Πολιτική

Υπουργικό συμβούλιο: Δεν θα είναι μόνο ο EastMed!

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πρώτος έλαβε τον λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να ενημερώσει για τις επαφές που είχε σε Μέση Ανατολή, Λιβύη, Αίγυπτο και Κύπρο.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι προχωράμε στην υπογραφή για τον EastMed, καθώς αυτό δείχνει τα ανακλαστικά των κρατών της περιοχής: «Είναι πολύ σημαντικό από πλευράς ενεργειακής ασφάλειας. Θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες».

Δεύτερος μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην οικονομία και κυρίως για το κοινωνικό μέρισμα. Με βάση την τελική εικόνα θα καλυφθούν πάνω από 300.000 οικογένειες, οι δικαιούχοι θα είναι περισσότεροι από 1 εκατ., ενώ το ποσό φθάνει στα 215 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε: «Πρέπει να μπολιάσουμε την κοινωνία με το βασικό μήνυμα ότι δεν μπορεί να κλείνει ο δρόμος με 50 άτομα. Η ταλαιπωρία ή η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης είναι το ζητούμενο των διοργανωτών μιας διαμαρτυρίας; Εάν είναι το δεύτερο, τότε η σημερινή κοινωνική πρωτοβουλία τυγχάνει της στήριξης πολιτικών δυνάμεων πέραν της Νέας Δημοκρατίας. Πάνω από όλα η κοινωνία στηρίζει αυτές τις πολιτικές και για αυτό το νομοσχέδιο αφορά στον σεβασμό στον δημόσιο χώρο».

Εκτενής συζήτηση έγινε και για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας σχετικά με το επίδομα γέννησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι 70.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι θα εξαιρεθούν οι πολύ πλούσιοι, καθώς πρόκειται για μέτρο δημογραφικής πολιτικής.

«Το επίδομα γέννησης είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για το δημογραφικό. Ενός σχεδίου που συμπληρώνεται από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, από την καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, από μεταρρυθμίσεις που φέρνουν επενδύσεις και δουλειές, που δίνουν καλύτερη προοπτική και τελικά ελπίδα για μια καλύτερη ζωή», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, οποιαδήποτε παροχή θα χορηγείται με πρωτοβουλία της διοίκησης αυτόματα. Αρχής γενομένης από το επίδομα θέρμανσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Μαξίμου: «Να ανέβει το ελληνικό τένις ακόμα πιο ψηλά»
Στις 8 Νοεμβρίου, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Ιταλό Λορέντζο Μουζέτι στον τελικό του ATP 250 της Αθήνας, κατακτώντας στα 38 του χρόνια τον 101ο τίτλο του στο ανδρικό tour
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σέρβος πρωταθλητής του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς
9
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου απορρίπτει τα σενάρια συνεργασίας με τον Αντώνη Σαμαρά: «Τον εκτιμώ αλλά είμαστε αυτόνομοι»
«Σε κάποια πράγματα από αυτά που που λέει ο Αντώνης Σαμαράς, συμφωνώ», σχολίασε η πρόεδρος της Φωνής Λογικής - Τι είπε για την εξέγερση των μεταναστών στη δομή φιλοξενίας στις Σέρρες
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Πολυτεχνείο: Τα μηνύματα Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Ανδρουλάκη για την επέτειο – «Κρατάμε ζωντανό εκείνο το σκίρτημα ελευθερίας»
«Τιμούμε την εξέγερση του 1973 αναβαθμίζοντας την Παιδεία, ώστε να συμβαδίζει με την εποχή μας» τονίζει ο πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να υπογραμμίζει πως «στα χρόνια που έρχονται το Πολυτεχνείο θα γίνεται όλο και πιο επίκαιρο»
Εξέγερση του Πολυτεχνείου
Επέτειος Πολυτεχνείου: Ο Κωνσταντίνος Τασούλας κατέθεσε στεφάνι – «Είναι η υπεύθυνη λαϊκή και γενναία διεκδίκηση της δημοκρατίας»
«Σήμερα, τιμώντας το Πολυτεχνείο και όσους αψήφισαν τη ζωή τους για αυτό, αναμετριόμαστε με το χρέος μας απέναντί στο ευαίσθητο πολίτευμα της δημοκρατίας», είπε μεταξύ άλλων
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας Καταθέτει στεφάνι