Πολιτική

Υπουργικό: Οι… εντολές Μητσοτάκη για ψήφο αποδήμων και ΔΕΗ

Τα δυο πρώτα θέματα της γεμάτης ατζέντας έχουν ήδη συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο, που συνεδριάζει από τις 11:00 το Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό. Για την ψήφο των αποδήμων και για το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το πρώτο θέμα που τέθηκε στο υπουργικό ήταν η ψήφος αποδήμων. Αφού έγινε η παρουσίαση για την εξέλιξη της συζήτησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τονίστηκε πως το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών θα πάει στη Βουλή αφού πρώτα προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση.

Το νομοσχέδιο θα είναι εκείνο που θα αποκρυσταλλώσει τις ακριβείς θέσεις των κομμάτων.

Στην παρέμβασή του για την ψήφο των αποδήμων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Κάλεσε δε τους υπουργούς του, για ένα πρόβλημα 10ετιών, όπως είπε, «να στηρίξετε ισχυρά και επιθετικά αυτή την επιτυχία του πολιτικού συστήματος, να εξηγηθεί στην κοινή γνώμη ότι έπρεπε να βρεθεί ούτως ή άλλως στήριξη από 200 βουλευτές». Άλλωστε, σημείωσε ο πρωθυπουργός, η κοινή γνώμη δεν είναι αντίθετη η κοινή γνώμη στις συνθέσεις.

ΔΕΗ και ΔΕΠΑ στα… τρία

Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε στο υπουργικό ήταν το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ που παρουσίασε ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΠΑ θα «σπάσει» στα τρία και θα γίνει: μια εταιρία για την εμπορία, μια για τις υποδομές και μια για τα διεθνή έργα.

Σε ό,τι αφορά στη ΔΕΗ, το νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε στο υπουργικό προβλέπει παρεμβάσεις στις αμοιβές του προσωπικού και κυρίως στον εξορθολογισμό των απολαβών.

«Η μεγάλη πρόκληση είναι να αποδείξουμε ότι μπορούμε να εξυγιάνουμε και να εκσυγχρονίσουμε μια μεγάλη επιχείρηση, την οποία απαξίωσε η προηγούμενη κυβέρνηση» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στη ΔΕΗ.

Το υπουργικό συμβούλιο θα ασχοληθεί, εξάλλου, με την επιλογή προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, αλλά και με την παρουσίαση του προγράμματος ΜΑΖΙ για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛ.Α.Σ: Στήνει οργανωτικό δίκτυο σε όλη τη χώρα – Οι συντονιστές των Περιφερειών και η νέα δομή, όλα τα ονόματα
Η Πολιτική Επιτροπή της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης ενέκρινε τη συγκρότηση του Οργανωτικού Γραφείου και τον επιμερισμό των τομέων ευθύνης - Ολοκληρώθηκε ο «χάρτης» των περιφερειακών συντονιστών - Στόχος η οργανωτική ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο και η διαρκής επαφή με την κοινωνία
Αλέξης Τσίπρας 7
Μητσοτάκης για Μετρό Θεσσαλονίκης: «Ένα χρωστούμενο λιγότερο» – «Ολοκληρώθηκε η καταβολή των νέων συντάξεων χηρείας»
Στο τέλος του 2026 διαγωνισμός για την ανάπλαση του Σιδηροδρομικού Σταθμού στη Θεσσαλονίκη - Ιδιαίτερη είναι η αναφορά του για χαμηλότερες τιμές σε βασικά καταναλωτικά αγαθά όπως τρόφιμα, είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Κυριάκος Μητσοτάκης 66
Παύλος Μαρινάκης για τα μέτρα στη ΔΕΘ: Έμφαση σε μεσαία τάξη, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οικογένειες – Εξετάζεται η μείωση προκαταβολής φόρου
Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για αλλαγές στα τεκμήρια, την προκλητικότητα της Άγκυρας και την παράταση της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης
Ο Παύλος Μαρινάκης
Μητσοτάκης: «Εκλογές την άνοιξη του 2027 – Το ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύει ψιλό γαζί τους πολίτες»
Pροανήγγειλε ότι στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει αναλυτικότερα τον οικονομικό προγραμματισμό για το επόμενο έτος και το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία, με ορίζοντα την Ελλάδα του 2030
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης 34
Το σχέδιο Τσίπρα για τη ΔΕΘ: «Να παράγουμε περισσότερο, να μοιραζόμαστε δικαιότερα, να ζούμε καλύτερα»
Με «έντιμη διακυβέρνηση, δίκαιη ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση» ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη - Η σύγκλιση με την Ευρώπη γίνεται ο κεντρικός εθνικός στόχος
Αλέξης Τσίπρας 26