Πολιτική

Υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο: Η απάντηση της Ελλάδας στην Τουρκία για τη «βαριά» ποινή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα ζήτημα τάξης στο εσωτερικό της Ελλάδας δεν μπορεί να αναδειχθεί σε διεθνές ζήτημα, σημειώνουν διπλωματικές πηγές, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας σχετικά με την υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο.

«Αναφορικά με τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, υπογραμμίζεται ότι η Ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή προσπάθεια, ένα ζήτημα εσωτερικής έννομης τάξης, να αναχθεί σε διεθνές ζήτημα», σημειώνουν διπλωματικές πηγές, για την υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο, η οποία εκδικάστηκε χθες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη (15.12.2021) ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου και ο πρώην μάγειρας πλοίου κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για κατασκοπεία από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου, κάτι που έφερε την αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Μάλιστα, το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, κάνει λόγο για «προκατάληψη» και «παρατυπίες» της ακροαματικής διαδικασίας. «Καταδικάζουμε την βαριά ποινή της 5ετούς φυλάκισης που ανακοινώθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου μετά από τριήμερη ακροαματική διαδικασία που ξεκίνησε στις 13 Δεκεμβρίου του 2021» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε γύρω στα μεσάνυχτα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκη Κεραμέως για κατάργηση περικοπών συντάξεων χηρείας: Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία
Από τον Αύγουστο επανέρχεται το 70% για χιλιάδες δικαιούχους - Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή, με το ΠΑΣΟΚ να καταλογίζει καθυστέρηση και το ΚΚΕ να υπενθυμίζει τις παλαιότερες μειώσεις
Νίκη Κεραμέως
ΠΑΣΟΚ: Δέσμευση για μείωση του κόστους ρεύματος κατά 20% έως το 2027 – «Αποτυχία της κυβέρνησης στην ενέργεια»
Με αιχμές για την αγορά, την Πτολεμαΐδα 5 και τη διασύνδεση με την Κύπρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου, υποστηρίζοντας ότι «οι λίγοι κερδίζουν και η πραγματική οικονομία χάνει»
ΣΤ ΠΑΣΟΚ για ενέργεια
6
Κουτσούμπας απαντά στον Μητσοτάκη μέσω ChatGPT για την Τεχνητή Νοημοσύνη: «Το AI βρήκε σε 5 δευτερόλεπτα αυτά που δεν άκουσε»
Ο γγ του ΚΚΕ αντέδρασε στην αναφορά του πρωθυπουργού ότι η αντιπολίτευση δεν μιλά για το AI, θέτοντας το ερώτημα αν η τεχνολογία θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες ή «τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων»
Κουτσούμπας, ΚΚΕ
5