Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Υπουργείο Προστασίας Πολίτη για ΑΠΘ: Η ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης

Υπουργείο Προστασίας Πολίτη για ΑΠΘ: Η ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης

Με αφορμή τα επεισόδια στο ΑΠΘ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επαναλαμβάνει ότι η ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών στα ΑΕΙ αποτελεί έμπρακτη προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προσασίας του Πολίτη επισημαίνει ότι η Αστυνομία θα παρεμβαίνει πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας, όταν παραβιάζεται ο νόμος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

Η ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών στα ΑΕΙ αποτελεί έμπρακτη προτεραιότητα της κυβέρνησης. Ας γνωρίζουν όλοι ότι στο ΑΠΘ το έργο κατασκευής της βιβλιοθήκης θα ολοκληρωθεί και η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει ότι χρειαστεί γι’ αυτό το σκοπό υπερασπίζοντας το συμφέρον φοιτητών καθηγητών και όλων των φορολογουμένων πολιτών.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να τοποθετηθούν με ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και τους νέους ανθρώπους: Είναι υπέρ της ασφάλειας, της ελευθερίας στα πανεπιστήμια ή υπέρ της διάλυσης και των καταστροφών από τους μπαχαλακηδες;

Στα ΑΕΙ, η Αστυνομία θα παρεμβαίνει πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας, όταν παραβιάζεται ο νόμος και κάποιοι επιχειρούν να τρομοκρατούν φοιτητές και καθηγητές που επιθυμούν το αυτονόητο: Την κανονική και ασφαλή λειτουργία του πανεπιστημίου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις