Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ζανέτ Τσίπρα: Ως εδώ! Δεν θα επιτρέψω να διασύρουν τη μνήμη του πατέρα μου

Ζανέτ Τσίπρα: Ως εδώ! Δεν θα επιτρέψω να διασύρουν τη μνήμη του πατέρα μου
Φωτογραφία InTime News

Η αδερφή του πρωθυπουργού, Ζανέτ Τσίπρα αλλά και ο πρώτος ξάδερφός του, Γιώργος Τσίπρας, ανέλαβαν να απαντήσουν στις κατηγορίες πως ο Παύλος Τσίπρας είχε συνεργαστεί με τη Χούντα. «Ως εδώ» είπε η Ζανέτ Τσίπρα και σημείωσε πως θα την «κάλυπτε» μια δημόσια συγγνώμη.

Μέσω της ΕΡΤ και της εκπομπής «Δεύτερη Ματιά» που παρουσιάζει η Κατερίνα Ακριβοπούλου, η Ζανέτ και ο Γιώργος Τσίπρας αντέκρουσαν τα όσα ακούγονται για το παρελθόν του πατέρα του πρωθυπουργού. Η αδερφή του Αλέξη Τσίπρα μίλησε για αθλιότητες και συκοφαντίες, σημειώνοντας πως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να διασύρει τη μνήμη του πατέρα της για πολιτικές σκοπιμότητες.

Κάνοντας τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης, η Ζανέτ Τσίπρα δήλωσε προβληματισμένη αλλά και υποχρεωμένηνα υπερασπιστώ το όνομα, τη ζωή και τη μνήμη του πατέρα μου“. Χαρακτήρισε ψεύδη και συκοφαντίες όσα ακούγονται περί συνεργασίας του πατέρα της με τη Χούντα και σημείωσε ότι το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας λόγω της θέσης του ως πρωθυπουργός και των περιορισμών του πολιτικού πολιτισμού που αυτή του επιβάλει, θα επιτρέψει να αμαυρώνεται η μνήμη του πατέρα τους.

Δεν θα επιτρέψω να τον πιάνουν στο στόμα τους και να διασύρουν τη μνήμη του. Να διασύρουν τη μνήμη του άδικα για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες. Ως εδώ“, τόνισε χαρακτηριστικά η Ζανέτ Τσίπρα.

Αναλυτικά, η αδερφή του πρωθυπουργού είπε: «Με έχει προβληματίσει πάρα πολύ. Στις αθλιότητες του παρελθόντος δεν απάντησα, γιατί δεν ήθελα να πέσω στο επίπεδο των δημοσιογράφων, εντός εισαγωγικών, που έγραψαν όλα αυτά τα πράγματα για τον πατέρα μου. Όμως έχω αρχίσει και σκέφτομαι πως είμαι υποχρεωμένη να υπερασπιστώ το όνομα, τη ζωή, τη μνήμη του πατέρα μου. Ας σκεφτούν όσοι μας βλέπουν και μας ακούν, τι θα κάνανε άμα μιλούσαν για τον πατέρα τους έτσι; Ακόμα κι αν τον κατηγορούσαν βάσιμα, θα αντιδρούσαν. Πόσω δε μάλλον αν πρόκειται για ψεύδη και συκοφαντίες. Θα έπρεπε να υπάρχει όριο. Μπορεί ο αδερφός μου να είναι πρωθυπουργός της χώρας και να συμπεριφέρεται με τους περιορισμούς του πολιτικού πολιτισμού που έχει και οφείλει να έχει, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αφεθεί να αμαυρίζεται η μνήμη του πατέρα μας για την όποια πολιτική σκοπιμότητα. Τέτοιος κατήφορος από πολιτικούς με διακριτούς, θεσμικούς ρόλους, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Εγώ είμαι η κόρη, δεν είμαι πολιτικός. Είμαι η κόρη του, το παιδί του. Είμαι το παιδί που τον γνώρισε, τον έζησε, τον θαύμαζα και τον θαυμάζω και εγώ μπορώ να ξέρω πολύ καλά γιατί. Ήταν ένας σωστός άνθρωπος, Ήταν ένας σωστός άνθρωπος, δημοκράτης, αριστερός αγωνιστής, αγωνιστής της ζωής. Δεν θα επιτρέψω να τον πιάνουν στο στόμα τους και να διασύρουν τη μνήμη του. Να διασύρουν τη μνήμη του άδικα για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες. Ως εδώ, πραγματικά», τόνισε.

