Τετάρτη, 17 Απρ.
19oC Αθήνα

Υπόθεση Novartis: “Η Θάνου απειλεί κι εκφοβίζει τους δικαστές”

Βασιλική Θάνου Novartis

Ποιος είδε τον γγ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Νίκο Σαλάτα και δεν τον… φοβήθηκε! Άγρια επίθεση κατά της Βασιλικής Θάνου μετά την πρόσφατη παρέμβασή της για την υπόθεση Novartis.

Πριν μερικές μέρες, η Βασιλική Θάνου είχε χαρακτηρίσει «μη νόμιμο το αίτημα για σύγκλιση της ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών». Και ο γγ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Νίκος Σαλάτας, εξαπέλυσε βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος της. Πως όχι μόνο απειλεί αλλά και πως εκφοβίζει τους δικαστές!

 

Ο κ. Σαλάτας χαρακτήρισε θεσμικά ανεπίτρεπτη και νομικά εσφαλμένη την παρέμβαση της Βασιλικής Θάνου, προϊσταμένης, πια, του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, για την υπόθεση Novartis.

Η δήλωσή της, είπε ο Ν. Σαλάτας μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6, εμπεριέχει και απειλή «όταν λέει ότι η πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για τη σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου είναι μη νόμιμη».

Αν δεν πάει η υπόθεση Novartis στο Εφετείο, ποια θα πάει;

«Γιατί έχουν τέτοια ανησυχία; Αν αυτή η υπόθεση δεν πάει στο Εφετείο, ποια θα πάει; Είναι πραξικόπημα αυτό; (…) Είναι εκμαυλισμένοι οι 350 δικαστές του Εφετείου Αθηνών; Αυτό θέλουν να πούνε;» αναρωτήθηκε.

Σύμφωνα με τον γγ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εφέτες που τυχόν επιλεγούν μετά από μια τέτοια διαδικασία θα είναι οι καλύτεροι και οι πιο αμερόληπτοι».

Η Θάνου να μη… μιλάει

Και έκλεισε την τοποθέτησή του με νέα πυρά κατά της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου. «Η κυρία Θάνου είναι η τελευταία που μπορεί να μιλάει αν είναι νόμιμη η σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου. Γιατί κάνουμε σκέψεις τι ολομέλεια συγκάλεσε για να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης των δικαστών. Δεν μπορεί να εκφοβίζει τους δικαστές», κατέληξε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις