Πολιτική

Ζελένσκι: Μίλησα με τον Μητσοτάκη για την ενίσχυση της αεράμυνάς μας

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Λίγο πριν απευθυνθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι προχώρησε σε μια ανάρτηση στο X στην οποία αναφέρει ότι είχε επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

«Μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό για την εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία, καθώς και για τη συνεχιζόμενη αμυντική μας συνεργασία, ιδιαίτερα όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνάς μας», έγραψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Και πρόσθεσε: «Στις 6 Μαρτίου στην Οδησσό, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης μπόρεσε να δει από πρώτο χέρι τη σημασία της αξιόπιστης προστασίας των ουρανών μας».

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας τόνισε ακόμα ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τη ρωσική επίθεση στο Κίεβο σήμερα το πρωί.

 

Και κατέληξε: «Συμφωνήσαμε επίσης να επιταχύνουμε τις εργασίες για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας βάσει της δήλωσης της G7 στο Βίλνιους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αγώνας δρόμου στη ΝΔ για να κλείσουν τα εσωκομματικά μέτωπα – «Μασάζ» και ζυμώσεις για να πέσουν οι τόνοι
Στελέχη του Μαξίμου και της Πειραιώς, αλλά και ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Μάξιμος Χαρακόπουλος έχουν αναλάβει το «πολιτικό μασάζ» στους «ανησυχούντες» βουλευτές
Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