Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Υπόθεση Φρέντι Μπελέρη: Μπλόκο της Ελλάδας στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας

Υπόθεση Φρέντι Μπελέρη: Μπλόκο της Ελλάδας στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας

Προειδοποίηση της Ελλάδας προς την Αλβανία με αφορμή την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα η Ελλάδα κατέθεσε στο COREPER ρητή επιφύλαξη ως προς την πρόοδο της αλβανικής ενταξιακής διαδικασίας, καθιστώντας σαφές ότι δεν θα συναινέσει στην πρόοδο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας, εφόσον δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις σε σχέση με την ανάληψη καθηκόντων του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Δεκεμβρίου θα εξεταστεί από το Ειδικό Δικαστήριο της Αλβανίας η αίτηση του Φρέντι Μπελέρη προκειμένου να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον ΣΚΑΙ ο κ. Μπελέρης ανέφερε μεταξλυ άλλων ότι αποτελεί θύμα «κυνηγιού μαγισσών» από την αλβανική κυβέρνηση, ενώ κατήγγειλε ότι το κράτος δικαίου στην Αλβανία δεν λειτουργεί. «Η αντιπολίτευση δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά της στη Βουλή, υπάρχει κυνήγι μαγισσών από πλευράς (αλβανικής) κυβέρνησης, όποιος δεν είναι αρεστός από τον Ράμα διώκεται ανά πάσα στιγμή. Δεν υπάρχει ισονομία», υπογράμμισε. «Ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Όταν κάποιος δεν έχει καταδικαστεί και η απόφαση δεν έχει τελεσιδικήσει, μπορεί να ορκιστεί. Για το ίδιο αδίκημα είμαι προφυλακισμένος, ενώ άλλοι δύο δήμαρχοι είναι στα καθήκοντά τους τη στιγμή που υπάρχουν βίντεο και μαρτυρίες στις άλλες δύο περιπτώσεις. Ενας και μοναδικός μάρτυρας παραδέχθηκε ότι χρηματίστηκε με 7.000 ευρώ, ενώ ο διευθυντής της αστυνομίας της Χειμάρρας προήχθη», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπελέρης.

Τι είναι η COREPER

Η Επιτροπή Μόνιμων Αντιπροσώπων ή Coreper είναι αρμόδια για την προετοιμασία των εργασιών του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κάθε κράτος μέλος της ΕΕ εκπροσωπείται στην Coreper από έναν μόνιμο αντιπρόσωπο (Coreper II) και έναν αναπληρωτή μόνιμο αντιπρόσωπο (Coreper I) με τον βαθμό του πρέσβη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις