Πολιτική

Υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ: Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή του Ανδρέα Γεωργίου σε δίκη

Την παραπομπή του Ανδρέα Γεωργίου, πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προτείνει προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας ο εισαγγελέας εφετών, Στέλιος Κωσταρέλος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η πρόταση του κ. Κωσταρέλου αφορά το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, κατηγορία που συνδέεται με τις καταγγελίες σε βάρος του Ανδρέα Γεωργίου όταν ήταν επικεφαλής της ΕΛΣΑΤ, ότι προέβη σε τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009 με αποτέλεσμα να εισέλθει η χώρα σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και δανεισμό, τα λεγόμενα μνημόνια.

Ο εισαγγελέας εφετών Στ. Κωσταρέλος, με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών υποστηρίζει ότι ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης, αποδεχόμενος έτσι τα καταγγελλόμενα περί διογκώσεως του ελλείμματος από τα τότε μέλη της Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ζωή Γεωργαντά και Νικόλαο Λογοθέτη.

Andreas Georgiou ELSTAT
ΦΩΤΟ Αρχείου Eurokinissi: Ανδρέας Γεωργίου

ΕΛΣΤΑΤ: Κρατάει χρόνια η υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου

Ο εισαγγελικός λειτουργός εμμένει στη θέση του περί παραπομπής Γεωργίου υιοθετώντας τις καταγγελίες Γεωργαντά- Λογοθέτη ενώ δεν προέβη, όπως σημειώνει ο συνήγορος του Ανδρέα Γεωργίου, Κων. Παπαδιαμάντης, σε εξέταση ως μαρτύρων Ευρωπαίων αξιωματούχων, καθώς η μεθοδολογία προσμέτρησης και του επίμαχου ελλείμματος του 2009 γίνεται σε τήρηση ευρωπαϊκών όρων.

Σημειώνεται ότι στη δικογραφία υπάρχει έγγραφο της Ευρωπαϊκής Αρχής (Eurostat) με το οποίο βεβαιώνεται ότι έχει εγκριθεί από αυτήν ο υπολογισμός του ελλείμματος για το 2009 που έγινε με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες, κανόνες που ισχύουν απαρέγκλιτα στους υπολογισμούς της ΕΛΣΤΑΤ έως και σήμερα.

Επιπλέον, από την πλευρά της υπεράσπισης του Α. Γεωργίου επισημαίνεται ότι το ύψος του ελλείμματος του 2009 έχει αποδεχθεί και η κυβέρνηση, καθώς με βάση αυτό έχουν ήδη υπογραφεί με τους εταίρους τρεις δανειακές συμβάσεις και έχει χρηματοδοτηθεί η χώρα με δεκάδες εκατομμύρια.

Τον τελικό λόγο θα έχει το Συμβούλιο Εφετών. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν εκδοθεί δύο απαλλακτικά βουλεύματα του Συμβουλίου Εφετών και δύο αναιρέσεις από τον Άρειο Πάγο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 9 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: «Μας λείπεις κάθε μέρα»
Η 29η Μαΐου παραμένει ιδιαίτερα σημαντική για την οικογένεια Μητσοτάκη αλλά και για πολλούς ανθρώπους της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι συνδέθηκαν πολιτικά και προσωπικά με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
Κυριάκος Μητσοτάκης
Στράτος Φαναράς: «Ψυχραιμία παιδιά, το νεκροταφείο κομμάτων θα έχει δουλίτσα»
Ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis προειδοποιεί ότι ανοίγει περίοδο αβεβαιότητας που απαιτεί «ταλαντούχους παίκτες» και «στρατηγικά μυαλά», την ώρα που η αντιπαράθεση για τις δημοσκοπήσεις οξύνεται
Στράτος Φαναράς
ΕΛΑΣ κατά Πιερρακάκη για την «ψηφιακή κυριαρχία»: Αιχμές για Predator, αναθέσεις και εξάρτηση από τεχνολογικούς κολοσσούς
Με εκτενή ανάρτηση, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για αδιαφάνεια, τεχνολογική εξάρτηση και ελλιπή προστασία προσωπικών δεδομένων
Αλέξης Τσίπρας
Εξώδικο στον Δουδωνή από την RealPolls μετά τα περί μαϊμούς - δημοσκόπησης: «Μου ζητούν δήλωση μετανοίας, δεν τα έχουν υπολογίσει καλά»
Ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ απαντά στην εταιρεία ερευνών, δηλώνοντας ότι μπήκε στην πολιτική «για να λέει την αλήθεια, με κάθε κόστος»
Παναγιώτης Δουδωνής, ΠΑΣΟΚ 8
Ο Πολάκης δηλώνει ότι θα πάει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προς νέα μετωπική με Φάμελλο
Ο διαγραφείς από την ΚΟ δηλώνει «μέλος ΠΓ και ΚΕ», ενώ η Κουμουνδούρου κινείται σε νέο κύκλο εσωστρέφειας με φόντο τις αποφάσεις Φάμελλου και την ανακοίνωση του κόμματος Τσίπρα
Πολάκης και Φάμελλος