Πολιτική

Υπόθεση Ασημακοπουλου: «Σαφάρι» ελέγχων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη διαρροή των email

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επιτόπιους ελέγχους, στο πλαίσιο της έρευνας για την διαρροή email με στοιχεία ψηφοφόρων του εξωτερικού στην Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ξεκίνησε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Η Ανεξάρτητη Αρχή επισκέφθηκε χθες (20/03/2024) το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό ακόμη και μέσα στην ημέρα να βρεθεί για έλεγχο και στα γραφεία της Ν.Δ. στην Πειραιώς, στο γραφείο του παραιτηθέντα Γραμματέα Αποδήμων του κόμματος Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Σύμφωνα με την έρευνα του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Θεοδωρόπουλος, ήταν αυτός που παρέλαβε τη λίστα από τον επίσης παραιτηθέντα Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, για να την διαβιβάσει στην Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. το διάστημα μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου του 2023, επί υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, η αντιπροσωπεία της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα μετέβη στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών. που έχει την ευθύνη και τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες για την ψήφο των αποδήμων, το μητρώο πολιτών, το ειδικό ληξιαρχείο, την αστική και δημοτική κατάσταση και τον κόμβο διαλειτουργικότητας και παρέμεινε εκεί για τέσσερις ώρες.

Μάλιστα, η έρευνα διενεργήθηκε σε μία στιγμή που η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως βρίσκεται σε ταξίδι στη Βόρεια Αμερική. προκειμένου να ενημερώσει τους Έλληνες ομογενείς για τη μεταρρύθμιση της επιστολικής ψήφου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ανεξάρτητη Αρχή με έγγραφό της στις 4 Μαρτίου, είχε ζητήσει να ενημερωθεί εντός 10 ημερών για τους αποδέκτες των αντιγράφων εκλογικών καταλόγων εξωτερικού το τελευταίο έτος, ενώ ζήτησε να μάθει σε ποιον ανήκει το e-mail ekloges-info@ypes.gr και ποια είναι η λειτουργία του συγκεκριμένου email.

Παράλληλα με την έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η εισαγγελική έρευνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 9 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: «Μας λείπεις κάθε μέρα»
Η 29η Μαΐου παραμένει ιδιαίτερα σημαντική για την οικογένεια Μητσοτάκη αλλά και για πολλούς ανθρώπους της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι συνδέθηκαν πολιτικά και προσωπικά με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
Κυριάκος Μητσοτάκης
Στράτος Φαναράς: «Ψυχραιμία παιδιά, το νεκροταφείο κομμάτων θα έχει δουλίτσα»
Ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis προειδοποιεί ότι ανοίγει περίοδο αβεβαιότητας που απαιτεί «ταλαντούχους παίκτες» και «στρατηγικά μυαλά», την ώρα που η αντιπαράθεση για τις δημοσκοπήσεις οξύνεται
Στράτος Φαναράς
ΕΛΑΣ κατά Πιερρακάκη για την «ψηφιακή κυριαρχία»: Αιχμές για Predator, αναθέσεις και εξάρτηση από τεχνολογικούς κολοσσούς
Με εκτενή ανάρτηση, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για αδιαφάνεια, τεχνολογική εξάρτηση και ελλιπή προστασία προσωπικών δεδομένων
Αλέξης Τσίπρας
Εξώδικο στον Δουδωνή από την RealPolls μετά τα περί μαϊμούς - δημοσκόπησης: «Μου ζητούν δήλωση μετανοίας, δεν τα έχουν υπολογίσει καλά»
Ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ απαντά στην εταιρεία ερευνών, δηλώνοντας ότι μπήκε στην πολιτική «για να λέει την αλήθεια, με κάθε κόστος»
Παναγιώτης Δουδωνής, ΠΑΣΟΚ 8
Ο Πολάκης δηλώνει ότι θα πάει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προς νέα μετωπική με Φάμελλο
Ο διαγραφείς από την ΚΟ δηλώνει «μέλος ΠΓ και ΚΕ», ενώ η Κουμουνδούρου κινείται σε νέο κύκλο εσωστρέφειας με φόντο τις αποφάσεις Φάμελλου και την ανακοίνωση του κόμματος Τσίπρα
Πολάκης και Φάμελλος