Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο η έρευνα για τον Μάριο Σαλμά

Η 5η αρχειοθέτηση για πολιτικό πρόσωπο στην υπόθεση της Novartis είναι γεγονός. Με διάταξη της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς η δικογραφία της Novartis ως προς το σκέλος που αφορά τον πρώην αναπληρωτή υπουργό υγείας Μάριο Σαλμά τέθηκε στο αρχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν προέκυψε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο για τον κ. Σαλμά που να οδηγεί στη στοιχειοθέτηση τέλεσης των αξιόποινων πράξεων του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και της δωροδοκίας.

Η εμπλοκή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην υπόθεση ήρθε μετά από κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα ο οποίος είχε κάνει λόγο για χρηματισμό του από την Novartis.
Ο κ. Σαλμάς εξαρχής αντέτεινε πως δεν έχει σχέση με το σκάνδαλο και πως η Novartis δεν ήταν ευχαριστημένη από τις υπηρεσιακές του ενέργειες και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τον παρακάμψει. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως η φαρμακευτική δαπάνη επι θητείας του είχε μειωθεί κατα 50%.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, εισαγγελικές πηγές υπενθύμιζαν ότι η ενέργεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με όσα έχει καταγγείλει ο αντεισαγγελεας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης Διαφθοράς Γ. Αγγελής περί «βιασύνης να ασκηθούν διώξεις σε πολιτικά πρόσωπα».

Υπενθυμίζεται ότι για τις καταγγελίες του κ. Αγγελή διενεργείται έρευνα από τον Άρειο Πάγο η οποία προς το παρόν έχει «παγώσει» λόγω του αιτήματος εξαίρεσης που κατάθεσε ο κ. Αγγελής κατά του αντεισαγγελέα του ΑΠ Δημήτρη Δασούλα που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα καθώς και κατά της τέως εισαγγελέως του Ανώτατου Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου.

Σήμερα αναμένεται να συζητηθεί το αίτημα στο Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έχω δώσει πολλές μάχες για τα δικαιώματα για να αφήσω να κακοποιούν την αλήθεια κάποιοι ακραίοι φασίστες και σεξιστές
Η φράση «σιγά μη σκίσετε κανένα καλσόν» «είναι ταξική και όχι σεξιστική» είπε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας»
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Αδιέξοδο με το αγροτικό: Νέα έκκληση για διάλογο από το Μαξίμου - «Ικανοποιήστε αιτήματα και το συζητάμε» από τους αγρότες
Η κυβέρνηση τονίζει ξανά και ξανά ότι λέει «όχι» σε κλειστούς δρόμους. «Όχι σε ταλαιπωρία ανθρώπων και στη δημιουργία προβλημάτων στην αγορά»
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
80