Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ζαχαράκη: Οι μειώσεις φόρων θα ξεκινήσουν από το 2019

Πρώτη προτεραιότητα της ΝΔ θα είναι η προσέλκυση νέων επενδύσεων σε ένα περιβάλλον σταθερότητας και μείωσης της γραφειοκρατίας, επισημαίνει η κυρία Ζαχαράκη.

«Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων θα είναι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», δηλώνει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ η Σοφία Ζαχαράκη. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επισημαίνει, μάλιστα, ότι οι μειώσεις φόρων θα ξεκινήσουν από φέτος και συγκεκριμένα με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση για όλα τα προϊόντα.

«Το 2020, οι πολίτες θα δουν τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ κατά 20% τον πρώτο χρόνο και επιπλέον 10% τον επόμενο χρόνο. Ο φόρος των επιχειρήσεων μειώνεται από το 28% στο 24% το 2020 και πέφτει στο 20% τον επόμενο χρόνο. Συγχρόνως μειώνουμε εισφορές και όλες οι επόμενες μειώσεις και καταργήσεις φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων αρχίζουν επίσης από το 2020», καταλήγει.

Διαψεύδει, επίσης, κατηγορηματικά για μία ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο υιοθέτησης πιστοληπτικής γραμμής στήριξης κι αντιθέτως σημειώνει ότι το ιστορικό χαμηλό των ελληνικών ομολόγων θα έχει θετικό αντίκτυπο σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, λόγω της μείωσης του κόστους δανεισμού τους. Η κυρία Ζαχαράκη επισημαίνει, εξάλλου, ότι πρώτη προτεραιότητα της ΝΔ θα είναι «η προσέλκυση νέων επενδύσεων σε ένα περιβάλλον σταθερότητας, σοβαρότητας και μείωσης της γραφειοκρατίας».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη τονίζει, εξάλλου, ότι ουδείς δικαιούται να προεξοφλεί το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης, αλλά σημειώνει πως «η Ελλάδα χρειάζεται την επομένη των εκλογών μια ισχυρή κυβέρνηση που στο εξωτερικό θα μιλάει με ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη και στο εσωτερικό θα παίρνει αποφάσεις με την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα που απαιτούν οι περιστάσεις. Και η κυβέρνηση αυτή, με την ψήφο των πολιτών, θα είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ως προς τη σύνθεση της κυβέρνησης, απορρίπτοντας τα περί επετηρίδας ή εσωκομματικών συσχετισμών, η κυρία Ζαχαράκη σχολιάζει χαρακτηριστικά: «Το ράψιμο και το προβάρισμα κουστουμιών ας τα αφήσουμε στους οίκους ραπτικής. Και τον σχηματισμό της κυβέρνησης ας τον αφήσουμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα είναι σε λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός της χώρας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις