Πολιτική

Ζαχαράκη: «Στις 14 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός στην Ελλάδα» – Οι προϋποθέσεις για την είσοδο στη χώρα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου προανήγγειλε η  υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη. 
Μέχρι τότε, υπογράμμισε, υπάρχει μια πιλοτική επανεκκίνηση με το Ισραήλ. «Οι Ισραηλινοί που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου και με αρνητικό τεστ pcr τις τελευταίες 3 μέρες θα μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα».

Ταυτόχρονα, αποκάλυψε, ότι σε λίγες μέρες θα γνωστοποιηθεί η επικαιροποιημένη μορφή των πρωτοκόλλων για τον τουρισμό. «Πρέπει να επανεκκινήσει ο τουρισμός με ασφάλεια» σημείωσε η υφυπουργός μιλώντας στην εκπομπή  «MEGA Σαββατοκύριακο».

Τι θα ισχύσει για την είσοδο των τουριστών στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη, για να εισέλθουν στην Ελλάδα τουρίστες θα χρειάζονται πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικό τεστ pcr αλλά ίσως και βεβαίωση για νόσηση από τον ιό.

«Όλα αυτά θα πιστοποιούνται με ένα πιστοποιητικό της ΕΕ» δήλωσε, λέγοντας ότι στις πύλες εισόδου της χώρας θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικά τεστ.

Ακόμα, γνωστοποίησε, ότι υπάρχει η σκέψη να προηγηθούν στον εμβολιασμό οι εργαζόμενοι του τουρισμού. Εκτίμησε ότι η επικείμενη τουριστική σεζόν θα έχει αρκετές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής ενώ έκανε λόγο ότι πιθανόν η σεζόν να παραταθεί. «Θα πάμε καλύτερα από πέρυσι» υποστήριξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπουργικό συμβούλιο: Ο χάρτης των 90 προτεραιοτήτων της κυβέρνησης έως τις εκλογές – Από τη στέγη και την υγεία έως την άμυνα
Με το βλέμμα στις κάλπες του 2027, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να διατηρήσουν υψηλούς ρυθμούς κυβερνητικού έργου - Οι προτεραιότητες και το μήνυμα για το «κυνήγι του σταυρού»
Κυριάκος Μητσοτάκης, υπουργικό συμβούλιο
Αφροδίτη Νέστορα για την επίθεση στο γραφείο Πλεύρη: «Πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί απέναντι στη βία και την τρομοκρατία»
Η υποψήφια της ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στην επίθεση που στοίχισε τη ζωή στη μητέρα της, ζητώντας ομόθυμη καταδίκη της τρομοκρατίας - Τι είπε για το άρθρο 23 και τις εκλογές
Αφροδίτη Νέστορα
Θεώνη Κουφονικολάκου: Ερωτήματα προς κυβέρνηση και ΑΑΔΕ για «Χωριάτικο» και Pizza Fan
Απαντήσεις για τη διαχείριση καταγγελιών και την πιθανή εμπλοκή στελεχών της φορολογικής διοίκησης ζητεί η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ) του Αλέξη Τσίπρα
Θεώνη Κουφονικολάκου
Γιώργος Φλωρίδης: «Δεν συνδέονται με τις εκλογές οι αποκαλύψεις για τη διαφθορά» – «Θεαματικά τα αποτελέσματα του ελληνικού FBI»
«Θα έπρεπε να σταματήσει η Αστυνομία να παρεμβαίνει και να αφήσουμε την εγκληματικότητα να δρα ανενόχλητη;», διερωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Γιώργος Φλωρίδης