Στην ερώτηση αν θα την κάλυπτε μια συγγνώμη, απάντησε: «Ναι θα με κάλυπτε μια δημόσια συγγνώμη».

Δείτε τη δήλωση της Ζανέτ Τσίπρα

Στην ίδια εκπομπή, αλλά στο στούντιο, βρέθηκε  Γιώργος Τσίπρας, πρώτος ξάδερφος του πρωθυπουργού, γιος του αδερφού του Παύλου Τσίπρα. Το όνομα του πατέρα του επίσης έχει εμπλακεί στα όσα ακούγονται για συνεργασία με τη Χούντα. Εκείνος, σε αντίθεση με τη Ζανέτ Τσίπρα, δεν αρκείται σε μια συγγνώμη. Χαρακτήρισε την αναφορά Μητσοτάκη στη Βουλή ατόπημα που «είναι πολύ μεγάλο και δεν αρκεί μία συγγνώμη».

Κατά τον Γιώργο Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έχει πιάσει πάτο» και εξέφρασε την άποψη πως ο πρόεδρος της ΝΔ «δεν κάνει για αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης». «Δεν ξέρω αν διορθώνεται» είπε ο Γιώργος Τσίπρας με αφορμή την αναφορά του Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, κατά την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή.

«Δεν υπάρχει προηγούμενο σε αντιπαράθεση αρχηγών σε όλη τη μεταπολίτευση και δεν ξέρω αν διορθώνεται. Νομίζω ότι, πρώτον, δείχνει ένα αρκετά μεγάλο αδιέξοδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεύτερο και με λύπη μου το λέω, δεν ξέρω αν ο άνθρωπος αυτός κάνει για τη θεσμική θέση που έχει, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία δεν κάνει για κυβέρνηση σίγουρα γιατί είναι επικίνδυνη να μας επαναφέρει σε πολύ άσχημες καταστάσεις που βίωσε ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα χρόνια αλλά ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δεν ξέρω αν κάνει καν σαν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε ο Γιώργος Τσίπρας.

«Όση σχέση έχετε εσείς», είπε απευθυνόμενος στην Κατερίνα Ακριβοπούλου, «με την Lehman Brothers άλλη τόση έχει και ο πατέρας μου ή ο θείος μου με τον “Σκαπανέα” (σ.σ. εταιρία που έπαιρνε έργα από τη Χούντα). Αυτό που διαδόθηκε ότι είχαν τον “Σκαπανέα” είναι απολύτως ψευδές», σημείωσε ο Γιώργος Τσίπρας.

«Είναι πολύ μεγάλη αθλιότητα, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία, να κατηγορείται ένας άνθρωπος, που δεν είχε αντίσταση (σ.σ. στη Χούντα) για το ότι είναι χουντικός. Πόσο μεγαλύτερη αθλιότητα είναι να κατηγορείται ως χουντικός ένας άνθρωπος που είχε αντίσταση», είπε, τονίζοντας ο πατέρας του μετά το πραξικόπημα ενεργοποιήθηκε και δημιούργησαν τη ΔΕΚΑ (σ.σ. Δημοκρατική Ένωση Κρητών Αγωνιστών).

Ο Γιώργος Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη, λέγοντας πως «όταν ήταν στο ΛΑΟΣ ήταν ανοιχτά φιλοχουντικοί, τώρα πια είναι φιλοχουντικοί αλλά δεν είναι ανοιχτά φιλοχουντικοί. Είναι απίστευτο το θράσος αυτοί οι άνθρωποι να μιλάνε για χουντικούς. Όπως και ο κ. Μητσοτάκης που τους έχει μέσα στο κόμμα του, στις θέσεις που τους έχει, είναι θράσος αυτό που κάνει πέρα απ’ όλα τ’ άλλα».

Τα πυρά του συγκέντρωσε και το Κίνημα Αλλαγής καθώς στελέχη του, είπε, γνώριζαν τον πατέρα του και τον θείο του και περίμενε «να βγουν να πουν κάτι. Έχουν πλησιάσει τόσο πολύ στη ΝΔ, που μάλλον δεν έχουν σχέση πλέον με το ΠΑΣΟΚ».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις