Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Υπόθεση Novartis – Η μάρτυρας “Κελέση” μιλά για την απόπειρα αυτοκτονίας στελέχους της εταιρείας από το Χίλτον

Novartis

– Απίστευτα είναι τα όσα γίνονται γνωστά για την υπόθεση Novartis που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα και έχει προκαλέσει “πόλεμο” ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση
– Στο φως της δημοσιότητας και η κατάθεση της “Αικατέρινης Κελέση” – Οι δυο τραπεζικοί λογαριασμοί που “έφευγαν” λεφτά για γιατρούς και πολιτικούς
– Η απόπειρα αυτοκτονίας του στελέχους της Novartis στο Χίλτον την πρωτοχρονιά του 2016 και πώς συνδέεται με το μεγάλο σκάνδαλο – «Δεν θα γίνω εγώ το εξιλαστήριο θύμα»
– Η νέα ζωή του παρολίγον αυτόχειρα μετά από το σκάνδαλο και η… ξαφνική αλλαγή του

Σοκαριστικά είναι τα όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας με την κατάθεση της λεγόμενης “Αικατερίνης Κελέση” για την υπόθεση Novartis. H προστατευόμενη μάρτυρας στην υπόθεση Novartis στην κατάθεση που έδωσε στις 06 Νοεμβρίου του 2017 αναφέρθηκε σε δυο τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούσε η φαρμακευτική εταιρεία για να “λαδώνει” γιατρούς και πολιτικά πρόσωπα. Η ίδια αναφέρεται και στην απόπειρα αυτοκτονίας στελέχους της Novartis το 2016 και το πως συνδέεται με το μεγάλο σκάνδαλο της Υγείας.

“Αικατερίνη Καλέση”: Η κατάθεση της

«Η Novartis διατηρούσε τουλάχιστον από το 2007 λογαριασμό επ ονόματι PHARMA AG σε ελβετική τράπεζα πιθανώς τη UBS. Από τον λογαριασμό αυτόν γίνονταν πληρωμές με την κωδική ονομασία τύπου Β, ήτοι πληρωμές προς Έλληνες γιατρούς για εν μέρει ή συνολικά εικονικά συμβόλαια, που αφορούσαν τυπικά ομιλίες σε συνέδρια κλπ, τα οποία κάλυπταν στην πραγματικότητα αμοιβές γιατρών για την προώθηση των φαρμάκων της εταιρείας.

https://www.newsit.gr/politikh/ypothesi-novartis-katathesi-tou-prostateyomenou-martyra-maksimou-sarafi-gia-ton-dimitri-avramopoulo/2409860/

Ο λογαριασμός αυτός κινείτο με εντολές της GRUBER SUSANNE, η οποία ήταν διευθύντρια στο τμήμα Mso της Νοβάρτις Ελλάς από το 2007 έως το 2011 αν θυμάμαι καλά. Σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας έπρεπε να συνυπογράφει και ο εκάστοτε μπραντ μάνατζερ της εταιρείας. Ενδεικτικά για το φάρμακο GALVUS, μπραντ μάνατζερ ήταν ο κ. Τενεκίδης. Αναφέρω αυτό το όνομα επειδή το 2016 αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στο ξενοδοχείο Χίλτον Αθηνών, θεωρώντας ότι ο ίδιος θα αποτελούσε το εξιλαστήριο θύμα.

Παράλληλα, η Νοβάρτις διατηρούσε ένα δεύτερο λογαριασμό, στον οποίο είχε το δικαίωμα υπογραφής και διαχείρισης των χρημάτων μέχρι του ποσού του 1 000 000, ανά περίπτωση ο Φρουζής, ως αντιπρόεδρος αυτής. Από το λογαριασμό αυτό γινόταν ο χρηματισμός των πολιτικών προσώπων και των λοιπών αξιωματούχων στην Ελλάδα».

Η απόπειρα αυτοκτονίας

Ο 44χρονος, ο οποίος επιχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή του πέφτοντας από τον 13ο όροφο του ξενοδοχείου Hilton στην Αθήνα, είναι μεγαλοστέλεχος της εταιρείας στα κεντρικά της στην Βασιλεία της Ελβετίας.

Η απόπειρα αυτοκτονίας έγινε την Πρωτοχρονιά το απόγευμα. Η Αστυνομία ενημερώθηκε ότι ένας άνδρας απειλεί να δώσει τέλος στη ζωή του με μια βουτιά θανάτου από τον 13ο όροφο του Hilton. Ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας έπεισε τον 44χρονο να μην προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

Με δάκρυα στα μάτια, ο παρ’ ολίγον αυτόχειρας «έσπασε» και άρχισε να λέει στους αστυνομικούς ότι «δεν θα φορτώσουν σε εμένα όλα τα κακά της εταιρείας», όπως επίσης και ότι του «την έχουν στημένη» και φοβάται για τη ζωή του, αναφερόμενος προφανώς στο σκάνδαλο της εταιρείας Novartis.

μάρτυρας
ΦΩΤΟ : ΕΘΝΟΣ

Η νέα ζωή

Η υπόθεση με την απόπειρα αυτοκτονίας του υψηλόβαθμου στελέχους της Novartis, είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ ενώ είχε εξελιχθεί σε ένα μεγάλο θρίλερ. Και αυτό δεν είναι τυχαίο καθώς πρόκειται για ένα στέλεχος το οποίο είχε “μεταφερθεί” στα κεντρικά της εταιρείας στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν επιστήμονα χημικό από τη Θεσσαλονίκη που πήρε μεταγραφή από πολυεθνική πετρελαιοειδών στη Novartis. Τους τελευταίους μήνες φέρεται να ζούσε στη Βασιλεία με τη σύζυγό του, η οποία έφερε πρόσφατα στον κόσμο το παιδί τους.

Υπάρχουν κάποιοι που ανέφεραν ότι τον τελευταίο καιρό το μεγάλο στέλεχος της Novartis έδειχνε αλλαγμένο. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριζαν πως ίσως ο 44χρονος να ήταν το «βαθύ λαρύγγι» στην έρευνα που έχουν ξεκινήσει οι αμερικανικές αρχές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις