Πολιτική

Υπουργικό Συμβούλιο: Ανησυχία για τις ανατιμήσεις στην αγορά – Οι οδηγίες του πρωθυπουργού

Το θέμα των ανατιμήσεων στην αγορά έθιξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους αρμόδιους υπουργούς κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη να ενταθούν οι έλεγχοι ειδικότερα στα σούπερ μάρκετ δεδομένο ότι ήδη έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση στις τιμές βασικών προϊόντων, συνέπεια της ενεργειακής κρίσης.

Παράλληλα επαφές με τους ιδιοκτήτες μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ προς τη συγκράτηση των τιμών αναμένεται να έχει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την επιστροφή του από το Βερολίνο. 

Στο υπουργικό συμβούλιο έγινε διεξοδική συζήτηση για τις ελληνικές θέσεις που θα παρουσιάσει ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας στη σύνοδο των υπουργών στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός χαιρέτησε το γεγονός ότι η πρόταση της Ελλάδας για επιβολή πλαφόν σε όλες τις πηγές φυσικού αερίου αποκτά δυναμική καθώς την στηρίζουν όλο και περισσότερες χώρες. Παράλληλα τόνισε ότι οι πρωτοβουλίες στην Ευρώπη θα πρέπει να συνοδευτούν από έναν ανασχεδιασμό συνολικά του μοντέλου τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας με απεξάρτηση από τις τιμές του φυσικού αερίου.

Τέλος τόνισε την ανάγκη να υπάρξει κοινή πολιτική προμήθειας φυσικού αερίου ώστε οι χώρες να πετυχαίνουν καλύτερες τιμές αλλά και αποθήκευση ενέργειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δαβάκης: Τουρκική φρεγάτα δεν παρενόχλησε ολλανδικό πλοίο κοντά στην Κάσο αλλά σε διεθνή ύδατα νότια της Κρήτης
Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι το περιστατικό σημειώθηκε πολύ νοτιότερα του νησιού, με την Άγκυρα να αξιώνει άδεια βάσει του «ανυπόστατου μνημονίου» με τη Λιβύη
Φρεγάτα
Μετά τον Κεδίκογλου και ο Παναγιωτόπουλος «κουνάει μαντίλι» στον ΣΥΡΙΖΑ: «Θα είμαι με τον Τσίπρα, είτε έτσι είτε αλλιώς»
Ο βουλευτής Αχαΐας δηλώνει ανοιχτά ότι θα ταχθεί στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού, βλέποντας στο πρόσωπό του τον καταλύτη για την αναδιάταξη του λεγόμενου προοδευτικού χώρου
Ανδρέας Παναγιωτόπουλος 5
O Κεδίκογλου έτοιμος να παραιτηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον Τσίπρα – «Σε καμία περίπτωση» μαζί του η Τζάκρη
Ο βουλευτής Ευβοίας μίλησε για εσωτερικές διεργασίες στην Κουμουνδούρου, ενώ η αντιπρόεδρος του κόμματος Κασσελάκη απέρριψε κατηγορηματικά κάθε προοπτική συνεργασίας με τον πρώην πρωθυπουργό
Κεδίκογλου, Τσίπρας, Τζάκρη