Πολιτική

Υπουργικό: Οι… εντολές Μητσοτάκη για ψήφο αποδήμων και ΔΕΗ

Τα δυο πρώτα θέματα της γεμάτης ατζέντας έχουν ήδη συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο, που συνεδριάζει από τις 11:00 το Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό. Για την ψήφο των αποδήμων και για το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το πρώτο θέμα που τέθηκε στο υπουργικό ήταν η ψήφος αποδήμων. Αφού έγινε η παρουσίαση για την εξέλιξη της συζήτησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τονίστηκε πως το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών θα πάει στη Βουλή αφού πρώτα προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση.

Το νομοσχέδιο θα είναι εκείνο που θα αποκρυσταλλώσει τις ακριβείς θέσεις των κομμάτων.

Στην παρέμβασή του για την ψήφο των αποδήμων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Κάλεσε δε τους υπουργούς του, για ένα πρόβλημα 10ετιών, όπως είπε, «να στηρίξετε ισχυρά και επιθετικά αυτή την επιτυχία του πολιτικού συστήματος, να εξηγηθεί στην κοινή γνώμη ότι έπρεπε να βρεθεί ούτως ή άλλως στήριξη από 200 βουλευτές». Άλλωστε, σημείωσε ο πρωθυπουργός, η κοινή γνώμη δεν είναι αντίθετη η κοινή γνώμη στις συνθέσεις.

ΔΕΗ και ΔΕΠΑ στα… τρία

Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε στο υπουργικό ήταν το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ που παρουσίασε ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΠΑ θα «σπάσει» στα τρία και θα γίνει: μια εταιρία για την εμπορία, μια για τις υποδομές και μια για τα διεθνή έργα.

Σε ό,τι αφορά στη ΔΕΗ, το νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε στο υπουργικό προβλέπει παρεμβάσεις στις αμοιβές του προσωπικού και κυρίως στον εξορθολογισμό των απολαβών.

«Η μεγάλη πρόκληση είναι να αποδείξουμε ότι μπορούμε να εξυγιάνουμε και να εκσυγχρονίσουμε μια μεγάλη επιχείρηση, την οποία απαξίωσε η προηγούμενη κυβέρνηση» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στη ΔΕΗ.

Το υπουργικό συμβούλιο θα ασχοληθεί, εξάλλου, με την επιλογή προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, αλλά και με την παρουσίαση του προγράμματος ΜΑΖΙ για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζαχαράκη για τις 17χρονες στην Ηλιούπολη: «Πολιτεία, ΜΜΕ, κοινωνία έχουμε χρέος να σεβαστούμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους»
«Χρέος μας είναι να ενισχύουμε καθημερινά ένα σχολικό περιβάλλον που καλλιεργεί τον σεβασμό, την αποδοχή και την ουσιαστική στήριξη των παιδιών» γράφει η υπουργός Παιδείας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
Μισθολογική διαφάνεια, νέοι κανόνες στις προσλήψεις και προκηρύξεις ανεξαρτήτως φύλου – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας
Ο υποψήφιος θα γνωρίζει πριν από τη συνέντευξη το ύψος ή το εύρος του μισθού, ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ζητούν στοιχεία για τη μισθολογική δομή της επιχείρησης
Εργαζόμενοι, συνέντευξη
Πυρά Πιερρακάκη σε Ανδρουλάκη: «Πλειοδοτείτε με τον Τσίπρα στην τοξικότητα για τη δεύτερη θέση»
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή με φόντο τη ΔΕΗ, τον ΦΠΑ και την οικονομία – «Δεν έχω ξαναδεί τόσο μεγάλο πολιτικό ανταγωνισμό για τόσο μικρό έπαθλο», είπε ο υπουργός Οικονομικών
Ανδρουλάκης και Πιερρακάκης