Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Υπόθεση Πετσίτη: Fake news κατά Τζανακόπουλο – ΝΔ: «Λέει ψέμματα ο Παππάς»

Πετσίτης - ΝΔ

Πολιτική θύελλα έχει προκαλέσει η υπόθεση Μανώλη Πετσίτη. Κυβέρνηση και ΝΔ χρησιμοποιούν σκληρές εκφράσεις, ενώ η μπάλα παίρνει και τα ΜΜΕ.

Ανύπαρκτο θέμα που αναπαράγεται από αντισύριζα ιστότοπους και ενορχηστρώνεται από τη ΝΔ για πολιτικό αντιπερισπασμό μετά τις παραγγελίες διώξεων από τη Δικαιοσύνη για τα δάνεια των κομμάτων, χαρακτήρισε την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Το θέμα του κ. Πετσίτη, είναι fake news, είναι ένα θέμα ανύπαρκτο που αναπαράγεται από ιστότοπους οι οποίοι είναι αντιΣΥΡΙΖΑ και ενορχηστρώνεται από τη ΝΔ για πολιτικό αντιπερισπασμό. Έχει σχέση με την πολιτική εξέλιξη των διώξεων που ασκήθηκαν για τα 200 εκατ. ευρώ δανεικά και αγύριστα που πήρε η ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος από το βήμα της Βουλής με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου του για την κωδικοποίηση.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Σοφίας Ζαχαράκη για την υπόθεση Πετσίτη, ο κ. Τζανακόπουλος την κατηγόρησε ότι δεν είχε να πει τίποτα για τα δάνεια του κόμματος της και έκανε λόγο για παλιό πολιτικό καθεστώς που έχει καταρρεύσει. «Γι΄ αυτό η κ. Ζαχαράκη δεν απάντησε. Είπε μόνο ότι η ΝΔ με σύνεση διαχειρίζεται τα οικονομικά της. Λέει δηλαδή η αξιωματική αντιπολίτευση με περισσό θράσος, ότι με τον ίδιο τρόπο σκοπεύει να διαχειριστεί και τα δημόσια οικονομικά της χώρας», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επιμένει η ΝΔ για Πετσίτη: Να δώσει απαντήσεις και να μην κρύβεται ο Τσίπρας

Τίποτε λιγότερο από απαντήσεις για την υπόθεση Πετσίτη εξακολουθεί να ζητάει η ΝΔ. Όπως έγραψε, άλλωστε, το newsit.gr, στην οδό Πειραιώς δηλώνουν πεισμένοι πλέον από τις διαρκείς αποκαλύψεις ότι η υπόθεση αυτή έχει βαθιές ρίζες που φτάνουν κατευθείαν στο Μαξίμου, στο οποίο μπαινόβγαινε ο Μανώλης Πετσίτης ως «φίλος» αρχικά του Νίκου Παππά, ενώ την ίδια στιγμή φωτογραφιζόταν ακόμη και με τον Αλέξη Τσίπρα.
«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται: ποια ήταν η δουλειά του κ. Πετσίτη δίπλα στον κ. Παππά;», ρωτάει με νέα του δήλωση ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μαστρογεωργίου, προσθέτοντας για τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής πως «για μία ακόμη φορά ο κ. Παππάς λέει ψέματα: Στην αρχή μας είπε ότι ο κ. Πετσίτης δεν είχε καμία σχέση μαζί του μετά το 2015. Χθες, ότι έφυγε το 2016, αναγνωρίζοντας ότι ήταν στο Μαξίμου έως το 2015. Σήμερα αποκαλύπτεται ότι εκπροσωπούσε παράλληλα το γραφείο Αρτεμίου ήδη από το 2014. Και όλα αυτά ενώ ο κ. Κιτσάκος, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ομολογήσει ότι έχει δει τον κ. Πετσίτη στο Μαξίμου και μετά το 2016.
Κομβικής σημασίας για την έρευνα που αφορά στα πεπραγμένα του κ. Πετσίτη, αλλά και τις τυχόν «στενές» του σχέσεις με κυβερνητικά στελέχη και του Μαξίμου παραμένει η έρευνα των λογαριασμών του από την Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο στη ΝΔ ζητούν άμεση ακρόαση της επικεφαλής της Αρχής στη Βουλή, καθώς καταλογίζουν καθυστερήσεις στην έρευνα, αλλά και πιθανές μεθοδεύσεις, με αφορμή την αποπομπή μέλους της Αρχής που διενεργούσε έρευνα για τον κ. Πετσίτη. Ως επιχείρημα, μάλιστα, αναφέρουν την ταχύτητα με την οποία αντέδρασε η αντίστοιχη Αρχή της Κύπρου (ΜΟΚΑΣ), δίνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία από τις κινήσεις των λογαριασμών του κ. Πετσίτη που δημιουργούν νέα ερωτηματικά για τη δράση του.
Στη ΝΔ, τέλος, απορρίπτουν κατηγορηματικά τη θέση της κυβέρνησης πως πρόκειται για fake news για λόγους αποπροσανατολισμού από την υπόθεση με τα δάνεια των κομμάτων ή την υπόθεση Novartis. Θεωρούν πως πρόκειται για σκάνδαλο πρώτης γραμμής και εντοπίζουν κενά και αντιφάσεις στη στάση της κυβέρνησης κι ιδιαίτερα του Μαξίμου απέναντι στο ζήτημα, αφού τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται μια συντονισμένη προσπάθεια να «αποκηρύξουν» τον κ. Πετσίτη και να του χρεωθούν «προσωπικές ευθύνες», ενώ έως και σήμερα σιωπούσαν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις