Πολιτική

Υπουργείο Παιδείας για μετατάξεις: Το γαρ πολύ της αντιπολίτευσης γεννά fake news

Απάντηση σε δημοσιεύματα για προεκλογικές μετατάξεις δίνει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με 70 μετατάξεις το Υπουργείο, απαντά ότι οι μετατάξεις αυτές εκκρεμούσαν από το 2013 και πως έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα 300 από τις 500 που έγιναν σταδιακά. Με ειρωνικό ύφος το υπουργείο Παιδείας κατηγορεί ΜΜΕ ότι κάνουν αντιπολίτευση και ρίχνει τις ευθύνες στις προηγούμενες κυβέρνησεις.

Όλη η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας: «Το γαρ πολύ της αντιπολίτευσης γεννά fake news. Σημερινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα protothema.gr που αναπαράγεται και σε άλλες ιστοσελίδες ανακαλύπτει «προεκλογικά ρουσφέτια Γαβρόγλου με 70 μετατάξεις». Αγνοούν ή κρύβουν ότι οι μετατάξεις αυτές αφορούν 500 και πλέον αιτήσεις εκπαιδευτικών για μετάταξή τους στον διοικητικό κλάδο που υποβλήθηκαν το 2013. Αγνοούν ή κρύβουν ότι οι αιτήσεις αυτές υποβλήθηκαν μετά από το δίκαιο αίτημα των συνδικαλιστικών ενώσεων των υπαλλήλων του Υπουργείου, εξαιτίας των μαζικών συνταξιοδοτήσεων και της «μνημονιακής αδιοριστίας» που επέβαλε η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ.
Αγνοούν ή κρύβουν ότι από το 2015 μέχρι σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν υλοποιήσει 300 από τις 500 μετατάξεις οι οποίες έγιναν σταδιακά με την ολοκλήρωση των διαδικασιών. Τα δήθεν «προεκλογικά ρουσφέτια», δηλαδή οι 70 πρόσφατες μετατάξεις, είχαν δρομολογηθεί από το 2013, οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν από την υπηρεσία στις 31 Μαΐου και στάλθηκαν για δημοσίευση στο ΦΕΚ.

Σημειώνεται ότι το πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό σωματείο είχε υποβάλει αγωγές εναντίον του Υπουργείου ζητώντας επίσπευση των μετατάξεων.
Όλα αυτά οι συντάκτες των δημοσιευμάτων θα μπορούσαν να τα γνωρίζουν εάν, τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ζητούσαν τόσο από το Υπουργείο όσο και από τους εκπροσώπους των εργαζομένων πληροφόρηση για το θέμα.
Είναι απογοητευτικό στην εξυπηρέτηση των προεκλογικών – κομματικών σκοπιμοτήτων να χάνεται κάθε αίσθηση μέτρου, λογικής και -βεβαίως- αντικειμενικής ενημέρωσης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στέφανος Κασσελάκης: Οι «Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο» θα κατέβουν αυτόνομα στις βουλευτικές εκλογές
Σχετικά με τις πολεμικές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή ο κ. Κασσελάκης είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τελείως ανέτοιμη και οι οικονομικές επιπτώσεις για την Ελλάδα θα είναι μεγάλες
Στέφανος Κασσελάκης
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου για τις πιθανές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν στην ελληνική οικονομία
Στη σύσκεψη συμμετέχουν σε επίπεδο υπουργών ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Σταύρος Παπασταύρου, ενώ ο Θάνος Πετραλιάς θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς βρίσκεται στις Βρυξέλλες
Μέγαρο Μαξίμου
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στις 32,7% η ΝΔ με διαφορά 15,9 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ – «Χαμηλές πτήσεις» για Καρυστιανού, Τσίπρα και Σαμαρά
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος πρωθυπουργός – Επτακομματική η επόμενη Βουλή - Το 85% των ερωτηθέντων ανησυχεί για την σύρραξη στη Μέση Ανατολή
Κάλπη 118
Τριμερής Μητσοτάκη, Χριστοδουλίδη και Μακρόν στην Πάφο: Έμφαση σε αποκλιμάκωση, Λίβανο και ασφάλεια της ναυσιπλοΐας
Οι τρεις ηγέτες συζήτησαν τις εξελίξεις σε Ιράν και Μέση Ανατολή, με αναφορές στην ευρωπαϊκή εγρήγορση απέναντι στις οικονομικές συνέπειες της κρίσης
Μητσοτάκης, Μακρόν, Χριστοδουλίδης