Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Υπουργικό για… αναπτυξιακό σοκ!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μείωση της ανεργίας και τόνωση της παραγωγικότητας σε τομείς όπου η Ελλάδα υπερτερεί είναι το σχέδιο που θα παρουσιάσει στις 10:30 στο υπουργικό συμβούλιο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα Guardian ο κ. Δραγασάκης είπε πως η χώωρα χρειάζεται ένα “αναπτυξιακό σοκ” για να μπορέσει να βγει από την κρίση.

“Χρειαζόμαστε μία νέα αναπτυξιακή στρατηγική, η οποία θα εστιάσει αποκλειστικά στην τόνωση των επενδύσεων και στη μείωση της ανεργίας στα προ-κρίσης επίπεδα” τονίζοντας παράλληλα πως “το θετικό σενάριο για την Ελλάδα είναι επίσης θετικό για την Ευρώπη”.

Στο 140 σελίδων κείμενο που θα παρουσιάσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης καθορίζονται οι τομείς στους οποίους θα στηριχτεί η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, καθώς και οι πολιτικές που θα εφαρμοστούν για να επιτευχθούν οι στόχοι.

Την τιμητική τους θα έχουν η έρευνα και η καινοτομία, ο αγροτικός τομέας, η γεωθερμία, η φαρμακοβιομηχανία και γενικότερα οι κλάδοι στους οποίους η χώρα μας έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στις 10.30 στη Βουλή.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε