Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Υπόθεση Μανώλη Πετσίτη: Έρευνα στους λογαριασμούς του στην Κύπρο

Υπόθεση Μανώλη Πετσίτη: Έρευνα στους λογαριασμούς του στην Κύπρο

Η υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Μανώλη Πετσίτη εξακολουθεί να απασχολεί όχι μόνο τις ελληνικές αλλά και τις κυπριακές αρχές. Ένα έγγραφο που αποδεικνύει ότι οι κυπριακές αρχές έχουν ήδη προχωρήσει στο άνοιγμα των λογαριασμών του Μανώλη Πετσίτη, αποκάλυψε σήμερα το newsbomb.gr.

Στο  έγγραφο αναφέρεται ότι οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν ξεκινήσει να ερευνούν τις δραστηριότητες του Μανώλη Πετσίτη στην Κύπρο και ειδικά τις σχέσεις του με τους δικηγόρους των offshore του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Άρτεμη Αρτεμίου, Λάμπρο Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου.

Οι έρευνες για τον Μανώλη Πετσίτη διεξάγονται από τη Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) της Κύπρου, της οποίας ηγείται η εισαγγελέας Εύα Ρωσσίδου-Παπακυριακού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μονάδα αυτή έχει εντοπίσει τους τελευταίους δύο μήνες εντοπίσει τα φυσικά πρόσωπα, αλλά και τις εταιρείες με τις οποίες εμπλέκεται ο Μανώλης Πετσίτης στην Κύπρο, καθώς και τους πραγματικούς δικαιούχους των εταιρειών αυτών. Αυτές, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες τα τελευταία χρόνια τροφοδοτούν συστηματικά με δεκάδες χιλιάδες ευρώ τόσο τους προσωπικούς λογαριασμούς του Πετσίτη, όσο και τους λογαριασμούς της εταιρείας του Boss Athens Single Member PC.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται από το newsbomb, στη βάση της έρευνας της εισαγγελέως Εύας Ρωσσίδου-Παπακυριακού και της συνεργάτιδας της Μαρίας Κυρμίζη, μπόρεσε να καταγραφεί το πώς συγκεκριμένες εταιρείες τις οποίες διαχειρίζονται οι Παναγιώτου, Πιερής και Αρτεμίου «έκρυβαν» σε offshore χρήματα προερχόμενα από τη λιπασματοβιομηχανία ELFE, αλλά και να αποκαλυφθούν οι οικονομικές σχέσεις Πετσίτη με άλλους επιχειρηματίες.

Στο σημείο αυτό γίνεται αναφορά σε εμβάσματα προς τον Μανώλη Πετσίτη «από την κυπριακής εταιρείας ARTMER LTD» ο διαχειριστής της οποίας είναι «η Fine Life Services LTD» που ανήκει «στη δικηγορική εταιρεία Fine Life Group LTD του γνωστού Κύπριου δικηγόρου Φώτου Πιττάτζη». Πραγματικός δικαιούχος όμως «εμφανίζεται ο Κωνσταντίνος Ντέρης, ιδιοκτήτης της TAF SPORTS MARKETING AE». Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία αυτή είχε εμφανιστεί στα πρώτα δημοσιεύματα μεταξύ αυτών που μισθοδοτούσαν τον Μ. Πετσίτη την περίοδο 2016 – 2017 με αμοιβές που είχαν δηλωθεί στην εφορία για τα έτη αυτά. Η εν λόγω εταιρεία είναι προμηθευτής της ΕΡΤ.

Σήμερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στην υπόθεση Πετσίτη είπε ότι θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις όσοι τον έχουν φίλο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις