Πολιτική

Υπόθεση Ασημακοπουλου: «Σαφάρι» ελέγχων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη διαρροή των email

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επιτόπιους ελέγχους, στο πλαίσιο της έρευνας για την διαρροή email με στοιχεία ψηφοφόρων του εξωτερικού στην Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ξεκίνησε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Η Ανεξάρτητη Αρχή επισκέφθηκε χθες (20/03/2024) το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό ακόμη και μέσα στην ημέρα να βρεθεί για έλεγχο και στα γραφεία της Ν.Δ. στην Πειραιώς, στο γραφείο του παραιτηθέντα Γραμματέα Αποδήμων του κόμματος Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Σύμφωνα με την έρευνα του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Θεοδωρόπουλος, ήταν αυτός που παρέλαβε τη λίστα από τον επίσης παραιτηθέντα Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, για να την διαβιβάσει στην Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. το διάστημα μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου του 2023, επί υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, η αντιπροσωπεία της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα μετέβη στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών. που έχει την ευθύνη και τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες για την ψήφο των αποδήμων, το μητρώο πολιτών, το ειδικό ληξιαρχείο, την αστική και δημοτική κατάσταση και τον κόμβο διαλειτουργικότητας και παρέμεινε εκεί για τέσσερις ώρες.

Μάλιστα, η έρευνα διενεργήθηκε σε μία στιγμή που η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως βρίσκεται σε ταξίδι στη Βόρεια Αμερική. προκειμένου να ενημερώσει τους Έλληνες ομογενείς για τη μεταρρύθμιση της επιστολικής ψήφου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ανεξάρτητη Αρχή με έγγραφό της στις 4 Μαρτίου, είχε ζητήσει να ενημερωθεί εντός 10 ημερών για τους αποδέκτες των αντιγράφων εκλογικών καταλόγων εξωτερικού το τελευταίο έτος, ενώ ζήτησε να μάθει σε ποιον ανήκει το e-mail ekloges-info@ypes.gr και ποια είναι η λειτουργία του συγκεκριμένου email.

Παράλληλα με την έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η εισαγγελική έρευνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης για Ιορδανία: Οι επιθέσεις σε αθώους ανθρώπους και τόπους λατρείας αποτελούν προσβολή για την κοινή μας ανθρωπιά
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία και να εξαλείψουμε τον φανατισμό, στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο» επισημαίνει ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
Εκλογικό προσκλητήριο Μητσοτάκη από τα Βριλήσσια: Πολιτικός μονόδρομος η αυτοδυναμία, όχι για τη ΝΔ αλλά για τη χώρα
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τις επόμενες κάλπες με την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας - «Φανταστείτε να έπρεπε να διαχειριστούμε κρίσεις κάνοντας παζάρια με άλλα κόμματα» - Αιχμές για Τσίπρα και αντιπολίτευση
Κυριάκος Μητσοτάκης, Βριλήσσια 134
Αιχμηρή απάντηση της Νέας Αριστεράς στην Αχτσιόγλου: «Δεν έβρισκε χρήσιμη ούτε την Κοινοβουλευτική Ομάδα που συνίδρυσε»
Σφοδρά πυρά κατά της πρώην υπουργού Εργασίας, με αφορμή τις δηλώσεις της για τις πολιτικές της επιλογές και τη στήριξή της στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα
Έφη Αχτσιόγλου 8
O Σπύρος Κουλκουδίνας απαντά στα δημοσιεύματα για την επιδότηση των 200.000 ευρώ: «Όλα έγιναν νόμιμα, θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη»
Ο βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει ότι η επιχειρηματική του δραστηριότητα ήταν γνωστή από το 2019 και ότι η επένδυση προβλεπόταν από το πρόγραμμα
Σπύρος Κουλκουδίνας, ΝΔ 9
Έφη Αχτσιόγλου: Δεν είχα χρησιμότητα στη Βουλή – Η προσωπικότητα του Τσίπρα έχει βαρύνουσα σημασία
Η απόφαση ένταξης στην ΕΛΑΣ, ο καθοριστικός ρόλος του πρώην πρωθυπουργού και οι αιχμές για το ΠΑΣΟΚ - Τι είπε για τις δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών
Έφη Αχτσιόγλου