Πολιτική

Υπόθεση Ξεπαπαδέα – Υπουργείο: Για νέο δήθεν σκάνδαλο εγκαλούνται ΝΔ – ΚΙΝΑΛ

Ασπίδα στη Γενική Γραμματέα κατά της διαφθοράς κ. Νατάσα Ξεπαπαδέα υψώνει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Εξέδωσε ανακοίνωση για να αποκρούσει τα πυρά ΝΔ - ΚΙΝΑΛ κάνοντας λόγο για απόπειρα να... ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου σχετικά με την υπόθεση της κ. Ξεπαπαδέα αναφέρονται τα εξής:

Καλούμε τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ να σταματήσουν να ανακαλύπτουν διαρκώς δήθεν σκάνδαλα, γιατί εκτίθενται. Όπως την προηγούμενη εβδομάδα που, όταν η Κυβέρνηση με αφορμή τις ασυναρτησίες τους για τον κ. Πετσίτη έφερε την τροπολογία, προκειμένου η Επιτροπή “πόθεν έσχες” να ελέγχει υποχρεωτικά και αυτόματα όλες τις τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές όλων των πολιτικών, η ΝΔ το… έβαλε στα πόδια άρον άρον και την καταψήφισε.

Μερικές ημέρες μετά, εφευρίσκεται νέα κίνηση αντιπερισπασμού, αυτή τη φορά εις βάρος της Γενικής Γραμματέας κατά της διαφθοράς κ. Αναστασίας Ξεπαπαδέα και, ενώ συνομολογείται η σύννομη άσκηση των καθηκόντων της ως δικηγόρου, πολύ πριν αναλάβει τα καθήκοντά της στη Γραμματεία, κατασκευάζεται “ηθικό” ζήτημα και συναρμολογείται δήθεν βλάβη του ελληνικού δημοσίου μεταξύ εμπορικών εταιρειών που δεν είναι off shore.

Το αφήγημα κορυφώνεται με δήθεν σχέσεις συνεργασίας και εκπροσώπησης του κ. Αρτεμίου, ο οποίος αποτελεί απαραίτητο συστατικό κάθε συνταγής παρασκευής ανύπαρκτων σκανδάλων.

Προφανώς κάποιοι βρίσκονται σε διαρκή πανικό, διότι γνωρίζουν ότι έχουν πολλούς – πραγματικούς – σκελετούς στις ντουλάπες τους και αγωνιούν στο ενδεχόμενο αποκάλυψής τους.

Ξεπαπαδέα: Νέα απάντηση για τις δουλειές με Αρτεμίου

Στο μεταξύ, νέα απάντηση στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, έδωσε η κ. Ξεπαπαδέα, κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση “προκειμένου (η εφημερίδα) να παραπληροφορήσει το αναγνωστικό κοινό και να δημιουργήσει συνειρμούς και συσχετισμούς, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα προς ικανοποίηση ευτελών πολιτικών σκοπιμοτήτων”.

Στην δήλωσή της η Αναστασία Ξεπαπαδέα, επιβεβαιώνει ότι ήταν δικηγόρος της κυπριακής εταιρείας HI-MED SOLUTIONS (CYPRUS) LTD», η οποία εμπορεύεται ιατρικά μηχανήματα, εκπροσωπώντας την σε δίκη.

Συγκεκριμένα η κ. Ν. Ξεπαπαδάκου αναφέρει στη δήλωση της:

“Ουδέποτε άσκησα το δικηγορικό λειτούργημα, ενόσω κατέχω την ιδιότητα της Γενικής Γραμματέως για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Η δίκη στην οποία αναφέρεται το Πρώτο Θέμα έλαβε χώρα σε χρόνο προγενέστερο της ανάληψης των καθηκόντων μου ως Γενικής Γραμματέως. Η σχέση εργασίας που είχα τότε με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ως ειδική συνεργάτης, δεν συνιστά ασυμβίβαστο με την άσκηση των δικηγορικών μου καθηκόντων (δεν τελούσα σε αναστολή άσκησης της δικηγορίας).

[read4more]

Η συμμετοχή μου ως δικηγόρου στην εν λόγω δίκη έλαβε χώρα, καθώς ανέλαβα την εκπροσώπηση της Κυπριακής Εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία “HI-MED SOLUTIONS (CYPRUS) LTD”, η οποία εμπορεύεται ιατρικά μηχανήματα. Κατά την 20ετή σταδιοδρομία μου εξειδικεύομαι στο αστικό και στο εμπορικό δίκαιο και έχω εκπροσωπήσει εταιρείες με το αυτό αντικείμενο δραστηριότητας με έδρα στην Ελλάδα ή στην αλλοδαπή. Η “HI-MED SOLUTIONS (CYPRUS) LTD” είχε εκτελεστή δικαστική απόφαση σε βάρος ελληνικής εταιρείας – πελάτη της, με το ίδιο αντικείμενο εμπορίας και μου ανατέθηκε από την ίδια την εταιρεία η εκτέλεση στην Ελλάδα της απόφασης του Κυπριακού δικαστηρίου. Σημειωτέον ότι η εν λόγω Κυπριακή Εταιρεία “HI-MED SOLUTIONS CYPRUS LTD” υφίσταται από το έτος 1998, έχει αναπτύξει πολυετή εμπορική δραστηριότητα με μεγάλο κύκλο εργασιών τα προηγούμενα έτη και δεν είναι offshore. Επίσης ουδέποτε ήμουν συνεργάτης ή εκπρόσωπος στην Ελλάδα, όπως ψευδώς αναφέρεται, της δικηγορικής εταιρείας του κ. Αρτεμίου και μάλιστα “επί σειρά ετών”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το τελεσίγραφο του ΣΥΡΙΖΑ έληξε, η έξοδος προς την ΕΛΑΣ μόλις αρχίζει
Η προθεσμία της Κουμουνδούρου πέρασε χωρίς παραιτήσεις. Τώρα το βλέμμα στρέφεται στους τέσσερις που, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζονται να παραδώσουν τις έδρες τους και να κάνουν το επόμενο βήμα
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 5
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι τρεις ελληνικές πρωτοβουλίες για την ενέργεια πήραν πράσινο φως από τους Ευρωπαίους ηγέτες
«Σε ό,τι μας αφορά, αυτήν την εβδομάδα προχωρήσαμε σε νέα μέτρα για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 41
Η Μαρία Καρυστιανού «βλέπει» μυστική διπλωματία σε κλειστές λέσχες στο δείπνο Άδωνι Γεωργιάδη με Ισραηλινούς δημοσιογράφους
Η Μαρία Καρυστιανού θέτει μάλιστα το ερώτημα «​Διαφάνεια ή «Κλειστές Λέσχες»;», ανάγοντας ένα δείπνο σε μείζον πολιτικό γεγονός, παρότι η σύνθεση ήταν διακομματική και δεν παρέστη μόνον ο Άδωνις Γεωργιάδης
Η επικεφαλής του κόμματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία», Μαρία Καρυστιανού