Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Υπουργικό: Μέχρι τέλος Νοεμβρίου ψηφίζονται προαπαιτούμενα Β και Ασφαλιστικό

Υπουργικό: Μέχρι τέλος Νοεμβρίου ψηφίζονται προαπαιτούμενα Β και Ασφαλιστικό

Μήνας φωτιά ο Νοέμβριος, αφού το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε ότι μέχρι τις 10 του μήνα θα έχει ψηφιστεί το δεύτερο πακέτο των προαπαιτουμένων, ως το τέλος το Ασφαλιστικό ενώ τις επόμενες μέρες έρχεται και ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών!

Ο οδικός χάρτης που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση για να περάσει από τις… συμπληγάδες της πρώτης αξιολόγησης και να ολοκληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Όλα αυτά συζητήθηκαν στο – διάρκειας πέντε ωρών- υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους υπουργούς να εντείνουν την συλλογική προσπάθεια και να υπάρξει αποτελεσματικότητα. «Δεν υπάρχουν περιθώρια στην κοινωνία για καθυστερήσεις», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Ο “οδικός χάρτης” της κυβέρνησης για τις επόμενες εβδομάδες:

– μέχρι τις 10 Νοεμβρίου θα έχουν ψηφιστεί το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων
– έως το τέλος Νοεμβρίου θα έχει ψηφιστεί η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό
– σύντομα, ίσως την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, θέμα για το οποίος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στην εισήγησή του προϊδέασε τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ότι το πόσο που θα απαιτηθεί τελικά εκτιμάται ότι θα είναι “αρκετά πιο κάτω από τα 25 δισ. ευρω”.

Επίσης, με ομόφωνη απόφαση μετά από εισήγηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την παύση της Κατερίνας Σαββαϊδου από τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους “η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου ήταν μια αυτονόητη απόφαση ενός κυρίαρχου κράτους” και σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε θέμα συμφωνίας ή έγκρισης από την πλευρά των δανειστών καθώς πρόκειται για σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα με βάση τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε