Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 5.000 ευρώ για τους σεισμοπαθείς

Ζάκυνθος: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 5.000 ευρώ για τους σεισμοπαθείς

Η Ζάκυνθος τον περασμένο Οκτώβρη χτυπήθηκε από μεγάλο σεισμό και αποφασίστηκε έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση σε σεισμοπαθείς μέσα από τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο, που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια για το εμπορικό απόρρητο και τα επιχειρηματικά πάρκα.

Τα χρήματα θα δοθούν με τη μορφή επιδόματος σε όσους σεισμοπαθείς τα ακίνητά τους επλήγησαν από τον Εγκέλαδο την 26η Οκτωβρίου 2018. Η Ζάκυνθος, μάλιστα, είχε υποστεί αρκετές ζημιές από τον σεισμό.

Πρόκειται για ενίσχυση το ποσό της οποίας ανέρχεται στα 5.000 ευρώ ανά ακίνητο και στο ποσό των 1.000 ευρώ ανά χώρο βοηθητικής χρήσης και η οποία δεν φορολογείται, ούτε κατάσχεται.

Παράλληλα στο νομοσχέδιο κατατέθηκε και άλλη τροπολογία μέσα από την οποία θεσπίζεται νέο καθεστώς ενισχύσεων με φοροαπαλλαγές, επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις, για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων.

Με νέα ρύθμιση που κατατέθηκε, ανεξάρτητα του χρόνου σύστασής τους θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν επενδυτικά σχέδια σε πολλούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και για το σύνολο της χώρας και θα ενισχύονται με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής, καθώς και με κεφαλαιακά κίνητρα, όπως επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης και επιδοτήσεις μισθολογικού κόστους.

Παρατείνεται ακόμα με νέα ρύθμιση κατά δύο επιπλέον μήνες η αρχικά τρίμηνη προθεσμία καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας όσων εργαζομένων στην εταιρεία «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε.» επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ειδικής επιδότησης ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Αποσαφηνίστηκε εξάλλου πως ότι οι ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη και εργαζόμενου των δικαιούχων του προγράμματος θα υπολογιστούν με βάση τις αποδοχές τους κατά τον τελευταίο μήνα πλήρους απασχόλησης τους στην εταιρία και η καταβολή τους θα βαρύνει τον ΟΑΕΔ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις