).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πυρ ομαδόν» από την αντιπολίτευση κατά Μητσοτάκη για το επίδομα θέρμανσης: «Πενιχρές εξαγγελίες» και «επικοινωνιακή αριθμητική»
ΠΑΣΟΚ, ΕΛΑΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας ανεβάζουν τους τόνους μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ - Από την ακρίβεια και τα καύσιμα έως το επίδομα ανεργίας
Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής
Δημοσκοπήσεις MRB και Marc: Από 11,6 έως 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΕΛΑΣ – «Βουτιά» για Καρυστιανού, τι καταγράφεται για ένα ενδεχόμενο κόμμα Σαμαρά
Αρνητικό το ισοζύγιο για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ανδρουλάκη - Το 53,7% θεωρεί ότι τα μέτρα της ΔΕΘ είναι λιγότερα από όσα επιτρέπουν οι δυνατότητες της οικονομίας
Τσίπρας, Καρυστιανού, Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης
11
Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Ellinikon Sports Park: «Το Ελληνικό παίρνει ήδη νέα μορφή» – Το μήνυμα για τις μεγάλες αναπλάσεις σε Τατόι και ΔΕΘ
«Δεν δημιουργείται μια περίκλειστη πόλη για λίγους, αλλά ένας φιλόξενος προορισμός για όλους», τόνισε ο πρωθυπουργός – «Η άσκηση είναι το καλύτερο αντίδοτο στις οθόνες»
Μητσοτάκης, Ελληνικό