Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Υπουργικό συμβούλιο την Τρίτη – Συναγερμός για τα “κόκκινα” δάνεια

Υπουργικό συμβούλιο την Τρίτη – Συναγερμός για τα “κόκκινα” δάνεια

Τρεχάτε ποδαράκια μου. Η πρόταση της κυβέρνησης στο Eurogroup σχετικά με τα “κόκκινα” δάνεια βρήκε… τοίχο και πρέπει σε πέντε ημέρες να καταθέσει νέα, που θα γεφυρώνει το χάσμα με τους θεσμούς . Το πρωί της Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στη Βουλή.
 

Οι δανειστές κρατούν κλειστή την κάνουλα προς τις τράπεζες, ως μοχλός πίεσης προς την Αθήνα, προκειμένου η ελληνική πλευρά να οπισθοχωρήσει στο ζήτημα των “κόκκινων” δανείων. Το “αισιόδοξο” σενάριο κάνει λόγο για… πλειστηριασμούς δύο ταχυτήτων, αν κρίνουμε από τα λόγια του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Οικονομία Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος τόνισε πως πρέπει να βρεθεί μία λύση που θα προστατεύει τους πλέον ευάλωτους πολίτες, χωρίς να διευκρινίζει τι θα γίνει με τους υπόλοιπους δανειολήπτες.

Την Τρίτη στις 10.30πμ θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στο κτίριο της Βουλής, όπου θα τεθεί το θέμα επί τάπητος, προς αναζήτηση μίας λύσης που θα φέρει τις ελληνικές τράπεζες… πιο κοντά στην ανακεφαλαιοποίησή τους. Κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί αν πρώτα δεν συμφωνήσουν οι δύο πλευρές στο ζήτημα των “κόκκινων” δανείων. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε