Πολιτική

Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής: Είμαστε ανοικτοί σε κάθε έλεγχο

«Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε έλεγχο. Θεωρούμε τους ελέγχους επιβεβλημένους αλλά και ευπρόσδεκτους. Ας γίνει διερεύνηση σε όλα τα επίπεδα». Αυτό, σχολιάζουν πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών για κακοδιαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό - μεταναστευτικό και η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων. 
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση στα κονδύλια για το προσφυγικό-μεταναστευτικό που φιλοξενήθηκαν σε δημοσιεύματα του Τύπου προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η οποία έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Αφορμή προκειμένου να δοθεί η διαταγή για έρευνα στάθηκαν δημοσιεύματα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» στα οποία περιέχονταν συνέντευξη του διευθυντή της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέα Ηλιόπουλου. Στη συνέντευξη ο κ. Ηλιόπουλος ο οποίος διαχειρίστηκε τις προσφυγικές ροές καθώς διηύθυνε τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά και τον Έβρο (Λέσβος, Χίο, Σάμος, Λέρος, Κως και φυλάκιο Έβρου), παραδέχτηκε πως υπάρχουν ενδείξεις για εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων τόσο από τον κρατικό μηχανισμό που εμπλέκεται συμπεριλαμβανομένου του ΥΠΕΘΑ και άλλων φορέων, όσο και από ΜΚΟ οι οποίες διαχειρίζονται κοινοτικούς πόρους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ: Ο Αλέξης Δέδες ο πρώτος υποψήφιος βουλευτής του κόμματος – Από τα διοικητικά της ΑΕΚ στην πολιτική σκηνή
Σύμφωνα με το αθλητικό ρεπορτάζ, αποχωρεί από την «Ένωση» και ετοιμάζεται να κατέβει στις επόμενες εθνικές εκλογές με την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη του Αλέξη Τσίπρα
O Αλέξης Δέδες / ΑΠΕ 11
Βγήκαν ξανά τα μαχαίρια στην Ελπίδα για τη Δημοκρατία: «Καρυστιανού, Γρατσία και Γαλανός μετέτρεψαν το κίνημα σε φοβικό αρχηγικό κόμμα»
Μετά το μπαράζ αποχωρήσεων, πρώην στελέχη του Γραφείου Τύπου καταγγέλλουν «αυλικούς», «μυστικοσυμβούλους» και παρασκηνιακές παρεμβάσεις - Απειλούν με δημοσιοποίηση πρακτικών
Μαρία Καρυστιανού 94
ΕΛΑΣ: «Πλήγμα για την ελληνική εξωτερική πολιτική» η αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους ελληνικούς Patriot στη Σαουδική Αραβία - «Τι λέει τώρα η κυβέρνηση;» ρωτά ο Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής - Στο στόχαστρο η εγκατάλειψη, όπως υποστηρίζει, της «ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής»
Αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν 19