Σάββατο, 13 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Υπουργός για εκλογή Μητσοτάκη: «Τώρα θα σφίξουν οι κ@λοι!»

Υπουργός για εκλογή Μητσοτάκη: «Τώρα θα σφίξουν οι κ@λοι!»

Παρά την προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου την επόμενη μέρα της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ηγεσία της ΝΔ να φανεί ότι ελέγχει τις πολιτικές εξελίξεις, οι απόψεις και οι δηλώσεις των στελεχών μάλλον πρόδωσαν το μούδιασμα της κυβέρνησης συνεργασίας στην απρόσμενη εξέλιξη με την επικράτηση του αουτσάιντερ στις εκλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η καθιερωμένη δευτεριάτικη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα δεν κατέληξε σε μια ενιαία εκτίμηση για τα νέα δεδομένα που διαμορφώνει η εκλογή Μητσοτάκη πέρα από την διαπίστωση ότι πρόκειται για εκλογή ενός “νεοφιλελεύθερου” με την βοήθεια της “ακροδεξιάς” πτέρυγας της ΝΔ, αναμένοντας τις πρώτες κινήσεις του νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ασφαλείς εκτιμήσεις.

Η επικράτηση Μητσοτάκη πάντως ήταν στο επίκεντρο και των κατ΄ιδίαν συζητήσεων στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πριν αρχίσει η ενημέρωση επί του ασφαλιστικού από τον αρμόδιο υπουργό Γ. Κατρούγκαλο, με υπουργό της κυβέρνησης να λέει “τώρα θα σφίξουν οι κ….”!

“Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι που εκλέχθηκε Πρόεδρος στη ΝΔ γιατί μέχρι σήμερα το χρησιμοποιούσαν ως άλλοθι για διάφορα πράγματα. Είχα πει όταν μας κατηγορούσαν ότι δεν μπορούμε να διοικήσουμε ούτε περίπτερο, ότι εκείνοι δεν μπορούν να διοικήσουν ούτε το ίδιο τους το κόμμα” τόνισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας μιλώντας στον ραδιοσταθμό “ΑΘΗΝΑ 984” και επισήμανε “Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται μια αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση. Βεβαίως να μην ξεχνάμε ότι είναι της ακραίας νεοφιλελεύθερης αντίληψης, είναι αυτός ο οποίος οδήγησε σε απολύσεις πολλούς εργαζόμενους ακόμα και καθαρίστριες με χαμηλό μισθό και είναι αυτός ο οποίος εκφράζει αυτή την άποψη εντός της χώρας”.

“Η ΝΔ θα αναγκαστεί τώρα να απαντήσει πάνω στα επίδικα. Εκφραστής νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων ο κ.Μητσοτάκης, που τις έχει απορρίψει ο ελληνικός λαός” ήταν το σχόλιο της εκπροσώπου του κόμματος Ράνιας Σβίγκου, η οποία μιλώντας στον ραδιοσταθμό “Real FM” αφού σημείωσε ότι είναι θετικό και για την ίδια τη ΝΔ αλλά και για το πολιτικό σύστημα και τον πολιτικό διάλογο το γεγονός ότι η ΝΔ εξέλεξε αρχηγό μετά από μια παρατεταμένη εσωκομματική διαδικασία και υπογράμμισε “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν καθόλου ωφελημένος γιατί η ΝΔ είχε το “πλεονέκτημα” να μην παρουσιάζει καμία πολιτική πρόταση και αντίθετα να “κρύβεται” πίσω από τους ανταγωνισμούς των δικών της υποψήφιων αρχηγών”.

Κατά την κ. Σβίγκου “αναγκαστικά και μόνο με την εκλογή αρχηγού η ΝΔ θα κληθεί να απαντήσει πάνω στα επίδικα και όχι να μένει σε μια ανέξοδη καταγγελία χωρίς να προτείνει τίποτα όπως για παράδειγμα στο ασφαλιστικό” και πρόσθεσε “το βασικό όμως είναι το ποια θα είναι η πολιτική στρατηγική και ποιος θα είναι ο πολιτικός προσανατολισμός της ΝΔ”.

“Από τις θέσεις που έχει εκφράσει ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι εκφράζει το σκληρό νεοφιλελεύθερο μπλοκ και το άλλο ερώτημα είναι ποια θα είναι η σχέση της ηγεσίας της ΝΔ με την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος ή οποία και στήριξε στο β’ γύρο τον κ. Μητσοτάκη” ανέφερε υπενθυμίζοντας ότι κατά τον α’ γύρο, ο κ. Μητσοτάκης είχε επικρίνει την στήριξη του κ. Τζιτζικώστα από τον κ. Βορίδη λέγοντας ότι με την σκληρή δεξιά δεν μπορεί να προχωρήσει η ΝΔ.

Οπότε κατέληξε “μένει να δούμε ποιο θα είναι τελικά το πολιτικό στίγμα της νέας ηγεσίας, αλλά και πως θα καταφέρουν στη ΝΔ να συμβιβάσουν τις διάφορες απόψεις και γενικότερα αυτά τα πράγματα θα φανούν και όταν θα αρχίσει στη βουλή ο διάλογος για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, όπου εκεί μένει να δούμε αν η ΝΔ, η οποία αυτή τη στιγμή αρνείται το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, θα μας πει ποια είναι η δική της πρόταση επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε