Πολιτική

Υπουργικό συμβούλιο: Δεν θα είναι μόνο ο EastMed!

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πρώτος έλαβε τον λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να ενημερώσει για τις επαφές που είχε σε Μέση Ανατολή, Λιβύη, Αίγυπτο και Κύπρο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι προχωράμε στην υπογραφή για τον EastMed, καθώς αυτό δείχνει τα ανακλαστικά των κρατών της περιοχής: «Είναι πολύ σημαντικό από πλευράς ενεργειακής ασφάλειας. Θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες».

Δεύτερος μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην οικονομία και κυρίως για το κοινωνικό μέρισμα. Με βάση την τελική εικόνα θα καλυφθούν πάνω από 300.000 οικογένειες, οι δικαιούχοι θα είναι περισσότεροι από 1 εκατ., ενώ το ποσό φθάνει στα 215 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε: «Πρέπει να μπολιάσουμε την κοινωνία με το βασικό μήνυμα ότι δεν μπορεί να κλείνει ο δρόμος με 50 άτομα. Η ταλαιπωρία ή η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης είναι το ζητούμενο των διοργανωτών μιας διαμαρτυρίας; Εάν είναι το δεύτερο, τότε η σημερινή κοινωνική πρωτοβουλία τυγχάνει της στήριξης πολιτικών δυνάμεων πέραν της Νέας Δημοκρατίας. Πάνω από όλα η κοινωνία στηρίζει αυτές τις πολιτικές και για αυτό το νομοσχέδιο αφορά στον σεβασμό στον δημόσιο χώρο».

Εκτενής συζήτηση έγινε και για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας σχετικά με το επίδομα γέννησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι 70.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι θα εξαιρεθούν οι πολύ πλούσιοι, καθώς πρόκειται για μέτρο δημογραφικής πολιτικής.

«Το επίδομα γέννησης είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για το δημογραφικό. Ενός σχεδίου που συμπληρώνεται από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, από την καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, από μεταρρυθμίσεις που φέρνουν επενδύσεις και δουλειές, που δίνουν καλύτερη προοπτική και τελικά ελπίδα για μια καλύτερη ζωή», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, οποιαδήποτε παροχή θα χορηγείται με πρωτοβουλία της διοίκησης αυτόματα. Αρχής γενομένης από το επίδομα θέρμανσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ζητά δημοψήφισμα: Πρόταση να μην κατέβει το κόμμα στις εκλογές και να στηρίξει ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα
Η οργάνωση της νεολαίας καλεί τα μέλη να αποφασίσουν για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προτείνοντας την ενεργοποίηση των καταστατικών διαδικασιών και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη μη αυτόνομη εκλογική κάθοδο του κόμματος
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου 22
ΠΑΣΟΚ: Δεσμευόμαστε για επαναφορά του ΕΚΑΣ και μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης
«Ο πρωθυπουργός απέκρυψε ότι ο ίδιος δίνει ένα ποσό και αυτό συμψηφίζεται και έκανε σαν να μην άκουσε τον κ. Ανδρουλάκη που μίλησε για δύο δόσεις» σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη σχετικά με τη 13η σύνταξη
ΠΑΣΟΚ
ΝΔ για την επίθεση σε Βολουδάκη: «Δεν είναι άγνωστοι, είναι γνωστοί – Θα βρεθούν όπως βρέθηκαν και οι σύντροφοί τους»
«Η φασιστική νοοτροπία που εκφράζεται μέσα από τέτοιες πράξεις πρέπει να ηττηθεί πλήρως», σημειώνει η εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Αλεξάνδρα Σδούκου
Υβριστικά συνθήματα στο σπίτι της υφυπουργού, Σέβης Βολουδάκη στα Χανιά 22
Απειλητικά συνθήματα στο σπίτι και στο γραφείο της Σέβης Βολουδάκη - «Θάνατος στη ΝΔ, γκαζάκια στα σπίτια σας»
Η Σέβη Βολουδάκη με ανάρτησή της στο Facebook δημοσίευσε φωτογραφίες από τα απειλητικά συνθήματα, ενώ επισήμανε ότι δεν φοβάται και δεν εκβιάζεται - Καταδικάζει ο Παύλος Μαρινάκης
Τα συνθήματα 91