Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο: Η απάντηση της Ελλάδας στην Τουρκία για τη «βαριά» ποινή

Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Ένα ζήτημα τάξης στο εσωτερικό της Ελλάδας δεν μπορεί να αναδειχθεί σε διεθνές ζήτημα, σημειώνουν διπλωματικές πηγές, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας σχετικά με την υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο.

«Αναφορικά με τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, υπογραμμίζεται ότι η Ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή προσπάθεια, ένα ζήτημα εσωτερικής έννομης τάξης, να αναχθεί σε διεθνές ζήτημα», σημειώνουν διπλωματικές πηγές, για την υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο, η οποία εκδικάστηκε χθες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη (15.12.2021) ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου και ο πρώην μάγειρας πλοίου κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για κατασκοπεία από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου, κάτι που έφερε την αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Μάλιστα, το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, κάνει λόγο για «προκατάληψη» και «παρατυπίες» της ακροαματικής διαδικασίας. «Καταδικάζουμε την βαριά ποινή της 5ετούς φυλάκισης που ανακοινώθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου μετά από τριήμερη ακροαματική διαδικασία που ξεκίνησε στις 13 Δεκεμβρίου του 2021» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε γύρω στα μεσάνυχτα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις